- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 1.081
- Поени од реакции
- 1.940
Прво, мислам дека ја бива повеќе и од тебе. Планирам да ја купувам. А и да не ја бива дали мислиш дека би те послушал?Bankava ne ja biva prodavaj ako imash akcii
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прво, мислам дека ја бива повеќе и од тебе. Планирам да ја купувам. А и да не ја бива дали мислиш дека би те послушал?Bankava ne ja biva prodavaj ako imash akcii
Чичко Јосеф (титулата професор ќе треба да ја докажуваш уше еднаш) ,мнг ме интересира како направи изведенка од обична статија каде менаџментот даде инсајдер дека Уни направила поврат на капитал во 2021 од 12% а ти со толкава самодоверба и леснотија дури и ЕПСот го натанкира на 715 и нели фер цена за купување. Предрско.
#ЕПСДебакл400
Не, не е ад хоминем епмпириски ти реплицирав и тогаш. Дири и 12% да беше РОЕ (како шо изманипулираа бугариве) BVPS требаше да биде 5.873 денари а не ко твоево. Нејсе, изведенката од Б. на состојба во Б. на успех ми отвори дилема уше тогаш, настрана ова пацериве со резервации шо тролаат погоре)Така е колега, но јас пресметав која би била добивката доколку ROE беше на ниво од 12% како што директорот на УНИ изјавува во цитираното интервју. Сепак реалноста е друга:
Прегледај го приврзокот 322077
П.С. Можеш да ме нарекуваш како сакаш, она претходно ќе го рачунам како 1/2 ad hominem напад од твоја страна
Pacer,Не, не е ад хоминем епмпириски ти реплицирав и тогаш. Дири и 12% да беше РОЕ (како шо изманипулираа бугариве) BVPS требаше да биде 5.873 денари а не ко твоево. Нејсе, изведенката од Б. на состојба во Б. на успех ми отвори дилема уше тогаш, настрана ова пацериве со резервации шо тролаат погоре)
Бонус: Уни-Џерусалема (пошо ќе биде на SALE од утре дур не почнат да се намалуваат резервациите од зголеменото кредитирање)
Така е колега, но јас пресметав која би била добивката доколку ROE беше на ниво од 12% како што директорот на УНИ изјавува во цитираното интервју. Сепак реалноста е друга:
ТТК свитка кичма а фактор.мк велат уште една успешна прикаска испиша ТТК годинава. Сеа УНИ се преполови у добивка и пак флоскула ,,Уни пркоси во кредитирањето и бележи успеси''. Очекувам неделава и за Експорт-импорт на Смиленски и Еуростандард да пуштат некоја патка само да проверам до кај се уплатите за рекламирање![]()
За време на пандемијата ТТК извадија извештај со голема загуба во вредност на странски берзи. Имале вложувано во нешто што паднало при пандемијата, но не знам дали продале по пониска цена или задржале додека да помине кризата. Во редовната работа немаат голема промена.
А овој шо купи минатата недела на 13.350, како стои со здравје?Пошо ви е досадно само помислете на братот вчера шо купи 5.800 комада КМБ на 13.350 и да, во моментов е кроток 42 илјади ЕУР.![]()