Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Бројките на тумур многу пораснале?

Од кај е ова?

Longitudinal data from DMED on US active duty service members from the year 2021 show a marked rise (often 300-500%) in many categories of disease and injury rate when compared to the previous 5 year average.

DMED, the Defense Medical Epidemiology Database, tracks epidemiological data among active duty DoD personnel, including disease and injury rate. Only medical providers can submit records to the database.

Истражување спроведено врз Амерички војници, меѓу кои сите се вакцинирани по сите салтанати, бустери итн.

Longitudinal data from DMED on US active duty service members from the year 2021 show a marked rise (often 300-500%) in many categories of disease and injury rate when compared to the previous 5 year average.

DMED, the Defense Medical Epidemiology Database, tracks epidemiological data among active duty DoD personnel, including disease and injury rate. Only medical providers can submit records to the database.

Истражување спроведено врз Амерички војници, меѓу кои сите се вакцинирани по сите салтанати, бустери итн.

Ах ова беше тоа истражување кај што се закопаа овие од војската во САД :)

После извадоа нови бројки корегирани за претходните години откако се крена прашина за извештајот, за да не изгледа толку страшно :pos:

Ах ова беше тоа истражување кај што се закопаа овие од војската во САД :)

После извадоа нови бројки корегирани за претходните години откако се крена прашина за извештајот, за да не изгледа толку страшно :pos:

Готова е вакцерскава секта дигнаа раце, чим и оној Ron престанал да пишува значи им се гледа крајот.

Готова е вакцерскава секта дигнаа раце, чим и оној Ron престанал да пишува значи им се гледа крајот.
Крајот за нив е далеку бидејки ако црните сценарија со графен оксидот во фајзерот и 5Г мрежата се остварат според теориите на заговор ќе гледаме апокалипса како да е некој холивудски филм.

Глобалното затоплување е криво :pos:

Не ми се верува, се надевам дека ова ќе биде грешка и дека нема да пробаат да го протнат ова.

We investigated whether the huge public sequencing data archives’ samples collected earlier than the earliest known cases of the pandemic might contain traces of SARS-CoV-2. Here we report the bioinformatic analysis of a metagenome sample set collected from soil on King George Island, Antarctica between 2018-12-24 and 2019-01-13. It contains sequence fragments matching the SARS-CoV-2 reference genome with altogether more than half million nucleotides, covering the complete genome on average 17×. Preliminary phylogeny analysis places the sample close to the known earliest cases. The high sequence coverage rules out chance alignments from other species but possible laboratory contamination cannot be excluded. The sequence harbours a unique combination of mutations, unseen in other samples, so whatever its origin, it can add important piece of information to the puzzle of the ongoing pandemic.

од 3:50мин :confused: на овие варвари не им биле рамни. Затварале деца во соби без прозори ако биле во контакт со позитивен, иако биле негативни на тест. :tapp:

Фајзер во својот извештај за ОГРОМНИТЕ приходи во четвртиот квартал и најавата за УШТЕ поголеми приходи во 2022, срамежливо најавува нешто ...

Ианку судот не му дозволи да се објавуваат податоците за испитувањата за вакцината до 2075 година. Ќе треба да ги објават за 9 месеци.

,,... не знам зашто луѓето не ја сакаат вакцината туку го сакаат апчето, вакцина и да пијат апче исто е... " :X3:
кажа во ТВ интервју новиот министер за здравство Беким Сали

Се сеќавате на докторката од Јужна Африка што го откри Омикрон? Од Европа и се јавувале владини службеници за да не кажува дека Омикрон е лесна варијанта.

1644458805547.png

Angelique Coetzee was the doctor who came across the omicron variant of the coronavirus, treated the first patients - and gave the all-clear. But nobody in Europe wanted to hear that, she was put under pressure by governments. In an exclusive interview, she talks about her experiences.

WELT: It is said that you were asked to portray Omicron as just as serious as the previous variants. Is that correct?

Angelique Coetzee: I was told not to publicly state that it was a mild illness. I have been asked to refrain from making such statements and to say that it is a serious illness. I declined.

Официјално со трета доза станав модерен џанки, сега сакам уште :D

KitKetDzanki.png

Од другите вести, водата е мокра и Evidence emerges that China made COVID:

Нема врска Фаучи е. Господин Фаучи, ту би присајз.

Абе астралци пичвајз се напрајвте. До нова година уште три па кога ќе гњурите ќе испуштате ваздух ко подморница

Sent from my 4047X using Tapatalk

Последно уредено:
Јас реков одам до трета доза и не ја играм играва и понатаму. Стигнав до таму (3/3), плус прележав и ја завршив играта. Па макар еден ден и да не можам да излезам од Македонија поради некаков си иден нов сертификат што би се барал.
Воопшто не е играчка да се рчка имуниот систем на секои 6 месеци или година. Тоа ми е потврдено од навистина многу еминентни лекари (проваксери).

Крај краева, во последно време (Омикрон) гледаме дека пак е руски рулет Ковидот и кај вакцинирани и кај невакцинирани, што воопшто не беше случај додека доминираше Делта сојот.
Пола фамилија ми се медицински лица (инаку проваксери) во секундарно и терцијално здравство. Гледаат што гледаат, па ми пренесуваат, дискутираме.

Односно некој ќе го помине вирусот лесно и невакциниран, и со 2 дози и со 3 дози. А некој ќе го јаде ежот и со три дози, еве последен пример мој добар пријател, од вчера е хоспитализиран на Инфективна, богами за жал критично му е (без коморбидитети).
Не е единствен, има и многу други како него. Ова е реалноста за жал, ми се свиѓала или не.

Пост-Ковид исто, руски рулет, гледам во мое широко опкружување.
Сите што ги познавам (целосно вакцинирани и невакцинирани) веќе се заразија, секаде различно удира вирусов некој лесно, некој потешко, едностано нема правило. Некој без последици, некој со последици. Ѓубре вирус!

Омикронот, па и неговата подваријанта BA.2 која што веќе пред речиси две недели е детектирана и кај нас со првиот секвенциониран случај што е кај пациент Д-р Кунгуловски (се зарази човекот), но и кај доста други.
Се докажува дека вакцините (три дози) едвај штитат 30% од зараза (јас би рекол ни толку) и тоа многу краткотрајно, сега со овие мутации веќе трансмисијата на вирусот подеднакво ја вршат и целосно вакцинирани 3/3 и невакцинирани.

Тука веќе целосно се губи и смислата на сертификатите, нешто што веќе секој треба да го сфати, дека нема апсолутно повеќе никаква логика од ограничувањето за невакцинирани. Исто повеќе нема место и за било какви други рестриктивни мерки.

Моето сегашно гледање на работите околу вакцините, не е ниту про ниту анти ваксерско, само сум крајно, крајно реален.

Чувајте се колку што можете (иако е практично невозможно со Омикрон) и дај Боже сите доколку се заразите со лесно да го поминете, без последици. Без разлика на вакциналниот статус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom