Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Во Италија моментално се збори за 4та доза САМО за најранливите категории над 50, не за сите :) исто така се збори и за укинување на сертификатите за останатите
Се збори…

Како телото се брани против бактерии... создава антитело, :toe:
... се мисли за патогени бактерии кои ги „напаѓаат“ нашите клетки не тие што се нормална бактериска флора што живееме во симбиоза, телото препознава и дозволува присуство во точни граници, ако премине тоа реагира со создавање на антитела дел која ќе ја уништи дел која ќе го штити телото за извесен период.

... да речеме актуелната бактерија Хеликобактер пилори, не дека ја немаме во нашето тело, ама до извесен титар ни е одредена со лабораториска анализа до 0.9 U/ml како нормална антитела на реакција на ХБПилори во граница што таа не ги ,,напаѓа" клетките во желудникот, арно ама ако поради Х фактори таа збувнува и се намножува веќе ќе ни го смени ацидитетот во желудникот што ќе ја разори - разјаде заштитната желудачна слузокожа со што постои опасност од крварење (формирање на чир), па таа сега станува патогена ,,лоша бактерија,,.

... ХБПилори кога веќе толку "збувна,, делува патолошки и телото реагира да ја уништи со создадената ХБП антитела која ние преку лабораториска анализа на серумот ќе ја детектираме како превисока да речеме 4, 5 U/ ml и веднаш ние знаеме дека треба да ја уништиме да не ни направи некоја беља што ќе ни донесе некоја желудачна болест,

...и ние во овој момент делуваме веднаш со тројна терапија што ќе ја уништи ХБПилори бактеријата и тоа еден лек- антибиотик, еден лек што ќе делува на протонска пумпа да го намали ацидитетот на желудникот со што не може да се размножува и уште еден лек антимикробик како метронидазол, една недела сите три лека, втора недела без антибиотик и потоа се проверува во фецес дали сеуште има присуство на ХБПилори,

... често тука грешат сите затоа што ХБП антитела може да биде присутна во крвта повеќе од шест месеци, а ние да сме ја уништиле со прво земање тројна терапија, арно ама поради погрешно толкување на такви резултати на пациентот од крв, а не од фецес, ќе му се ординира уште една тура од две недели тројна терапија со што се доведува телото во друг правец на последици од непотребните лекови токму поради присуство на ХБПилори антитела во крвта, наместо да се испита во утрински измет(фецес).
Како ќе го објасниш фактот кај луѓе кои "имуниот систем им е одличен", па се случува да имаат многу тешки симптоми, а луѓе кај кои се смета дека имуниот систем им е на бандаж, никому ништо :toe:
... човекот треба да има нормален имун систем кои ќе реагира „нормално“ , а не ,,одличен,, секоја претерана имуна реакција е од патолошка природа како причинител за проблеми од секундарно ниво при инфекција со патоген, со еден збор човекот се бори и против тој патоген и против својот силен имун одговор на тој патоген (не кај сите луѓе) кој го самоуништува самиот човек,

...голем број пациенти инфицирани со коронавирус починале токму од таа „цитокинска бура“ на претерана имуна реакција, при што цитокините делуваат како посредници помеѓу делови од имунолошкиот систем, лачејќи се од разни клетки - лимфоцити, моноцити, макрофаги, реагира со прекумерно размножување на клетките на имунолошкиот систем што лачат цитокини, што пак ги активира новите клетки на имунолошкиот систем, а не конкретно од коронавирусот.

...таа хиперимуна реакција (не ја имаат сите па и тие со ,,бандаж" имунитет) - би рекле имуна реакција- имунопатолошка со хиперпродукција на цитокини што предизвикува алвеолите да станат ,,затнати" во белите дробови се создава едем (оток) што го спречува влегувањето на кислородот во крвотокот, ги затнува крвните садови во бубрезите и другите органи, а за кратко време доведува до откажување на виталните системи на организмот и тоа во експресен рок од 24 - 48 часа и тука веќе нема спас, затоа пак тој доктор кој ќе реагира правовремено во тие 24ч со лек да го блокира, намали, тој пресилен имун одговор како што ударна доза на кортикостероид, но не да направи таа доза пак други споредни компликации, пациентот ќе се спаси барем во моментот од фатален исход од таа ,,цитокинска бура" до постепено намалување на кортикостероидот и ставање во контрола тој прејак имун одговор за да продолжи потоа посмирено во уништување на коронавирусот и балансирање на несаканите реакции врз целокупното синхронизирано работење на организмот,

... покачена температура која нема да штети на телото затоа што тоа самото ја подига со цел да ги убие патогените ( бактерии, вируси) кои не трпат висока температура, ние од страв дека 38,5 С е опасна за нас веднаш лековите да ја спуштиме, прво 39 С да премине па да се размислува за спуштање со лекови другото истрај и телото ќе ја среди инфекцијата, ние со лекови го зезнуваме сопственото тело оти треба да имаме испод 37 С, а што како да се размисли?
ма јок, тогаш телото ја пали посилно капислата и пак ја подига температурата после земените антипиретици (аспирин, парацетамол) лекови и тоа најчесто уште повисока за да си ја заврши работата на уништување на вирусот/ бактерија, уште несигурни што е ?

.....а ние тогаш бааам антибиотик последен удар на нашиот имунитет да го докрајчиме на почетокот на инфекцијата, затоа што таа покачена температура не е од воспалителната реакција на вирус/бактеријата, па ние да удриме со антибиотик (уште не сме сигурни дали е вопшто вирус а антибиотикот џабе нема да делува) туку покачена темпетатура предизвикана од нашето тело ,,термално оружје,, да се уништи со висока топлина вирусот/актеријата,

... тука веќе телото дига раце си вика ,,крши глава,, кога ја немаш и почнува агонија на болеста и лечење која ќе трае не недела, не две туку месеци со покашлување и други нелагодни симптоми кајо последица од неправилно третирање на предболеста и текот на болеста,

...извините, предолго, ама онака некако да биде разбирливо и разглобено, колку е сложено толку е едноставно кога се бара точниот механизам и одговорот со решението е тука,

Последно уредено:
покачена температура која нема да штети на телото затоа што тоа самото ја подига со цел да ги убие патогените ( бактерии, вируси) кои не трпат висока температура

Дај сега одлучи се. Покачената температура ги убива бактериите, или ова другово создавање на антитела за убивање на бактериите :toe:
ако премине тоа реагира со создавање на антитела дел која ќе ја уништи дел која ќе го штити телото за извесен период.

Дај сега одлучи се. Покачената температура ги убива бактериите, или ова другово создавање на антитела за убивање на бактериите :toe:
леле се скинав пишувајќи ти ме зезаш :(

... телото си има повеќе одбранбени механизми кои се активираат во моментот или покасно секое во свое време стратешки да се добие војната, а не само битката!

...може ли антитела IgM во моментот да се создаде кога влегува патогенот во телото (детекција на тестови базирани на IgM антитела која укажува на напад -инфекција после трет до петти ден на појава на симптом не само без веза направи серолошки тест било кој ден, прв втор ден нормално ќе испадне негативен)!

- IgM прв, втор ден не може да се создаде!

... арно ама телото веднаш уште во прв или втор ден ја подига телесната температура како прва и најбрза реакција да се уништи бактеријата/ вирусот!

...трети, петти ден веќе имаме создадената циркулирачка IgM која укажува за инфекција и се бори, за да накај 7, 10 или 12 ден истата се намали или исчезне во крвта со што веќе се создаде друга циркулирачка IgG која е заштитничка извесен период присутна за евентуално ново инфицирање од иста бактерија/ вирус со што телото веќе нема да ја подигне телесната трмпература зошто ја има во моментот присутната заштитничка IgG антитела која нема да дозволи инфицирање.
мое мислење дека може да не е природен и дека ако е така, тогаш излегол од кинеска, а не нечива друга лабораторија.
...не би се сложила - кинеска Да ! ама само како локација, додека сопственост на таа лабораторија прашање дали е кинеска!
Во која делузија си ауау, слободно продолжи да живееш у подрумот кај што си сеа, луѓето ќе продолжат со својот живот. За вакцини веќе не ни станува збор ако имаш приметено, само паушално кажуваат вакцинирајте се, а лично знаат дека процентот на кој што сме сега, нема да мрдне воопшто. Ќе се чуеме за недела-две како и да е.
... не знам за кој подрум зборуваш, јас еден ден до сега на пандемијава не отсуствував од работа, па ниту сум користила годишен одмор, а богами секоја моја претпоставка така испадна,

... заштитните мерки и протоколи според самата Комисија за заразни болести се политички одлуки, не се медицински оправдани затоа што самите членови се партиски луѓе и како такви поставени, остави тоа параванот дека се медицински лица,

Последно уредено:
Абе каде е Короната?
ЅЕ!
tumblr_owlf7fq6na1thej0ko1_500.gif

Последно уредено:
И уште една теорија на 'лудите' теоретичари на заговор, дека mRNA може да направи генетска модификација на човечката ДНК излезе во право.

Preclinical studies of COVID-19 mRNA vaccine BNT162b2, developed by Pfizer and BioNTech, showed reversible hepatic effects in animals that received the BNT162b2 injection. Furthermore, a recent study showed that SARS-CoV-2 RNA can be reverse-transcribed and integrated into the genome of human cells. In this study, we investigated the effect of BNT162b2 on the human liver cell line Huh7 in vitro. Huh7 cells were exposed to BNT162b2, and quantitative PCR was performed on RNA extracted from the cells. We detected high levels of BNT162b2 in Huh7 cells and changes in gene expression of long interspersed nuclear element-1 (LINE-1), which is an endogenous reverse transcriptase. Immunohistochemistry using antibody binding to LINE-1 open reading frame-1 RNA-binding protein (ORFp1) on Huh7 cells treated with BNT162b2 indicated increased nucleus distribution of LINE-1. PCR on genomic DNA of Huh7 cells exposed to BNT162b2 amplified the DNA sequence unique to BNT162b2. Our results indicate a fast up-take of BNT162b2 into human liver cell line Huh7, leading to changes in LINE-1 expression and distribution. We also show that BNT162b2 mRNA is reverse transcribed intracellularly into DNA in as fast as 6 h upon BNT162b2 exposure.

Ако мислевте дека туку така ќе пропаднат инвестициите на Бил Гејтс сте се заебале.

СЗО работи на интернационални вакцинални пасоши.

Ма нека издржи народ уште неколку недели, да се израмни кривата и ќе ги укинат пасошите.
Еве во Франција, 4 милиони пасоши ќе укинат. :pos:

Оваа стратегија ми се допаѓа:
In a bid to step up the campaign, the government said holders of fake passes will not be penalised if they start their jabs now.
:tapp:

1645948833643.png

Некои високо образовани членови едно време се исмејуваа врска лажно позитивни тестови, ама од 2020 па навака, зачестени се овие појави :toe:

False-reactive RPR testing also have been previously observed following immunization (specifically following smallpox vaccine),” a member of the CDC reported. The CDC member also stated that “false-reactive RPR test results have been observed in people with systemic infections unrelated to syphilis.” Could the protein spike from the mRNA vaccine be the culprit? Although health institutions claimed that the body would stop producing spike proteins within weeks, the FDA has admitted that is inaccurate.
:confused:

Еве кој билда статистика во последно време дека имаме многу заразени :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom