Македонски филмови

Член од
30 декември 2021
Мислења
10
Поени од реакции
2
Правев деновиве update на тоа што имам / што немам од нашиве филмови, па еве што остана да ми фали:

1. Малиот човек - Жика Чукулиќ - 1955
2. Јужна патека - Стево Црвенковски - 1982 (го имам гледано филмов, во Кинотека, но го немам на хард диск)
3. Movie - Иво Трајков - 2007
4. Судијата - Жанета Вангели - 2007
5. Мојот татко - Шќипе Нуредини - 2013
6. Каде се парите - Владимир Петровски Картер - 2015
7. Ругање со Христос - Јани Бојаџи - 2018
8. Making OFF - Кузман Кузмановски - 2018
9. Најтешкото нешто - Сердар Акар - 2020
10. TM - Ивица Димитријевиќ / Мартин Иванов - 2020
11. Исчезнатиот - Арбен Тачи - 2021

Добро е, се намалија филмовите од кои нема трага и глас, се надевам уште некој од овие ќе се најде. За поновите сум убеден, најголем преоблем се Малиот човек и Јужна патека. Ако некој има нешто од ова или знае каде може да се најде, кажувајте!

Еве како изгледа фолдерот сега:
Прегледај го приврзокот 320489
kaj moze da gi najdeme ovie filmovi? :(

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.498
Повеќето ги има на trackermk. Е сега, за повеќето нема сидери, ама ако ти треба некој конкретен филм, кажи ќе држам seed јас.
Па не би било лошо сите филмови на купче да ги ставиш во еден торент и да ги сидаш... :icon_mrgr:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.498
Се мислев тоа многу пати да го направам, ама ми е страв. :sramezliv:
Нема што да ти е страв, јас ги ставив Солунски Патрдии ДВД издание да се сидува ништо страшно...нема да ти чукне полиција на врата :icon_lol:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Нема што да ти е страв, јас ги ставив Солунски Патрдии ДВД издание да се сидува ништо страшно...нема да ти чукне полиција на врата :icon_lol:
Абе за „Солунски Патрдии“ и „Фросина“ ОК, нормално дека нема што да ми е страв, ама за „Снежана на крајот умира“, „Хомо“, „Сестри“, „Најтешкото нешто“, „Дедо и внук“... филмови од кои дел се уште поставени на стриминг сервиси како Netflix и Cinesquare... не знам. :P „Снежана...“ уште не ни имал премиера во кино кај нас.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.498
Леле трејлеров... :LOL: во секој момент очекував Стивен Сигал да излезе од негде

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Абе за „Солунски Патрдии“ и „Фросина“ ОК, нормално дека нема што да ми е страв, ама за „Снежана на крајот умира“, „Хомо“, „Сестри“, „Најтешкото нешто“, „Дедо и внук“... филмови од кои дел се уште поставени на стриминг сервиси како Netflix и Cinesquare... не знам. :P „Снежана...“ уште не ни имал премиера во кино кај нас.
Го сакам Хомо :)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.204
Леле трејлеров... :LOL: во секој момент очекував Стивен Сигал да излезе од негде
Немам ништо против кога си снимаат на своја рака со свои пари филмови, ама ова е веќе Ш продукција што и Боливуд не ја достигнува.

Постерот сè кажува мислам.

Најдобрата лага, (тука ќе ставиме запирка, ради драматична пауза кога се изговара) е најголемата вистина.

Уште се смејам на логиката на реченицата и на запирката во реченицата. :D

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.726
Поени од реакции
14.636
Каде можам да го гледам Исцелител?

Kajgana Shop

На врв Bottom