Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    713
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не измислувам јас непријатели кои се зли, не сум јас прорусин кој пропагира тука Руска доминација во светот. Тие што ме знаат, знаат дека мојот живот, мојот бизнис и мојата иднина се врзани со САД. Ниту пак пропагирам да дојде Русија и да ја окупира Македонија. Така да мојата прозападна ориентација е тука без преседан. Не сум те таргетирал тебе да бидеш злиот, јас за тебе сум имал една сосема погрешна претстава. Секогаш си се претставувал како скромен, болен (неможам иам добиено тип на човек), а ти уствари си бил препреден агитпроп воден од омразата.

Ни ти не си грефче. Ти, или за омраза или за мочани пари, браниш режим кој подржува и инклудува самопрокламирани нацисти (значи не наречени, туку они така си се нарекуваат). И релативизираш и замижуваш на убивства и злостор врз 14000 невини луѓе од страна на сопствената влада, само затоа дека се Руси ...

А како ти ја познавам кампањата? Ти ја познавам дека јас такви куртони како тебе вработувам за „unbias“ Маркетинг мислења и спинови. Но за разлика од тебе јас се борам со конкуренцијата за дел во пазарот, а ти тоа го правиш вложувајќи човечки животи и општествени несреќи.

Вистинските грефчиња се оние кои потпаѓаат на тие ваши подли пропаганди и спинови. И ти реков, без разлика дали ти тоа го правиш за пари или чисто за омраза кон Русите, ти со тоа заштитуваш нацисти и како таков се повеќе луѓе те гледаат и ќе те гледаат. Не сум ти јас крив за тоа, јас само го кажувам тоа што го гледам.
Човекот си имаа проблеми во главата, можеби си го читал колку сере и за Срби, каква е само таа омраза просто да се замисли како овој човек заспива со таа омраза во себе, али проблемот е сигурно вкоренет во неговиот мозок одамна од некој Србин, а нели Срби и Руси браќа за навјек, по автоматизам е и Русомрзец, јбг проклети геноцидни четници и козаци...

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Полјаците им рекле ке дадат авиони на британците ама да летаат од кај нив, нормално не се согласиле инцесите

Sent from my iPhone using Tapatalk
Смешно е веќе со авиомиве, никој неќе да летаат од негова територија.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.408
Поени од реакции
18.323
Бајден не доби 15 милјарди долари што ги бараше од конгресот за борба со пандемијата т.е. уште вакцини, па сега ги пренаменија за Украина.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.670
mozno e ova bese najaveno.... ke ima dosta zaebancii narednive meseci.

rusite najvise gi pasi ako celosno im gi ugasat softverite kako SAP i slicni... e sega neznam kolku e toa mozno ako ovie imaat licenci a i valjda imaat nekakov bekap...

И sap и oracle само продажба запреа, рестото си функционира. Е сеа до кога траат лиценците е друг муабет.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.292
Поени од реакции
24.408
И sap и oracle само продажба запреа, рестото си функционира. Е сеа до кога траат лиценците е друг муабет.
prodazba da zaprat e OK... kriticno e da ne im zaprat nekoj softveri sto se koristat u energetika i biznis. ova e pak uste eden dokaz deka ni tie kompanii ne veruvaat dolgo deka ke trae vojnava.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.408
Поени од реакции
18.323
Американските информации се 5000-6000 загинати и 15000-18000 ранети руски војници. Вкупната руска војска е 190 000, што би значело 10% загуба.

Ако е ова вистина, Путин ќе мора да спрема уште војска.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.670
Отварање консалтинг у Камчатка, миграција од SAP Oracle NAV на Zonel плаќање у златни шипки. Ја мислам боље од фабрика за муниција.
Автоматски споено мислење:

prodazba da zaprat e OK... kriticno e da ne im zaprat nekoj softveri sto se koristat u energetika i biznis. ova e pak uste eden dokaz deka ni tie kompanii ne veruvaat dolgo deka ke trae vojnava.
Ниедна западна компанија не е 100% out него суспендира операции. Кога ќе се среди да се вратат, нормално.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.405
Поени од реакции
5.117
Еве што вика еден македонец што пред неколку дена се врати од Харков Украина, сигурно ќе му залепите етикета дека е нацист или не знам што...

Прегледај го приврзокот 324639Прегледај го приврзокот 324640
Се гледа дека се работи за демократски капиталец, нема што, ако заради злите Руси останал без работа веднаш да се јави во интернет бригадите за пропаганда слободарските нации против тиранинот Русија. Му предвидувам колосален успех.
Да прашам, *Зошто генерализираш?*
Дури и се да е вистина ова горе истото не може да се рече дека е правило туку исклучок.
Секогаш кога се манипулира потребна е генарализација, овде е тоа случај.
И уште една забелешка зошто Русите не ги бомбардираат пекарите, во Сирија сите пекари ги уништија а овде нема ниту една погодено?!

П.С.
Сигурен си дека се работи за Македонец?

Ova izglea poise na armija od ww2, nego li na vtorata najmoknja armija vo svetot.
Да бе, се прашувам зошто еден моќен воено-политички сојуз како што е НАТО-наше-злато не им влезе и не ја растури оваа заостаната армија од WW2 ?

Последно уредено:

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.670
Од кај искочија волку индуси и кинези студенти у Украина ме чуди? Од сите земји Украина ја најдоа. Обично бегаат и индусиве од расно нетолерантни општества, чудно малце.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.292
Поени од реакции
24.408
Отварање консалтинг у Камчатка, миграција од SAP Oracle NAV на Zonel плаќање у златни шипки. Ја мислам боље од фабрика за муниција.

Ниедна западна компанија не е 100% out него суспендира операции. Кога ќе се среди да се вратат, нормално.

na pocetokot imase buljasi sto prodavaa udel vo ruskite nafteni i gas kompanii, oni se out....

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Американските информации се 5000-6000 загинати и 15000-18000 ранети руски војници. Вкупната руска војска е 190 000, што би значело 10% загуба.

Ако е ова вистина, Путин ќе мора да спрема уште војска.
А на Украинска страна колку има? Или немаат они жртви?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Ја гледам оваа снимката со Славјанка и Јовано, Јованке и се чувствувам како да сум упаднал во некој паралелен свет. Има нешто надреалистичко во целата сцена. Дебелата како шета помеѓу англиските војници кои во еден момент од историјата држеа 1/4 од целата светска територија под контрола, тие и прават чест а изгледа како да и прават мајтап, а во позадина оди Јовано, Јованке. Не можам да и се нагледам на сцената, навистина е излезена како од филм на Тарантино.

Кој знае каков хаос и се има случувано во главата на Славјанка во тие моменти.
Мене на филмон Диктатор ме потсеќа.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.670
na pocetokot imase buljasi sto prodavaa udel vo ruskite nafteni i gas kompanii, oni se out....
Збориме за комплет странски фирми наменети за руски пазар. Јес да е берза све, али појма немав и ми стана чудно дека западни компании имаат удели у стратешки фирми. А ако не искочија сами, ќе ги искочеа.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.405
Поени од реакции
5.117
анимирана мапа 01.03 - 09.03 сектор Источен Фронт

ако мапата и содржината не ви одговара не сум јас авторот.

Kajgana Shop

На врв Bottom