Македонски филмови

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204

Се обидов да добијам македонска поддршка – прво за развој на сценарио, како и за снимање и копродукција. Бев одбиен. Не добив објаснување. Само ми беше соопштено дека комисијата моето сценарио од можни 100 поени го оценила со 22, вели режисерот Горан Столевски
Тоа е тоа квалитетно скенирање проекти и нов филмски бран... :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204

Денеска беше промовиран првиот македонски филм на BluRay диск - Мирно лето. Чинам 1000 ден. беше цената кога прашав пред 2 недели.

Сакав тогаш тие кратките реставрирани да ги земам, али 1500 за тоа пакување не ми се дава, а само филмовите од првото CD од тие 4 не ми се гледани.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Половина милион евра доколку фудбалерите се пласираат на СП, а за дигитализација на македонската продукција од МРТ не може да се најдат два милиони евра.

Што е битна продукцијата, нек пропаѓа и онака ја продадоа државата. Уште културното наследство остана да го избришат... :mad::mad::mad:

Член од
14 јуни 2021
Мислења
168
Поени од реакции
302
Дали знае некој каде да го најдам филмот Парадоксот на Диоген? На јутјуб го имало ама е избришан. Фала однапред

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
За една недела ќе се објават филмовите што ќе бидат во официјална конкуренција во Кан и ми излезе статија со предвидувања за тоа кои филмови може да се најдат на програмата.

Помеѓу познатите европски имиња ко Остлунд, Мунгиу, браќата Дарден, Миа Хансен-Лове, во втората палета режисери што може да изненадат и да се најдат во конкуренција се споменува и "Најсреќниот човек" на нашата "ценета" Теонче.

Филмов нема ништо македонско освен парите (30 милиони денари) и локацијата на снимање и пар глумци. Босанска приказна за пост-воени искуства, снимена на босански. :(

Со оглед што ваква прича за Босна секогаш пали во Европа, а проектов веќе учествуваше на Канското Ателје во 2020 за барање финансиски партнери и побрзо снимање на избраните проекти, не би ме чудело да го видиме првиот долгометражен филм со мнозинско учество од Македонија во Кан.

Filipche на апаратима. :LOL:

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Мирно лето блурејот денеска е со 50 посто попуст ако се купи и билет за проекцијата на мирно лето.. значи 600 ќе му дојде
16495277737742944082632919962448.jpg

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.378
Поени од реакции
30.798
Што е битна продукцијата, нек пропаѓа и онака ја продадоа државата. Уште културното наследство остана да го избришат... :mad::mad::mad:
Koga gi premotaa i presnimaa lentite od zlatno slavejce i starite makfesti... :place:

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Денес е проекцијата?
Да.. им кажав дека нема да го глеам денес, го имам гледано веќе таму и плус уште неколку пати и не ни имав време.. ми го наплатија 600 и тоа беше тоа

Kajgana Shop

На врв Bottom