Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си поминал лесно не вакциниран - не глеај индивидуално, си имал среќа.
Ако пројдеш лесно вакциниран - од вакцината е :icon_lol:
Ne mozeme tocno da utvrdime ama od brojkite porealno e da e od vakcinata nego ne. A od druga strana kako vakciniran nema da pomines poloso, moze samo podobro :)

Немам намера да се препукувам, посебно не со нервозната госпоѓица која мора да научи да се контролира, ама кај нас, за лицата под 50 нема некоја позначителна разлика вакциниран или не.

Види ги статистиките недела по недела од октомври. Лично не очекував волку голема стапка на смртност меѓу вакцинираното население. Што е најново? Се вадиме на коморбидитети.

Најголемиот проблем е нашето здравство, и нашето колективно здравје е проблем, ама не сме ни приближно лоши по ниту еден параметар, глобално, колку сме лоши по стапката на смртност во соодносот со заразените (3-3,5%)! Бевме топ 5 во светот!
Нервозната госпоѓица да се научи да се контролира, три страни у назад нервозната госпоѓица нервозен збор нема кажано и покрај тоа што се користат ниски ударци. :D

А пази го муабетов, не се тестирав ама корона беше. Ствар на перцепција. :)
Па има големи шанси да било, кој качи температура периодов е горона во 99% од случаевите. Не е ни битно, има доста примери на невакцинирани што го поминаа вирусот без да ги чепне. Млади, здрави. Вирусот никогаш не беше проблем за нив.
Работата беше да ги заштитиме поранливите, и после 2 години малтретирање пак се сведува на рандом шанса.

Па има големи шанси да било, кој качи температура периодов е горона во 99% од случаевите. Не е ни битно, има доста примери на невакцинирани што го поминаа вирусот без да ги чепне. Млади, здрави. Вирусот никогаш не беше проблем за нив.
Работата беше да ги заштитиме поранливите, и после 2 години малтретирање пак се сведува на рандом шанса.
Ама процентуално поголеми се шансите кај вакцинираните да има полесна клиничка слика, барем статистиката тоа го покажува.

Дај Боже сите да поминат со лесно, вакцинирани и невакцинирани, без никакви компликации, само да дојде крај на ова лудило веќе.

Нервозната госпоѓица да се научи да се контролира, три странк у назад нервозната госпоѓица збор нема кажано. :D
Ми е гајле за 3-те страни, ја гледам мојата реплика. Немаше низок удар, одма користиш и некоја своја псевдологика, а и повеќе е од евидентно дека си многу нервозна. Oд каде знаеш дека е од вакцината, а не до полесната клиничка слика која ја дава самиот Омикрон? Па и Делта не беше/е опасна по здравите лица под 50 год. Стaтистичката веројатност е таа, 0,02% за фаталност. Со Омикрон е уште помала. Во право е Димче, џабе малтретирање 3 години. :sleep:

Ако те прави среќна. :backa:
indiana-jones-last-crusade.gif

Ама процентуално поголеми се шансите кај вакцинираните да има полесна клиничка слика, барем статистиката тоа го покажува.

Дај Боже сите да поминат со лесно, вакцинирани и невакцинирани, без никакви компликации, само да дојде крај на ова лудило веќе.
Тие шанси се веќе станати толку мали што се веќе незначителни.
Ако сум се плашел претходно, 20 посто нема да ми сменат ништо. Би се плашел и понатака.

За мене целата оваа полемика со вакцините е смешна, зашто истите имаат толку минорен ефект во крајниот епилог. Ко за нешто што дига толку галама, резултатите се очајни.

Ми е гајле за 3-те страни, ја гледам мојата реплика. Немаше низок удар, одма користиш и некоја своја псевдологика, а и повеќе е од евидентно дека си многу нервозна. Oд каде знаеш дека е од вакцината, а не до полесната клиничка слика која ја дава самиот Омикрон? Па и Делта не беше/е опасна по здравите лица под 50 год. Стaтистичката веројатност е таа, 0,02% за фаталност. Со Омикрон е уште помала. Во право е Димче, џабе малтретирање 3 години. :sleep:

Ако те прави среќна. :backa:
Прегледај го приврзокот 320885
Вие сериозно треба да сфатите дека ако некој има различно мислење од вашето, не е ниту нервозен, ниту неук, ниту глуп. Признавам, не знам како да возвратам во такви ситуации и ако тоа го гледате како дупка преку која можете да поентирате со вашите релативизации, go ahead. Јас дури престанав и да ги пријавувам таквите мислења, а вам нека ви служат на честа.

Не знам кој е Диме, ама убаво знам кого и зошто го игнорирам.

Значи, ко што кажал англискиот поет Thomas Gray:
'' Ignorance is bliss ".

Без вакцина поминав многу лесно. првите 2 дена болки во мускулите и кашлање ко обична настинка. Мирисот и вкусот на нула. Третиот ден ко нов - во изолација пива и цигари од досада. Мирис и вкус немав можда 20 дена ама се осеќав супер. Најголем проблем ми беше мирисот и вкусот, инаку имав сила мал фудбал да играм.

Затоа што пред вистината и боговите молчат. :backa:

пи.ес. Последниов коментар ти е класично карање. :sleep:
Ооофф.. Дамби...абе отече човек..темава у љубовна драма ја направи:D
Ромео и Јулија сега ке ве викаме..:pos:иако Јулија не е многу затрескана у тебе како ти во неа.:D

Ооофф.. Дамби...абе отече човек..темава у љубовна драма ја направи:D
Ромео и Јулија сега ке ве викаме..:pos:иако Јулија не е многу затрескана у тебе како ти во неа.:D
Јулија си го има својот Ромео, не се плеткајте кај што не ви е местото. :X3:

Без вакцина поминав многу лесно. првите 2 дена болки во мускулите и кашлање ко обична настинка. Мирисот и вкусот на нула. Третиот ден ко нов - во изолација пива и цигари од досада. Мирис и вкус немав можда 20 дена ама се осеќав супер. Најголем проблем ми беше мирисот и вкусот, инаку имав сила мал фудбал да играм.
За некого е лесно ако немаш мирис и вкус. Не би го потценил овој симптом.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Само ја ли сам овија 2 године без грам симптоми,иако според плазму лани прелегаја сам гу,ама скроз ич да не осету.
Едноставно овија 2 године за мене корона како да не постоеше, у сфак поглед, ни мерке ми изолацие, маску носу само по потребу ради закон и поштовање спрема други.
Што имунитет ке беше,3 пута сам кивнаја за 2 године, ради поленоф праф или криф.Никад не сам се замараја како да не постоеше сфе овој, еве здраф и ептен жиф(дојди пипни ме да видиш колко јако мрдам) хаха
Не озбиљно, дали сфе овој е игра на психу,на манипулацију,на садење на стра, на празни саксие(мозак) сс стра.
Вирус како вирус постои, да,ама не како што ни престављасфа медиуми,сзо и владе(на државе а не мкд битолчанац).
Вакцине бесфа чиста заработка, параноја беше активна(и још е) куде ментално нестабилни,на пипке од сто октопда се броиф такфи у реалан живот и у овуј тему.Ало бре људи, поделисфа не на два дела ради ебани вакцине што не дааф грам резултат.Нели гу сфатисте поенту,нели ви беше доста од соеви?
Нели ви беше доста од ковид дискусију, нели ви пукна филм од сфе.
Ми људи, како кур смо глупи, иако смо најпаметни у наш познат универзум.
Срамота.

Јулија си го има својот Ромео, не се плеткајте кај што не ви е местото. :X3:
Да, ти го имаш твојот Ромео, ама не е Дамби наш...а тој никако да сфати:pos:

Малку да одмориме од короната и да се нашалиме:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom