Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Што знам, поштетна и понештетна-едната ќе те убие за 10, другата за 12 години...лајно си е лајно, било кое е гадно и смрди. Без разлика што слободно е распослано на улица. Само не знам кофеинот зошто во штетни супстанци, ради кафето и чајот? Има илјада штетни супстанци, опијати...кафето и чајот се најмал проблем, не се ни проблем-немаат органски материи кои ќе го кремираат човека одвнатре ниту горат џигер.
Деца, подалеку од дрога бе.(!)
Можда е сувопарно ама голема вистина лежи во тоа, а и не треба многу филозофија за оваа работа-кратко и јасно бегајте од дрога.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Еми, тогаш, дај нека забранат цигари, нека легализираат трева и сите ќе пушиме трева место цигари. По 20-тина на ден.
...и доколку, од тaбелава, некој добие впечаток дека тревата е понештетна од цигарите, поентата не е: сите да почнат да пушат трева, туку: да не пушат ниту цигари.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Многу тешко да се отараси човек од никотинот .. еве јас јок ..нема шанси .. толку сум заглавен со цигариве :toe: .. точна си е табелата

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
до: 1307
И шо сега, испаѓа дека тревата е по-Не-штетна од цигарите и никотинот а?

до: останатите
Деца, подалеку од дрога бе.(!)
Табелата само го покажува она што јас поодамна го кажувам, а тоа дека никотинот е психотропна супстнца која создава исто толку зависност како и другите дроги. Табелата само покажува во кои периоди од зависноста односно конзумацијата е дадената супстанца најштетна, односно предизвикува најголем стрес на телото.
И не многу погрешно го интерпретирате тоа секогаш, бидејќи сте убедени дека никотинот не е дрога, но е.
Така да заклучокот е дека никотинот создава исто толку зависност и како и други психотропни супстанци а најопасен е во истиот период како и хероинот. Тоа ама никако не значи дека терба да се префрли некој на маријуана,

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
...и доколку, од тaбелава, некој добие впечаток дека тревата е понештетна од цигарите, поентата не е: сите да почнат да пушат трева, туку: да не пушат ниту цигари.
Таа табела, знаеш ли на колку наркомани им е алиби и научен основ во тврдењето дека марихуаната не е дрога?

Поштедетене од такви глупости, затоа што Наркоманот се раѓа и се само открива. Не му откривајте глупости!

Моја препорака! Ништо лично...

Табелата само го покажува она што јас поодамна го кажувам, а тоа дека никотинот е психотропна супстнца која создава исто толку зависност како и другите дроги. Табелата само покажува во кои периоди од зависноста односно конзумацијата е дадената супстанца најштетна, односно предизвикува најголем стрес на телото.
И не многу погрешно го интерпретирате тоа секогаш, бидејќи сте убедени дека никотинот не е дрога, но е.
Така да заклучокот е дека никотинот создава исто толку зависност и како и други психотропни супстанци а најопасен е во истиот период како и хероинот. Тоа ама никако не значи дека терба да се префрли некој на маријуана,
Е тоа ќе му го кажеш на илјадниците "уживатели" на таа понештетна супстанца, пошо од коа почнаа по интернети да ф'рчат вакви глупости, дијаграми, холограми, курограми, наркоманите почнаа да си ги принтаат и лепат по маици овие "факти", кое за жал, марихуана е само алка и мост до она со најсилни карактеристики.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Не мора да значи Марихуаната дека е мост .. јас индивидуално ја гледам марихуаната ..т.е. канабисот како вид на интересно растение :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Таа табела, знаеш ли на колку наркомани им е алиби и научен основ во тврдењето дека марихуаната не е дрога?

Поштедетене од такви глупости, затоа што Наркоманот се раѓа и се само открива. Не му откривајте глупости!

Моја препорака! Ништо лично...

Е тоа ќе му го кажеш на илјадниците "уживатели" на таа понештетна супстанца, пошо од коа почнаа по интернети да ф'рчат вакви глупости, дијаграми, холограми, курограми, наркоманите почнаа да си ги принтаат и лепат по маици овие "факти", кое за жал, марихуана е само алка и мост до она со најсилни карактеристики.
Епа онда објасни ми зошто од кога е легализиран канабисот у Амстердам, бројот на наркомани и бројот на зависници е намален?

И, кажи ми, убаво, ти како експерт, на што точно штети марихуаната, доколку конзумирам, да кажеме, 2 џоклиња месечно?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Епа онда објасни ми зошто од кога е легализиран канабисот у Амстердам, бројот на наркомани и бројот на зависници е намален?
Канабисот не е легален во Амстердам (Холандија)
Прочитај малку пред да напишеш нешто такво.

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47

И, кажи ми, убаво, ти како експерт, на што точно штети марихуаната, доколку конзумирам, да кажеме, 2 џоклиња месечно?
Officially sales of weed are not legal in Amsterdam or the Netherlands. It falls under the policy of 'gedoogbeleid' where it is tolerated under given conditions
- no more than five grams per person may be sold in any one transaction;
- no hard drugs may be sold;
- drugs may not be advertised;
- the coffee shop must not cause any nuisance;
- no drugs may be sold to persons under the age of 18, nor may minors be admitted on the premises.

Како се што е скоро околу нас штетно така е и ова. Две, две. Дефинитивно имаш разлика у мозокот (вака надворешно фала богу нема да имаш разлика од 2 џоинта) ако си запалил. Не ти солам памет, затоа што мислам ако свесно го конзумираш и не зимаш многу нема ништо *страшно* да ти се случи:smir:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не се дрогирајте бе! Грицкајте семки.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Канабисот не е легален во Амстердам (Холандија)
Прочитај малку пред да напишеш нешто такво.
Дозволено поседување доза за користење за себе, значи не и за дилање, и се продава во кофи шопс, како е ондак нелегална? о.0"

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Џоинт 400 денари....му нудеа на еден другар...ствара зависност џоинтот?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Џоинт 400 денари....му нудеа на еден другар...ствара зависност џоинтот?
И мастурбирањето ствара зависност -.-
Се што нуди задоволство ствара зависност.
Јадењето, пиењето, пушењето, сексот...Се.

Башка скуп некако џоинтон...

едит: сума сумарум, ствара ако си слаб психички и незнаеш да престанеш да си ги грицкаш ноктите...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Место да дадеш 400 денари за нешто паметно, за ѓубре ќе ги дадеш, па сега изборот е твој.

Член од
28 јули 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Најубаво нешто што требе да правиш е да спортуваш а не да се труеш со некакви безвезални работи,кои понатаму ке ти го загорчат животот,затоа спортувајте ДРОГА OUT!

Kajgana Shop

На врв Bottom