Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
А и ти па како можеш да му дадеш 3,5? Толку не ти фати око?
Добар е филмот, само што мене не ми се свиѓа таков стил и таков тип на филмови. Плус џез музика не слушам. А музиката у филмот беше и повеќе од добра.
Бубњарот ко лик односно актерот, беше топ.
Џ. К. Симонс врв.
Тематски океј.

Ок ми беше се, едноставно по мој критериум 3.5 т.е 7ца е сосема добра оценка за ваков филм.

Последно уредено од модератор:
Добар е филмот, само што мене не ми се свиѓа таков стил и таков тип на филмови. Плус џез музика не слушам. А музиката у филмот беше и повеќе од добра.
Бубњарот ко лик односно актерот, беше топ.
Џ. К. Симонс врв.
Тематски океј.

Ок ми беше се, едноставно по мој критериум 3.5 т.е 7ца е сосема добра оценка за ваков филм.
Се ова држи вода, али причината поради која филмов заслужува да е барем 8ца е просторот за дискусија кој го отвара по завршувањето на филмовт.

Дали одреден талент ќе биде исполнет, доколку не го изгура некој на начин што ќе пројде "низ сито и решето."

Вчера го гледав по препорака на професорот по филозофија. Добро возење има.
Максимално драпање со комунизмот, претерано храбар филм за во тоа време.
Не случајно и бил забранет тогаш. Препорака.
Има некој Јодоровски шмек.

@Io Sono Interista може да го прашам @џимеј зошто му има дадено 2.5 ѕвезди на Whiplash на летербокс?
Најмала оценка од сите.
Ме нервираше тогаш филмот а сега не можам да се сетам од која причина. Најлесно е да ми откопаш нешто и да ме накривиш после :busi: Или можеби нешто друго ме нервираше додека го гледав, така некако ми е ко низ магла.

Инаку пред некое време го гледав краткиот филм според кој овој е базиран, краткиот служи како промо материјал за Шазел да собере пари за долгометражниот. Интересно е дека ЏК Симонс глуми тука, а детето го глуми некое нежно лингурче со далеку понезабележлива фаца од Мајлс Телер.

Џимеј го хејта Шазел, и на Ла Ла му има дадено ниско :(
Појма немав дека е Шазел на Ла Ла, ја потиснав секоја информација околу филмот како резултат на траума. :icon_mrgr: Иако ќе звучам како некој ужасно несреќен, ќе кажам дека мјузиклот треба да се укине како жанр :angel:

Ме нервираше тогаш филмот а сега не можам да се сетам од која причина. Најлесно е да ми откопаш нешто и да ме накривиш после :busi: Или можеби нешто друго ме нервираше додека го гледав, така некако ми е ко низ магла.
Ама немој вака, сеа ќе дојде Ио и пак по мене ќе вика.

Пред да стане позната актерка, Хали Бери работела како новинарка во „Дејли експрес“, но тоа не и било единственото занимање. Како Мис Америка, Бери на телевизија се појави во 1989 година, а во 2002 година за улогата во филмот „Чудовиштето Бел“ доби „оскар“ за најдобра женска улога.

Long story short, преживеав корона, го изгледав Notebook и Кајгана воскресна. :D
Абе кажи импресии од The Notebook. Мислам дека пола Филм и ТВ те чека да кажеш нешто. :D

Абе кажи импресии од The Notebook. Мислам дека пола Филм и ТВ те чека да кажеш нешто. :D
Хаха па импресиите се дека е клише филм што ме стопи од емоции. Сцените кај што беа млади Али и Ноа беа одлични и покажаа љубов каква што секој би сакал да доживее у животот. Оцена 4/5.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom