Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Колкава е стапката на вакцинација во Кина? Колку % од населението е вакцинирано со 2 дози?
И сто од нивните да стават за џабе.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Колкава е стапката на вакцинација во Кина? Колку % од населението е вакцинирано со 2 дози?
Кина применува прилично строги немедицински методи на контрола. Пред една недела во Шиан(Xi'an ) го прекинаа локдаунот. Месец дена, град од 13 милиони жители и кластер од ~2000 случаеви.

Тука вие драми правевте дека не ве пуштаа во кафана без маска. :D

...а тој никако да сфати
Единственото нешто кое не можам да го сфатам е како ти сеуште си член на форумов!

Претпоставувам дека имаш попаметни работи во животот. :noze:

И сто од нивните да стават за џабе.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Кутриот ти.
Ceki doprva ima tamu da bide interesno. Tolku narod i tolku niska stapka na imunizacija.

Тврдеше едно, откако те прашав, немаше каде, и уште една глупост трупна, џабе било вакцина на традиционале начин т.е. како сите досегашни вакцини :tapp::tapp:

Ама што да очекуваш од човек што напишал:
- нема грип поради почитување на мерките (маски и дистанци), а во исто време имаме корона поради непочитување на мерките.

Ти кажав, можеш да ми се обратиш кога ќе најдеш студија од Дростен колкава била смртноста од ковидот. До тогаш си ми на игнор.
Уште па ко ќе ми текне дека Акесо си ги лајка Игорче и Ронче, јасно ми е колку е саатот.

Кина применува прилично строги немедицински методи на контрола. Пред една недела во Шиан(Xi'an ) го прекинаа локдаунот. Месец дена, град од 13 милиони жители и кластер од ~2000 случаеви.

И што е муабетот?

Единственото нешто кое не можам да го сфатам е како ти сеуште си член на форумов!

Претпоставувам дека имаш попаметни работи во животот. :noze:
Мене не ми е јасно зошто не би била уште член на овој форум, член на кој му ставаш смајли со љубов!?
:D

Кутриот ти.

Тврдеше едно, откако те прашав, немаше каде, и уште една глупост трупна, џабе било вакцина на традиционале начин т.е. како сите досегашни вакцини :tapp::tapp:

Ама што да очекуваш од човек што напишал:
- нема грип поради почитување на мерките (маски и дистанци), а во исто време имаме корона поради непочитување на мерките.

Ти кажав, можеш да ми се обратиш кога ќе најдеш студија од Дростен колкава била смртноста од ковидот. До тогаш си ми на игнор.
Уште па ко ќе ми текне дека Акесо си ги лајка Игорче и Ронче, јасно ми е колку е саатот.

И што е муабетот?
Инсинуираше дека кина има ниска стапка на имунизација, а во исто време скоро и да нема заразени. Очигледно не ти беше јасна стратегијата шо ја применуваат кинезите. Затварање на цели градови доколку има потреба како дополнување на високиот степен на имунизација.

Нулта толеранција е прилично "незгоден" процес.

Инсинуираше дека кина има ниска стапка на имунизација, а во исто време скоро и да нема заразени. Очигледно не ти беше јасна стратегијата шо ја применуваат кинезите. Затварање на цели градови доколку има потреба како дополнување на високиот степен на имунизација.

Нулта толеранција е прилично "незгоден" процес.

Јас сум инсинуирал дека Кина има ниска стапка на имунизација ??? :confused:
Оној кутриот напиша дека била ниска стапката на вакцинирани, ама од него јасно е што може да се очекува.

Јасно ми е за тебе дека си лажго, додека членови кажуваа дека здравството не функционираше, ти тврдеше дека не е точно тоа, па ништо чудно од тебе пак да лажеш.

Еве што напишав:
Не знам само зашто Кинеските ги пљукаат, кога Кинезите ене ги топ се, многу помалку случаеви имаат, а негативни последици 0.

Ако Кинеските не ви чинат, сметате дека Кина има малку позитивни поради мерките, тогаш сите претходни вакцини кои се направени според истиот процес како Кинеските, тогаш децата нека не ги примаат ни тие :D

Јулија си го има својот Ромео, не се плеткајте кај што не ви е местото. :X3:
Od nego se zarazi izgleda :cautious: .
Djabe vakcini, maski, narakvici i gelovi.
Eden nezastiten izliv na ljubov i site zastiti ti gi probi :sneaky:.
Djabe apstinirase tri godini :pos:.
Ti teta @pozdrav eden topol ne se smej, i ti taka se zarazi :D
Автоматски споено мислење:

Со две маски + визир, пак позитивна, а студиите што ги постираше едно време, гарантираа друго.
Еве некои од опциите:
- си немаш миено раце
- во лифт се имаш возено без маска, претходно некој позитивен бил, не носел маска.
- (според Караџовски) кога си пешачела, некој пред тебе како што одел, го кренал Бетмен горе, тој нели лебди во воздухот по неколку саати и ете мало невнимание.
- маската да пропушта нема шанси нели
I teta se pazese ama nejziniot romeo ne :cautious: .
Muabetot mi e ,site opcii gi opfati ali najbitnata ne :D.

Последно уредено:
I teta se pazese ama nejziniot romeo ne :cautious: .
Muabetot mi e ,site opcii gi opfati ali najbitnata ne :D.

Не е убаво таков сомнеж сега да и правиш, тешко на Ромео.
Искрено не ми ни текна на таа опција :yid::yid: Како и да е, во интима не се мешам. Караџовски и на тема збореше, сигурен сум дека внимавале.

Јас сум инсинуирал дека Кина има ниска стапка на имунизација ??? :confused:
Оној кутриот напиша дека била ниска стапката на вакцинирани, ама од него јасно е што може да се очекува.

Јасно ми е за тебе дека си лажго, додека членови кажуваа дека здравството не функционираше, ти тврдеше дека не е точно тоа, па ништо чудно од тебе пак да лажеш.

Еве што напишав:

Ако Кинеските не ви чинат, сметате дека Кина има малку позитивни поради мерките, тогаш сите претходни вакцини кои се направени според истиот процес како Кинеските, тогаш децата нека не ги примаат ни тие :D
Легендо, со секој сој кинеските станаа понеефикасни до нула. Ако немаш буст со некоја друга за џабе, исто како незаштитен. Оти при задолжителна вакцина толкави локдаун мерки мултимилионски градови да затвараат? Ако лажат јавно сигурен сум власта таму знае дека не им се ефикасни вакцините па се толку ригорозни.

А тоа дали некоја вакцина е ефикасна или не не зависи од тоа какви се класични не класични. :D Легенда.

Не е убаво таков сомнеж сега да и правиш, тешко на Ромео.
Искрено не ми ни текна на таа опција :yid::yid: Како и да е, во интима не се мешам. Караџовски и на тема збореше, сигурен сум дека внимавале.
Se gleda, epten pazele :свиркам: .
Sega tri rala maski, narakvici dupli, skafanderi, pa gelovi ova ona se po propis.
Od negde mora da vlezi toj paleniot.
Ali nema tuka osuda, dusa saka jbg :toe:

Малку е глуп муабетов. Маски штитат ама не значи дека ако носиш кај што треба не може да закачеш. Има толку ситуации секојдневно каде што е можно. Маските го намалуваат само ризикот. Со оглед што фатила дури сега при ваква мутација и пола држава инфицирани зборува повеќе за неа него против. Сеирот е безвреден, на крај ова не е некој натпревар ама ок некому му олеснујт сеирот.

Nikoj ne se buni, zaso merkite im davaat rezultat. Nema half ass messures kako maska nadvor od kafana.

Edno e da sedis mesec vo strog karantin za potoa da zivees kompletno normalno, drugo e da sedis vo lokdaun a brojkite ti idat nagore, so opravduvanje deka ja ramnis krivata.
Vregjanje na intelegencija ti e toa.

Малку е глуп муабетов. Маски штитат ама не значи дека ако носиш кај што треба не може да закачеш. Има толку ситуации секојдневно каде што е можно. Маските го намалуваат само ризикот. Со оглед што фатила дури сега при ваква мутација и пола држава инфицирани зборува повеќе за неа него против. Сеирот е безвреден, на крај ова не е некој натпревар ама ок некому му олеснујт сеирот.
Da staveja i dolna zastita i da koristeja kuceska poza bez mnogu ligaenje i tamu se so red, veruvam uste zdrava prava ke bese :свиркам: .

https://press24.mk/ruska-doktorka-p...test-za-koronavirus-izleguva-lazhno-negativen

испаѓа хронично настинатите, со обилен секрет и тие што прават инхалации и слични работи, па и пушачите, на некој начин се штитат од вирусот, а најподложни се црвените со чисти носиња ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom