Дрога ( Наркотични дроги )

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
firewall ај шо 99% насто од тие што ја посетуваат темава нема да го прочитаат постот нема да го прочитаат.. од останатите 0,0001% дали ќе го разберат ај и тоа нема врска.. Дали ти уопште го прочита ова или го пишуеш колку да покажеш некому нешто? да не се замарам да читам.. За или против?

R

RAYTHEON23

Гостин
Istorija i prikazna kako marihuanata (hemp) stanala ilegalna

THE CONSPIRACY
William Randolph Hearst (Citizen Kane) and the Hearst Paper Manufacturing Division of Kimberly Clark owned vast acreage of timberlands. The Hearst Company supplied most paper products. Patty Hearst’s grandfather, a destroyer of nature for his own personal profit, stood to lose billions because of hemp.

In 1937, DuPont patented the processes to make plastics from oil and coal. DuPont’s Annual Report urged stockholders to invest in its new petrochemical division. Synthetics such as plastics, cellophane, celluloid, methanol, nylon, rayon, Dacron, etc., could now be made from oil.Natural hemp industrialization would have ruined over 80% of DuPont’s business.

Andrew Mellon became Hoover’s Secretary of the Treasury and DuPont’s primary investor. He appointed his future nephew-in-law,Harry J.Anslinger, to head the Federal Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs.

Secret meetings were held by these financial tycoons. Hemp was declared dangerous and a threat to their billion dollar enterprises. For their dynasties to remain intact, hemp had to go. These men took an obscure Mexican slang word: ‘marijuana’ and pushed it into the consciousness of America.
Нова завера:vozbud: од нафташите и банкарите!!!!:tapp::tapp:

сега сакаат и уживателите на марихуана да се логираат на нивните сајтови:pos2:

ееее не спагаат тие у некој процент односно четврт..туку се интегрален сегмент на општеството!!!

ии не се замараат веруј:vozbud:

гајле им е

firewall ај шо 99% насто од тие што ја посетуваат темава нема да го прочитаат постот нема да го прочитаат.. од останатите 0,0001% дали ќе го разберат ај и тоа нема врска.. Дали ти уопште го прочита ова или го пишуеш колку да покажеш некому нешто? да не се замарам да читам.. За или против?
:pos2::pos2:

јас читав...немој ти па дискриминации одма ејјј види види!!!

евве вака а зошто ако претходно воздухот бил прочистуван од марихуана и ја одгледувале па документи правеле....значи како марихуаната да НЕМА СВОЕ ЛОБИ!!!

а овије неетаблирани и еден човек (некој правник) ИИИ СТОП за марихуаната

а па другиве држави одма ко слеп за стап ја забранија:pos2:

и го позајмија најлонот...ама не оти е попрактичен туку ете да ја уништат ганџата

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
jas go ova postavuvam drugi da citnat malku ....prvo procitaj pa posle ke diskutirame ...jas sum procital iljadnici tekstovi...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Предлог до Фајевол - подобро да напишеш твоја верзија на постираното на пример мислам дека е ова и ова и да оставиш линк или по некој цитат. Навистина е тешко да се прочита се а и не знаат сите англиски. На тој начин е подобро да се пренеси некоја информација.

А за дрогата, што мислите зошто е сега нелегална а до пред 60-70 години била легална (да, и коката и хероинот) и дали има сега повеќе наркоси кога е илегална отколку во времината кога била легална, се продавала по аптеки и била ефтина и чиста?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
А за дрогата, што мислите зошто е сега нелегална а до пред 60-70 години била легална (да, и коката и хероинот) и дали има сега повеќе наркоси кога е илегална отколку во времината кога била легална, се продавала по аптеки и била ефтина и чиста?
сега има повеќе ... а зошто била легална пред 60-70 год .. баш и не ми е јасно ...
можеби преку црниот пазар многу е поголема заработката..

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Дрогата била сосема легална во цел свет. И овде. Афионот. Читај сировиот опиум.
Точно, ќарот е далеку поголем. Производната цена на 1 кг кока е 15-20 евра а кога ќе стигне на улица достигнува до 200.000. Магија?
Хероинот е прв пат произведен од Баер (фирмата со Аспиринот) и се користел како лекарство. Коката е традиционална во Ј.Америка.
И до пред 60-70 години сосема регуларно се продавала во аптеки. По нормални цени. По нејзината криминализација се појавува нарко-мафијата која обезбедува невиден профит. Дел од тој профит се дава на услужните политичари кои наводно се борат:pos2:против дрогата а во реалноста само ја зголемуваат нејзината цена. По нешто оди и во нивен џеб, па така и продолжуваат да се борат, цената оди нагоре...и така во круг 60 години...
А никаде не се намалува бројот на наркоси...

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
dosega nema nieden oficijalen slucaj umrel od marihuana

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
до: 1307
И шо сега, испаѓа дека тревата е по-Не-штетна од цигарите и никотинот а?

до: останатите
Деца, подалеку од дрога бе.(!)

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Еми, тогаш, дај нека забранат цигари, нека легализираат трева и сите ќе пушиме трева место цигари. По 20-тина на ден.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Еми, тогаш, дај нека забранат цигари, нека легализираат трева и сите ќе пушиме трева место цигари. По 20-тина на ден.
Мене не ми пречи.. Кажи им го тоа на светските тобако произведувачи и слушни го нивниот став..

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
А ја па сум чул дека и пушењето на кур, најмалку штетело, онда, дај нека се легализира тоа, и на пушачите ќе им помогне. Мене во секој случај сеедно ми е, НЕПОУШАЧ СУМ!

Вака ем пушење, ем нема да штети, ем со голтање се добива на белковини и протеини.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
А ја па сум чул дека и пушењето на кур, најмалку штетело, онда, дај нека се легализира тоа, и на пушачите ќе им помогне. Мене во секој случај сеедно ми е, НЕПОУШАЧ СУМ!

Вака ем пушење, ем нема да штети, ем со голтање се добива на белковини и протеини.
Па да бидам искрен и не е забрането со закон, ако ти е кејф можеш да си пушиш без гајле..

Како и да е, не ме засега, непушач сум..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
до: 1307
И шо сега, испаѓа дека тревата е по-Не-штетна од цигарите и никотинот а?
Во контекст на темава, јас само ја покажав табелава, земена од site-от: http://drugwarfacts.org/cms/?q=node/28 . Не би требало да се земаат овие вредности како апсолутна вистина и можеби некој ќе дебатира околу нив.

Не коментирам која дрога е "по-Не-штетна".*

Ако под штетна подразбираш интоксикација, тогаш ќе видиш од табелава дека тревата е еден степен погоре од никотинот.

... тогаш, дај нека забранат цигари, нека легализираат трева и сите ќе пушиме трева место цигари. По 20-тина на ден.
Дали некоја дрога е легална или не, нема врска со нејзината "штетност", туку со други субјективни параметри, како на пример: профитот и личните интереси на оние кои "палат и гасат" на планетава, во последниве стотина години.

Деца, подалеку од дрога бе.(!)
Многу сувопарно ти е ова, но многу исправен совет, кој за жал, нема да го послушаат.

* - освен во случај на хероинот, за кој тврдам (на непробано) дека е најголемо срање

Kajgana Shop

На врв Bottom