Општи дискусии за ТВ серии

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Вчера излезе продолжението на Vikings, односно Vikings: Valhalla. Дејството е сместено после 100 години. Да не должам многу, серијата мене ме бендиса иако има 6.2 оценка за сега. Дефинитивно не е на ниво како оргиналната серија со Рагнар, Лагерта, Ајвар и слично, меѓутоа тргна во добар правец. Ќе видиме што ќе направат понатака.
Ќе има мала оцена затоа што на народ им се смачи woke. Црнкиња која е Јарл за главна на Категат, прашање на време беше и за викизите кога ќе има вакво нешто со оглед што имаме серија каде Ахил е мано негро :icon_lol:
Настрана мојот расистички коментар , ок е серијата за гледање со оглед што изгледав само прва епизода. Далеку од Рагнар и компанија ама ок е.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.950
Поени од реакции
23.803
Ќе има мала оцена затоа што на народ им се смачи woke. Црнкиња која е Јарл за главна на Категат, прашање на време беше и за викизите кога ќе има вакво нешто со оглед што имаме серија каде Ахил е мано негро :icon_lol:
Настрана мојот расистички коментар , ок е серијата за гледање со оглед што изгледав само прва епизода. Далеку од Рагнар и компанија ама ок е.
Јас не се сметам себеси за расиста. Имам и другари црнци, доста црни актери уживам да ги гледам, ама страшно ме иритираат ваквите работи.
Кога гледам историски филмови/серии сакам да биде што поавтентично прикажано. Сакам додека гледам режисерите да ме однесат во тоа време.
Никако не може тоа да се постигне со убацување на црнци, азијати и геј хероји како замена за веќе постоечките.
Па куров ми Африка и Азија имаат огромна историја. Нека направат нешто базирано на црнци лидери јас нема да имам проблем да го гледам ако е ок серија.
Истотака ме нервира и најавите за тоа дека Џејмс Бонд ќе биде жена или па геј. Па пизда вам лепа материна, се знае зашто е Џејмс Бонд тоа што е. Привлечен маж, убави жени, напредна технологија. Тие уште малку ќе стават некое скуфле со цвикерчиња на електричен скутер за да покажат дека Џејмс Бонд е воук и се грижи за планетата.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.495
И јас ја започнав Валхала, штотуку ја изгледав првата епизода и ми фати око ептен,ќе видиме како ќе се движи понатака ама вака на прва ветува ептен :)
Кастингот мене ме пребендиса, не бев фан на Рагнар јас и претходно така да единствено Флоки лудакот ќе ми фали од Викинзите :)
Харалд Сигурдсон :love:
Инаку оваа што е јарл на Категат јак лик ми е, ако е црнкиња.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140

Делува помрачно од Мандалориан и Боба Фет.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Ги гледав првите две епизоди на Archive 81. Сега за сега ветува серијата, крипи атмосфера и мистерии што те копкаат да гледаш до крај. Се надевам нема да ме разочара на крај со некои клише сцени и предвидливи одговори на мистериите.

Член од
11 март 2022
Мислења
37
Поени од реакции
48
Дајте некоја добра серија на Нет- флицкс бе деќки. Нешто што ќе го изгледам во 1 здив, а да нема 10 сезони по 25 епизоди.
Така, 3 сезони по 10 епизоди, таманка.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Дајте некоја добра серија на Нет- флицкс бе деќки. Нешто што ќе го изгледам во 1 здив, а да нема 10 сезони по 25 епизоди.
After Life

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Dark

Kajgana Shop

На врв Bottom