Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Пошо ви е досадно само помислете на братот вчера шо купи 5.800 комада КМБ на 13.350 и да, во моментов е кроток 42 илјади ЕУР. :facepalm::mad:

Da ti ako gledas na dnevna osnova
Автоматски споено мислење:

Da ne go imitiras Lupco zlatev koga vikase glejte kako se topat milionite na cifliganec a on oe veke x3

OMG pisi pa za edna nedela kolku ke bide

Pa li navlekuvate na rasprodazba zaradi americkive berzi

Пошо ви е досадно само помислете на братот вчера шо купи 5.800 комада КМБ на 13.350 и да, во моментов е кроток 42 илјади ЕУР. :facepalm::mad:

Kupuvaj be prijatele, kupuvaj ti samo.... pa za edna nedela koga ke ni e dosadno ke zborime za tebe....;):D

I ne se fakjaj odma za taa Amerika. Taa ne ti e kriva sto kupuvas banka na P/B 2.
Seti se samo na kolku se prodade Ohridska i koi bea proekciite za prodazba na STB.

Колку ќе биде за една недела Тодорче? И нормално кус осврт кон ,,предвидувањето''?

Последно уредено:
Ако добро читам, а секако дека добро пресметувам, на ROE 12% (ако е точно 12%) сметководствената вредност на УНИ на 31.12.2021 е 5.959,4 МКД, и има добивка по акција од 715,11 МКД за 2021, што за мене е очекуван резултат за акција која денес можевме да ја купиме на 3.100 денари.

• Ако e 715.11МКД (ЕПС) x 545.987 (Shares outs.) = 2021 Income 390.440.764 МКД . Во деветомесечието 2021 имаат 192.832.000 МКД и излага дека напраиле 102.45 % повеќе во само еден квартал (Q4) наспроти 9М2021. I highly doubt that..

• Ако е 5,959,40 (BVPS) * 545.987 (Shares outs.) = 2021 equity 3.253.754.928 МКД. Во деветомесечието 2021 имаат 3.028.362.000 или 7.44 % повеќе само во еден квартал Q4 наспроти 9М2021. might / might not fit..
Пазарната 3.100 МКД, РОЕ 12% и CAR 17% се во ред не навлагам и прифаќам undervalued оцена, но дај разложи ми го ова твоето со РОЕ 12%.

BR
Чичко Јосеф (титулата професор ќе треба да ја докажуваш уше еднаш) ,мнг ме интересира како направи изведенка од обична статија каде менаџментот даде инсајдер дека Уни направила поврат на капитал во 2021 од 12% а ти со толкава самодоверба и леснотија дури и ЕПСот го натанкира на 715 и нели фер цена за купување. Предрско.

#ЕПСДебакл400

Последно уредено:
Чичко Јосеф (титулата професор ќе треба да ја докажуваш уше еднаш) ,мнг ме интересира како направи изведенка од обична статија каде менаџментот даде инсајдер дека Уни направила поврат на капитал во 2021 од 12% а ти со толкава самодоверба и леснотија дури и ЕПСот го натанкира на 715 и нели фер цена за купување. Предрско.

#ЕПСДебакл400
Rezultatite se isti kako lanskite, rezervaciite se zgolemeni i zatoa e dobivkata pomala

#ЕПСДебакл400
Koga ke se dodadat rezervaciite ke go dobiesh rezultatot od profesorot.

Абе дрва дрвени, чекај да го чуеме чичо, после со вас ќе се разберам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom