Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.998
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
... следува интересни коментари после текстот на линкот,
"....Both Paxlovid and Ivermectin are protease inhibitors,
Paxlovid is obviously targeting COVID-only and inhibiting cellular replication much more efficiently, but Ivermectin, not tailor-made for COVID, still does some of the same inhibiting of replication in SARS-CoV-2 and thus, absent of Paxlovid was a fair treatment in the beginning. For some reason Pfizer and Pandemic "experts" think they are competing against Ivermectin which is silly, since Ivermectin was only efficacious in a vacuum. When Paxlovid becomes regularly available that will change. In the meantime, people will continue to get better faster using Ivermectin..."
At the approved ivermectin dose (200 micrograms per kilogram of body weight) –12 mg for a 60 kilogram human – the maximum concentration (Cmax) of IVM in the blood was 47 nanograms/mL. When compared to the IC50 of IVM (2 µM, 1,750 ng/mL) the Cmax is far lower than the IC50 (by 35-fold). In other words, there is not nearly enough drug in the blood to inhibit half of the viral replication.
Neither higher doses – 120 mg IVM (10X the recommended dose) nor multiple doses of 60 mg provided a substantial increase in the Cmax. It is safe to conclude that IVM is not potent enough to provide a concentration in blood that even approaches the drug's antiviral IC50 value, so whatever effect IVM on may be having on Covid it is not because of its antiviral properties.
![]()
A single dose of PF-07321332 (250 mg plus ritonavir, pink line) provides blood levels at or above the drug's EC90 (black hatch line) – the concentration of the drug that inhibits 90% of replication — a much more stringent measurement of viral inhibition – for 24 hours (yellow arrow) while remaining far below the no-observed-adverse-effect level (NOAEL, blue dotted line) – the blood level at which no drug-related side effects are observed.
Толку е горе-доле. Кај мене беа јако изразените симптоми 3 дена и после до 5ти ден постепено со намалување (ние мажите сме малку попекмези кога сме болниа и индивидуално е сепак).
Да не ме мачи носот сеуште, ќе дишам на нос, нема да го сушам грлото и тоа ќе се нормализираше, но сеуште мака мачам со носот. Но ќе попушти кај и да е, уште тој остана.
Инаку и кај мене лабараторијата е окејФала Богу.
ПС Прееска бев да пропешачам на воздух, џандар еднаш само ми се јави на телефон, првиот ден од изолација, живи ги нема![]()
Nema popametno toj, si se kikoti na prazno.Јас се извинувам, ама ми изгледа соодветно да го наречам некого ретардиран ако се смее на туѓа мака.
Oti? Iako opasnosta e namalena Omikron e daleku od bezopasna mutacija. Zatoa ne treba opustanje posebno ne porizicni grupi.Крвна слика со CRP мора под итно да направиш, не знам што верзија е ова овде што ја имаме, но, не личи баш на Омикрон како што го кажуваат.
Да другар, фала богу дека се врати довербата.Ti se vrati doverbata malce vo naukata so ogled na top vrednostite?
Tuku 3-4 dena malku me grpka grloto, nisto strasno slicno koga ke roknam grc ladno pivo sto e bajgi gazirano. Taka da ne sum siguren dali voopsto e Omikron so ogled na toa sto brzite testovi se negativni a i kaj tie vo mojot opkrug se. Kako da kazam, ako e Omikron ok, ako ne e isto ok.Inace nisto drugo nemam disenje bez problem, vcera golema tura pesacenje nadvor so solidni ugornici taka da sepak mislam ne e. Ama pa koj znae. Ne menuva mnogu.
И мене така ми почна, со гребкање на грлото. И као прво бев, хм ова не е класично болно грло, сигурно ми е од климата на работа. А и реално така сум заштитена, што стварно не знам од каде го закачив! На работа носам по две маски и визир посебно кога имам контакт со ковид пациенти. Кафе строго пијам сама. Толку многу се пазев чоек, што дури мислев дека можеби грлото и од самата маска ме боли. Не знам од каде се заразив, не знам.Tuku 3-4 dena malku me grpka grloto, nisto strasno slicno koga ke roknam grc ladno pivo sto e bajgi gazirano. Taka da ne sum siguren dali voopsto e Omikron so ogled na toa sto brzite testovi se negativni a i kaj tie vo mojot opkrug se. Kako da kazam, ako e Omikron ok, ako ne e isto ok.Inace nisto drugo nemam disenje bez problem, vcera golema tura pesacenje nadvor so solidni ugornici taka da sepak mislam ne e. Ama pa koj znae. Ne menuva mnogu.
Направи PCR ако си во можност, брзите тестови не се баш добара алатка за проверка. Поарни се од ништо, ама "вредноста" им е во следење на развојот на заразата на ниво на популација.Ti se vrati doverbata malce vo naukata so ogled na top vrednostite?
Tuku 3-4 dena malku me grpka grloto, nisto strasno slicno koga ke roknam grc ladno pivo sto e bajgi gazirano. Taka da ne sum siguren dali voopsto e Omikron so ogled na toa sto brzite testovi se negativni a i kaj tie vo mojot opkrug se. Kako da kazam, ako e Omikron ok, ako ne e isto ok.Inace nisto drugo nemam disenje bez problem, vcera golema tura pesacenje nadvor so solidni ugornici taka da sepak mislam ne e. Ama pa koj znae. Ne menuva mnogu.
Да другар, фала богу дека се врати довербата.Но во одреден момент знаеш ти иде се у три лепе да отераш, додека си во ек на болеста.
Еве соседите невакцинирани се, со д-димери солидно качени, ЦРП високо. Па мораат да се третираат со клексани.
Кај нас дома, како што реков сите сме вакцинирани со Астра + бустер Фајзер веќе денес сите сме скроз оздравени. Мене и носот ми попушти сам од себе, се разбудив сабајле и еве прв ден дишам на нос. Општо со дишење никој од нас немаше проблем, најнормално цело време. Сатурација топ цело време.
Лабараторијата кај сите дома е одлична, фала Богу тоа е и целта на вакцината. Сите знаеме дека не штити од зараза но штити од било какви компликации.
Имам сила, можам да пешачам, само изолација па шубе ми е од полиција.
Што и Омикронот не е баш воопшто за занемарување, знае и овој сој да направи компликации.
Јас како експеримент си играв малку со брзите тестови, тоест почнав да се тестирам секој ден од првите симптоми, дури 3ти ден ми искочи позитивен, за разлика од ПЦР-от, кој одма даде позитивен резултат.
Имав дома купени од Грција 15 комада, од 3-ти ден постојано добивав позитивен резултат, се до вчера. Сабајлево си направив, негативен е.
Така да брзиот тест дава точен резултат (ако правилно се ракува) за 2-3 дена од први симптоми, проверено на мене.![]()
Da, vo pravo si. Ama ne mi se odi zasega po PCR so ogled sto momentalno vo Germanija se priorizira posto ograniceni se so testovi. Ako im kazam celosno imuniziran plus brzite site negativni ke mi recat ako nemas nekoj problem nema potreba. Ke vidam vecerva pak ke napravam.Направи PCR ако си во можност, брзите тестови не се баш добара алатка за проверка. Поарни се од ништо, ама "вредноста" им е во следење на развојот на заразата на ниво на популација.
И мене така ми почна, со гребкање на грлото. И као прво бев, хм ова не е класично болно грло, сигурно ми е од климата на работа. А и реално така сум заштитена, што стварно не знам од каде го закачив! На работа носам по две маски и визир посебно кога имам контакт со ковид пациенти. Кафе строго пијам сама. Толку многу се пазев чоек, што дури мислев дека можеби грлото и од самата маска ме боли. Не знам од каде се заразив, не знам.
Уште вечерта направив тест, искочи негативен. Наредниот ден почна се посомнително да ми станува, треска, цел ден се тресев, смрзнувачка ми беше, али ај као пак го поврзував со многу ладното надвор. Па главата почна да ме боли и целото тело, па температура. И реков треба уште еден тест дефинитивно да направам, ако не е ковид, тогаш е грип. Наредниот тест беше позитивен, ко од пушка.
И така, се изнадавав пари за тестови. 100 евра имам фрлено само на тестови месецов.
А и реално така сум заштитена, што стварно не знам од каде го закачив! На работа носам по две маски и визир посебно кога имам контакт со ковид пациенти. Кафе строго пијам сама. Толку многу се пазев чоек, што дури мислев дека можеби грлото и од самата маска ме боли. Не знам од каде се заразив, не знам.
Еве соседите невакцинирани се, со д-димери солидно качени, ЦРП високо. Па мораат да се третираат со клексани.
Затоа нема вакцинирани со тешки компликации, а сигурно ни починати, се е тоа во главите на рамноземјашите.Сите знаеме дека не штити од зараза но штити од било какви компликации.
Ајде срце убаво* (убава-по констатација на неколку членови а верувам дека е така) ти како некој кој ги разбира работите на темава и општо за здравјето пиши нешто и за НОЦЕБО ефектот за да можеме ние останатите лаици во кои спаѓам и јас да поднаучиме нешто плус би ти бил благодарен...И мене така ми почна, со гребкање на грлото. И као прво бев, хм ова не е класично болно грло, сигурно ми е од климата на работа. А и реално така сум заштитена, што стварно не знам од каде го закачив! На работа носам по две маски и визир посебно кога имам контакт со ковид пациенти. Кафе строго пијам сама. Толку многу се пазев чоек, што дури мислев дека можеби грлото и од самата маска ме боли. Не знам од каде се заразив, не знам.
Уште вечерта направив тест, искочи негативен. Наредниот ден почна се посомнително да ми станува, треска, цел ден се тресев, смрзнувачка ми беше, али ај као пак го поврзував со многу ладното надвор. Па главата почна да ме боли и целото тело, па температура. И реков треба уште еден тест дефинитивно да направам, ако не е ковид, тогаш е грип. Наредниот тест беше позитивен, ко од пушка.
И така, се изнадавав пари за тестови. 100 евра имам фрлено само на тестови месецов.
Не само што сум жив, туку никогаш не сум бил поздрав во животот. Како што пишав, не памтам кога последен пат сум имал покачена температура повеќе од пола ден затоа што и онака само 2-3 пати годишно се разболувам, а од тие 2-3 пати многу ретко е со покачена температура (најчесто само затнатост и растечен нос). Сите крвни слики што сум ги правел до сега ми биле одлични, еве планирам наредниов период да направам нова па баш ќе видиме како сум....да пиеш секој ден над 6 литри вода, не знам како би бил уште здрав да не речам и жив,
,,интоксикација" со вода над 6 литри во еден ден, па секој ден, ти до сега ќе паднеше во хипонатремија, ќе имаше проблем со ЦНС, па и други електролити ќе ти се изместат што ќе ти предизвикаат здравствени проблеми,
5-6 литри вода пијам во денови кога немам никаква физичка активност. Кога имам - стигнува и до кај 8 литри (на пример се враќам од баскет и пијам 2 литри дома, башка таму што веќе сум пиел). Не само што сум немал проблеми, туку и сам се осеќам поздрав во комбинација со убаво спиење.Какви бре 6 литри вода? тоа само ако вежбаш секој ден, и буквално си до ногавици во пот. Се друго 1.5 -2л е сосема доволно, ова не важи за инсулинова резистентност или дијабетичари, они треба да пијат најмалце 2.5 литри.
Ја ни вода ни витамини хаха супер ми еНе само што сум жив, туку никогаш не сум бил поздрав во животот. Како што пишав, не памтам кога последен пат сум имал покачена температура повеќе од пола ден затоа што и онака само 2-3 пати годишно се разболувам, а од тие 2-3 пати многу ретко е со покачена температура (најчесто само затнатост и растечен нос). Сите крвни слики што сум ги правел до сега ми биле одлични, еве планирам наредниов период да направам нова па баш ќе видиме како сум.
5-6 литри вода пијам во денови кога немам никаква физичка активност. Кога имам - стигнува и до кај 8 литри (на пример се враќам од баскет и пијам 2 литри дома, башка таму што веќе сум пиел). Не само што сум немал проблеми, туку и сам се осеќам поздрав во комбинација со убаво спиење.
Јас ќе продолжам да си се "налевам" со вода, ти продолжи да се "пукаш" со витамини. Секој на своето.
Не само што сум жив, туку никогаш не сум бил поздрав во животот. Како што пишав, не памтам кога последен пат сум имал покачена температура повеќе од пола ден затоа што и онака само 2-3 пати годишно се разболувам, а од тие 2-3 пати многу ретко е со покачена температура (најчесто само затнатост и растечен нос). Сите крвни слики што сум ги правел до сега ми биле одлични, еве планирам наредниов период да направам нова па баш ќе видиме како сум.
5-6 литри вода пијам во денови кога немам никаква физичка активност. Кога имам - стигнува и до кај 8 литри (на пример се враќам од баскет и пијам 2 литри дома, башка таму што веќе сум пиел). Не само што сум немал проблеми, туку и сам се осеќам поздрав во комбинација со убаво спиење.
Јас ќе продолжам да си се "налевам" со вода, ти продолжи да се "пукаш" со витамини. Секој на своето.
Верувам дека читачкава публика не е живо заинтересирана за описот на нужда и мокрача... Можеш да продолжиш во ПП за сите детали...Ако не ти е проблем, може ли да споделиш инфо за следново, оти 6-8литри вода сепак ми изледаат нереално
Колку висок и тежок?
Колку пати идеш по мала нужда и каква ти е бојата на мокрачата?
Изметот ти е течен или во форма на црево и слична цврстина како тесто/пластелин?
Верувам дека читачкава публика не е живо заинтересирана за описот на нужда и мокрача... Можеш да продолжиш во ПП за сите детали...