Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Министеров вика дека нема ни потреба да се продолжи скринингот во училиштата, затоа што нема позитивни во училиштата.

Толку беше, само намерно да ги вадат од ум родителите, но за тоа се криви Петличковски и Мехмедовиќ.

Министеров вика дека нема ни потреба да се продолжи скринингот во училиштата, затоа што нема позитивни во училиштата.

Толку беше, само намерно да ги вадат од ум родителите, но за тоа се криви Петличковски и Мехмедовиќ.

Поише Мехмедовиќ би рекол, тој го дрви и укочува процесот на тргање мерки, кои веќе нема ни поента да стојат као што се искажував зошто во некои од моите претходни коментари. Сите можни доктори се за укинување на сертификатите и мнозинството држави ги тргаат ама не нашиве се врвот се знаат они.

Поише Мехмедовиќ би рекол, тој го дрви и укочува процесот на тргање мерки, кои веќе нема ни поента да стојат као што се искажував зошто во некои од моите претходни коментари. Сите можни доктори се за укинување на сертификатите и мнозинството држави ги тргаат ама не нашиве се врвот се знаат они.
Јас се сомневам дека и доколку падне бројот под 1000 вкунпо во цела Македонија мерките нема да ги тргнат се додека не ги потрошат сите залихи на вакцини не затоа што тие така сакаат туку затоа што калето така им наредува.

Јас се сомневам дека и доколку падне бројот под 1000 вкунпо во цела Македонија мерките нема да ги тргнат се додека не ги потрошат сите залихи на вакцини не затоа што тие така сакаат туку затоа што калето така им наредува.
Значи да чекаме да им пројдат роковите и у Дрисла директ да ги пратиме па да кратиме мерки. Јако. Пошто залихите нема НИКОГАШ да се потрошат. Народот е буден и знае веќе со што си има работа и дека е се за бизнис, Омикрон варијантата сите ги фаќа нема ни потреба од вакцини, и тоа е главната причина што многу држави веќе тргнаа мерки на светско ниво, еве и САД веќе и мандати за маски тргаат (не дека Флорида, Тексас и остали поконзервативни држави не тргнаа пред година ама пак). Тоа е тоа.

Денес има 476 новозаразени од 2.781 тестиран (17% позитивни), намалување од 44% од претходниот понеделник, и ако продолжиме со ова темпо (или дури и ако убрза, а кон тоа оди) за точно 2 недели би имало под 100 новозаразени во понеделник со под 10% позитивни. Што значи сакале-нејќеле, ќе мора да укинат секакви мерки.

Последно уредено:
1646154213336.png

Новинарите се једино бетер од политичарите. Најгнсна работа се тие тмурни несриќи.

Прегледај го приврзокот 323489

Новинарите се једино бетер од политичарите. Најгнсна работа се тие тмурни несриќи.
Па новинарите се мршојади штом некој политикант ќе фрли некои вести, а политичари се предатори стрвнари,а народот се овци и тоа шарени

Денес ми кажуваат моите им стигнала СМС, на тој и тој датум на името Х, во У часот имате закажано термин за вакцинација. Кој и како во друго име смее и има закажано термин за вакцинација?

Слобода на изразување, демократија и наука, нели @Staufer

Andreas Schöfbeck, German insurance executive who warned of the high vaccine side-effect rate revealed by billing data, has been fired
His termination appears timed to prevent his participation in a meeting today with German vaccine regulators

Денес ми кажуваат моите им стигнала СМС, на тој и тој датум на името Х, во У часот имате закажано термин за вакцинација. Кој и како во друго име смее и има закажано термин за вакцинација?
И на мене истото баш пред пола час добив таква СМС порака ? Изгледа очајни што сакаат да потрошат залихи кој се пред поминат рок . Но прашањето е КОЈ МЕ ПРИЈАВИЛ ?

И на мене истото баш пред пола час добив таква СМС порака ? Изгледа очајни што сакаат да потрошат залихи кој се пред поминат рок . Но прашањето е КОЈ МЕ ПРИЈАВИЛ ?
Не знам, сигурно матичните го сториле ова, ама баш се изнервирав. Ќе исконтактирам со адвокат, да видам што ќе кажи, онака чисто од инает. Или ќе одам да им се изнаразвикам.
Мислам се е во ред, не дека нешто ми менува, им кажав игнорирајте ја пораката, никому ништо. Само ме изнервира постапката. Треба прво да се јавиш телефонски и да разговараш, не можеш туку така да пријавуваш некој без знаење и согласност.

После драстичниов пад на новозаболените и како што се намалува бројот на активни случаеви кампањата за вакцинација ќе ја засилат на максимум дури не е случајно да почнат да одат по куќи.

Не знам, сигурно матичните го сториле ова, ама баш се изнервирав. Ќе исконтактирам со адвокат, да видам што ќе кажи, онака чисто од инает. Или ќе одам да им се изнаразвикам.
Мислам се е во ред, не дека нешто ми менува, им кажав игнорирајте ја пораката, никому ништо. Само ме изнервира постапката. Треба прво да се јавиш телефонски и да разговараш, не можеш туку така да пријавуваш некој без знаење и согласност.
Види со адвокатот и што ќе каже и пиши овде да знаат што и како да постапуваме?!

Sent from my SM-N986U using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom