Општи дискусии за ТВ серии

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.495
Дајте некоја добра серија на Нет- флицкс бе деќки. Нешто што ќе го изгледам во 1 здив, а да нема 10 сезони по 25 епизоди.
Така, 3 сезони по 10 епизоди, таманка.
"Dead to me"
Серијата ми ја препорачаа, изгледав неколку епизоди и ми се допадна.
Кратки се епизодите по 30 минути, црн хумор.

Валхала ја завршив, и сум воодушевена од продолжението.
За разлика од последните сезони на Викинзи оваа ја изгледав без да трепнам, во еден здив.
Одлично сценарио, кинематографија и кастингот беше добар исто така.
Какви стратегии се направија во битките, папапа. Најјак момент кога го урнаа мостот во Лондон, како го изведија потегот свака част :cuc:Фацата на кралот Едмунд беше прајслес кога виде дека е во стапица, лигле смрдено

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.732
Поени од реакции
11.608
Дајте некоја добра серија на Нет- флицкс бе деќки. Нешто што ќе го изгледам во 1 здив, а да нема 10 сезони по 25 епизоди.
Така, 3 сезони по 10 епизоди, таманка.
Narcos
Black Mirror
Making a Murderer - документарец

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
НЕ ЈА ГЛЕДАЈТЕ СЕРИЈАВА, ПОГЛУПО НЕШТО ВО ЖИВОТ НЕМАМ ГЛЕДАНО, МИ ЦРКНА МОЗОКОТ БУКВАЛНО, НЕ ЗНАЕВ КОЈ КОГО НА ШТО КОГО, БУКВАЛНО СО ГУГЛ ЈА ГЛЕДАВ СО ОНА ФАМИЛИЈАРНО ДРВО, ЕДНА СЕЗОНА НЗ НИ КАКО ИЗДРЖАВ. морав со капс, до толку ме има нафурано серијава.
Автоматски споено мислење:

а да серии што ги гледам и изгледав во последно време, Outer Banks, Inventing Anna, и моментално Ozark ја гледам, сите се топ серии и не се премногу долго, Ана башка е лимитед сериес, Џулиа Гарнер е љубов, затоа и одма Озарк ја почнав

Последно уредено:
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Ако ми кажеш кој што како "eбе" у серијава без гугл ќе признаам дека е добра серија и плус и профилов ќе го избришам.
Тоа што е малце комплицирана и тешка ти е за разбирање не ја прави глупава серијата. Некои серии се такви, од друга страна ја имаш Ана, само да ја слушаш it's enough пошто е лабав bullshit. Плус во Дарк ја немаш Џулија па затоа те има нафурано.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Ако ми кажеш кој што како "eбе" у серијава без гугл ќе признаам дека е добра серија и плус и профилов ќе го избришам.
Fuck around enough and youre gonna find out, za mnogu serii sum crtal, mislam deka i za ovaa moze da se najde. :icon_mrgr:

Biten e mood-ot, ako sakas labavo da skrolas na tel dur vrte nesto serijava ne e za toa. Ako sakas da gledas so cel fokus, da pauziras, da premotuvas, da tolkuvas - serijata e orgasm.

Od nekni pustiv 6ta sezona random poso sega se na hbo. Posle nekoe vreme i jas si vikam moze ne e tolku smesna, ima iljadnici drugi, no posle gledanje samo nekolku epizodi odma mi teknuva deka e nezamenliva.

Moze nostalgija mava na najjako koga zborime za friends, ama mnogu e drsko da se kaze ne e smesna.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Fuck around enough and youre gonna find out, za mnogu serii sum crtal, mislam deka i za ovaa moze da se najde. :icon_mrgr:

Biten e mood-ot, ako sakas labavo da skrolas na tel dur vrte nesto serijava ne e za toa. Ako sakas da gledas so cel fokus, da pauziras, da premotuvas, da tolkuvas - serijata e orgasm.

Od nekni pustiv 6ta sezona random poso sega se na hbo. Posle nekoe vreme i jas si vikam moze ne e tolku smesna, ima iljadnici drugi, no posle gledanje samo nekolku epizodi odma mi teknuva deka e nezamenliva.

Moze nostalgija mava na najjako koga zborime za friends, ama mnogu e drsko da se kaze ne e smesna.
ne e smesna

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.083
ama mnogu e drsko da se kaze ne e smesna
Well, fakat to je samo moje misljenje kompa *so glasot na Jeffrey The Dude*

Како што викаш и самиот, многу носталгично се водите со серијава. Хуморот е субјективна работа, ама овде нема ни Х од хумор. Спремен сум со било кој од форумов на опклада во било која сума, да гледам било која компилација на the funniest moments дека нема ни еднаш да се насмеам, дури сум спремен и на self-torture и да ја гледам целата серија. Laugh траката на серијата само го појачува чувството на непријатност, онака чисто да знае хумористичната публика кога треба да се насмее...

Ајде да ви дадам и на тебе и на останатите љубители на Пријатели да видите што е хумор и смешно:

Во 20 секунди имаш микс на емоции од смешно, непријатно и на крај тажно.
"Just stay mute Mark, you're a social freak. Remain in your compound."

You wouldn't even let me drink your piss? I'm not trying to kiss you, Mark. It's liquid waste.

Овие две сцени се од иста епизода и се посмешни од цела серија Пријатели.

И на крај шлаг на тортата, умирање од смеење:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.726
Поени од реакции
14.636
Има кринџ моменти Френдс, ама не може да го оспоруваме хуморот од страна на Чендлер па и на Рос. Не заебавајте сеа :D

Kajgana Shop

На врв Bottom