Ми го скрши филмот, сакав да те викнам на ракија да си прајме муабет за Украина
Ми го скрши филмот, сакав да те викнам на ракија да си прајме муабет за Украина
И вмро-сдс муабети ќе си праевме
Баш ова е тоа што го зборевме претходно, Русија бензинска, ваква таква, она извезува нешто што е потребно на цела планета и речиси е невозможно да биде заменето од друго место,Толку од ефективноста на санкциите на Западот. Не го велам тоа јас туку дечково доле.
Инаку цената на челик достигна нов врв во Европа.
Германија склучи договор за ЛНГ со ОАЕ но го немам прочитано договорот.
Сте заебале сите вие кои мислите дека Дугин ја има објективната песрспектива. Наивно.Примитивно?
Сурови факти. Дугин е интелектуален џин за интелектуалните кепеци што го коментираат.
Гледај ги само повеќето како „размислуваат“... Стрипот ги опишува совршено, сите факти велат „САД и западот практично ја предизвикаа војната во Украина“ ама испраните мозоци ги програмирале „Русија лоша“ и нема простор ни за разсмилување со своја глава, ни за согледување на фактите. Тоа што ќе им кажат на меинстрим медиуми тоа е реалноста и вистината.
На македонскиот далеку поблизок му е бугарскиот, независно од мојата, твојата или било чија желба и лична перспектива.На мене не ми требаат никакви истражувања,хапло групи и останати научни алатки за да проценам со голо око кој народ/нација му е најблизок на македонскиот а тоа е српскиот и тука немам никаква дилема...
Како би излгедала објективната перспектива, кога сам Дугин „влече„ кон рускиот историски царизам?...Сте заебале сите вие кои мислите дека Дугин ја има објективната песрспектива. Наивно.
Дугин ја има руската империјалистичка перспектива.
Јас ја спорам валидноста на западната перспектива, во однос на онаа на Дугин. Не ја валидизирам неговата перспектива.
Автоматски споено мислење:
На македонскиот далеку поблизок му е бугарскиот, независно од мојата, твојата или било чија желба и лична перспектива.
Субјективен е, секако.Како би излгедала објективната перспектива, кога сам Дугин „влече„ кон рускиот историски царизам?...
Што значи дека Дугин и тоа како е субјективен.
Исцртување на нови гранци сигурно ќе има, во спротивно, праќањето на руската армија во Украина и сите загуби кои Русите ќе ги претрпат до крајот од агресијава, „само„ за да да биде Украина денацифицирана и и воено уништена а руската армија туку-така вратена дома, стануваат бесмислица.Интересно како= овие трансџендерри лџбт фрикови секогаш се прават како објективни а секогаш се против Русија и мразат се словенско и сите словенски вредности хммм
Ех што сакам да почне Путин да слага надоле па да се исцртаат новиве граници исток-запад таму негде над Словенија тука една завеса бам па кој сака слободно ќе го депортираме таму нека си уживаат во педерлукот и „западните вредности“ во западот. Гледам овие мекиве и муслиманиве најмнпогу им гори од ескалација на ситуацијава
Пошто „нас„ (т.е. „мене„) никој не ме прашува, мое е (само приватно) да одредам на чија страна ќе се приклонам, што не значи дека мојата одлука ќе биде и туѓа и/или и колективна, со оглед на тоа што „република нашата земја„ е насилно втурната во ОТАН и мора да следи што ќе и‘ се нареди, а не кон што би се приклонил Македонецот или поглемиот дел од македонскиот народ.Субјективен е, секако.
Ние треба да се запрашаме дали сакаме да бидеме на страна на објективноста или на руска страна.
jas zboram od ruska gledna tocka. za niv ova e super mesto aus aluminium ke kupuvaat kineski. edina pricina zosto kupuvaa aus aluminium e deka aus aluminata bese akcioner vo ruskata kompanija. sega em poeftin em od poblisku ke kupuvaat em za yuan.Ај без драми кога со Кина се во конфликт а Кина не купува јаглен мислам беше. Треба да се поддржи власта а не само профитот да се гледа.
Милиони германци аплицирале за азил во Русија, во Сибир никнува новиот Дубаи, даночни олеснувања, евтино гориво, евтин челик, плати повисоки од остатокот на Русија, минимална 150 евра месечно, а не како во остатокот на Русија 110 евра.Толку од ефективноста на санкциите на Западот. Не го велам тоа јас туку дечково доле.
Ние веќе си ја одбравме страната на блес(к)авоста, нема враќање назад со приказни од типот "нема правда = нема мир", следува само понатамошно тонење во блес(к)авата бездна.Субјективен е, секако.
Ние треба да се запрашаме дали сакаме да бидеме на страна на објективноста или на руска страна.
Јас зборував дека човекот е интелегентен и едуциран.Сте заебале сите вие кои мислите дека Дугин ја има објективната песрспектива. Наивно.
Дугин ја има руската империјалистичка перспектива.
Јас ја спорам валидноста на западната перспектива, во однос на онаа на Дугин. Не ја валидизирам неговата перспектива.