Па нормално нема да одговараш мрсул еден ретардиран. Јас немам напишано дека бил планиран тој геноцид, туку дека ЛАЖЕШ и причината зашто се случила. И Берикот ти го потврди истото, ама тоа е комуњарската матрица, ради неа милијарди страдале и за жал пак ќе страдаат, зашто има ретардирани ко тебе и тие што се согласуваат со твоите лажења. Добрите намери, поради кои дошло до милиони жртви е одличен пример дека патот до пеколот е поплочен со добри намери.Не лажи како циган, дај ми еден цитат каде што ги негирам последиците од гладта во Советскиот Сојуз 1933? Тоа што го негирам јас е вашата лажна пропагандна дека бил планиран етнички геноцид врз украинскиот народ.
Ајде ова ќе го постирам али потанатаму не планирам да ти одговарам. Мислам "ги штитат, ги почитуваат и они за тоа им враќаат" каква патетика боже мој.
Стварно која патетика.... Спореди го стандардот на обичен Енглез и на Русин. Енглезите на пуст остров, каде што врне 300 дена во годината, а Русите на територија полна со сите возможни ресурси. Англиските олигарси, заедно со Кралицата имаат трилиони, ама и на народот му овозможиле да живее пристојно, додека во Русија само олигарсите ги цицаат приходите од ресурсите, а народ кој го онади, нека гние. Види ги Канада, Австралија кои се под директна контрола на Кралицата, а види ги Руските сателити па пишувај бајки, бранете го Сталин, после офкајте по сите теми колку тешко се живеело.Мислам "ги штитат, ги почитуваат и они за тоа им враќаат" каква патетика боже мој.
Уште па не планирал да одговара, а со ништо не демантира, Сус бе ќерата .