Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.524
Поени од реакции
4.408
Баш пред два дена разговарав со еден другар јувенташ, и истото му го кажав. Мене Бентанкур воопшто не ми е толку лош како што јувенташите го хејтаат. За МекКени е Зидан. Па и за сите останати. Локатели во ништо не е подобар а никој не го сере него.
Башка Бентанкур му се погоди да треба да е лидер во веројатно најлошата средина изминативе 20 години.
Најголемата грешка за Јуве беше трампата Пјаниќ-Артур. Никој не виде ќар од неа. Играчите пропаднаа а клубовите ги уфраат своите најлоши сезони и се тоа заради мртвиот среден ред. Добро и нападите им се очајни, али со добра средина ќе имаа каде каде подобри резултати од ова сега.
Mnogu gluposti za Benta na edno mesto Sk-92, siguren sum deka ne si gledal poveke od 3-4 utakmici na Juventus koga igral Bentancur. Mekkeni godinava e pokonkreten i vnesuva zivost vo sredinata kolku tolku, znae da se ubaci od vtor plan i nekoj gol da dade ili da bide opasen kon protivnickiot gol, mnogu trca celo vreme za razlika od lani kade so bese kade i kade poizguben na terenot, jedina mana mu e pas igrata iako mu e za nijansi pak podobra od Bentancur. Baska e pomlad od Bentancur i moze uste da napreduva dodeka Urugvaecot stagnira dobri 3 sezoni a i pred toa ne pokaza kojznae sto.

Dodeka za Lokateli ne mi se ni komentira, vo site elementi e podobar igrac od Bentancur. Covekot e limitiran kako zadni vezni poradi toa sto Bentancur i Melo se izgubeni Germanci i ne mozat da svrzat dva pasa kako so treba. Sega so nosenjeto na Zakarija se ocekuva Locatelli da odi malce ponapred so sto ke bide posloboden i ke moze da pomaga vo zavrsniot pas, dodeka Zakarija ke bide toj klasicen DmF.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.266
Поени од реакции
5.901
Бентанкур не е толку лош, да. Но не е за во голем тим. Имаше голем потенцијал но не успеа да се наметне, особено што последниве две сезони Јуве мака мачи со средниот ред, така да кога кај 3 тренери не успеа да се наметне како прва опција, при лош среден ред, тогаш мислам дека е правилен потег и за клубот и за него да се разделат.

Не дека не можеше да биде уфрлан од клупа, но факт е дека и тој сака поголема минутажа и вака во Тотенхем можеби ќе ја добива.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.445
Поени од реакции
7.726
Па добро, вака читајќи ги последниве страни, заклучив дека Јувентус и имале добар среден ред, Бента бил топ дм со техника, само му фалело мотивација и поддршка, Меккени многу внесувал живост и трчал, каде каде бил подобар од лани и Локатели бил право машинче...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.938
Поени од реакции
23.747
@Mr. Mojo Risin' @DeviAngel

Да не ве цитирам посебно...
МекКени е тежок просек. Он не поседува ниту 50% од квалитетите на Бентанкур. Ако направи Бента трансфер во Спурси, ќе се уверите во ова.
МекКени ти е американскиот Кристијан Занети. Само трча ко мува без глава, креативност нула, шут има ко Панче Ќумбев. Ок претерав, Гоце Седлоски!
Да не беше американец (заради проширување на бренд во САД) Јуве никогаш немаше да го потпише и веројатно ќе беше цел живот во тимови ко Фрајбург.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.766
Поени од реакции
17.685

МекКени е тежок просек. Он не поседува ниту 50% од квалитетите на Бентанкур. Ако направи Бента трансфер во Спурси, ќе се уверите во ова.
МекКени ти е американскиот Кристијан Занети. Само трча ко мува без глава, креативност нула, шут има ко Панче Ќумбев. Ок претерав, Гоце Седлоски!
Да не беше американец (заради проширување на бренд во САД) Јуве никогаш немаше да го потпише и веројатно ќе беше цел живот во тимови ко Фрајбург.
Јас ти реков дека е доста напреднат и подинамичен. Јас сум можда еден од едиснтвените кој го цени Бентанкур :)

Член од
27 декември 2011
Мислења
591
Поени од реакции
508
Локатели во ништо не е подобар а никој не го сере него.
Момче, а да се префрлиш ти на гледање голф. Имаш некој талент ама погрешно ти е насочен.

Sent from my ...

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Sto se koskate bez potreba, se uvide deka sredinata na Juve e tinja i zatoa odvrzaa evreite keseto uste u zimskiov preoden da ja promenat istata.. Sega ke vidime dali zakaria i nandez ke dadat pogolem pridones od benta, mekeni i remzi i ostali proseci u sredinata...

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
Треба да се земи во предвид и тоа дека Бентакур е единствениот кој држеше цена и можеше да се продади и истовремено се купи замена за него. Закарија ги има истите карактеристики со него и малку поголем потенцијал и би требало да е покомпатибилен со Артур. Така да на хартија повеќе од добра е зделката Бентакур за Закарија и 20м.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.524
Поени од реакции
4.408

Toa e tvoe ubeduvanje. Nikoj ne go prai klasa igrac Mekkeni, daleku e od toa, samo ti dadov objasnuvanje za ovaa sezona deka duri i igrac kako Mekkeni izgleda podobro na teren i daleku pokorisen od Bentancur, ama ocigledno imas losa pretpostavka za Bentancur taka da let’s agree to disagree. :))

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.938
Поени од реакции
23.747
Toa e tvoe ubeduvanje. Nikoj ne go prai klasa igrac Mekkeni, daleku e od toa, samo ti dadov objasnuvanje za ovaa sezona deka duri i igrac kako Mekkeni izgleda podobro na teren i daleku pokorisen od Bentancur, ama ocigledno imas losa pretpostavka za Bentancur taka da let’s agree to disagree. :))
Абе секој различно си ги гледа играчите и нивните квалитети. За некој во Фан Клуб Интер Лаутаро е машина за други е цепаница.
Ретки се тие играчи каде сите може да се сложиме дека се огин во секој поглед. Јас само го искажав своето мислење иако некои ликови тука премногу лично си ги сфаќаат работите ко божем МекКени им е братучед.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.219
Поени од реакции
18.357
Бентанкур беше многу лош во Јувентус, во текот на целиот период додека играше, а особено последните 3 сезони.

25 милиони за него се премија, особено во овој кризен финансиски период. Немаше никаква поента да го остават.

Нормално, пре би ги дале Ремзи и Рабио, но имаат преголеми плати кои ни приближно нема да им ги плаќа друг клуб.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140

Лука од Пиза во Сасуоло,ова значи дека Скамака или како се викаше деновиве или на лето во Интер.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.166
Поени од реакции
10.112

Лука од Пиза во Сасуоло,ова значи дека Скамака или како се викаше деновиве или на лето во Интер.
На лето, нема теорија Интер да плаќа 6 напаѓачи сезонава. Затоа и Каиседо е на 6 месечна позајмица, да закрпи дупката дур го соберат Скамака.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.766
Поени од реакции
17.685
Roma have hired former referee Gianpaolo Calvarese to talk the players and coach Jose Mourinho through officiating and the VAR protocol.

The Giallorossi have repeatedly protested at the decisions in their games over the course of this season, criticising the use of VAR or failure to view the on-field monitor, depending on the situation.

Не се можни бе :pos:

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Паратичи уште работи за Јувентус. Нема друго објаснување за толку фрлени пари за играчи како Кулушевски и Бентакур. Посебно последниов, како може да вреди 25 милиони евра, во свет во кој постои разум. Само морон би фрлил толку пари на овие два играчи.

Како и да е, Јувентус растури овој преоден рок. Закарија ми изгледа на класичен Алегри играч. Баш тип на играч што им требаше во ростер. Нандез ми е скроз meh играч.
Со овие двајца, и особено со Влахович, Јувентус би требало да земе едно од тие 4 ЛШ места. Мислам дека можат да влезат во неколку добри серии овие 15 преостанати кола. Во секој случај, репутацијата на Алегри, зависи од постигнувањето на тој резултат. Ако и на вакви инвестиции, и во ваква конкуренција, не успее да влезе во топ 4, ќе треба да се постави прашањето, во која категегорија на тренери вистински припаѓа Алегри.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom