Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.445
Поени од реакции
7.726
Во ваква лига не ти треба многу за да се бориш за титула. Ако Јуве склопи малку поозбилен тим (како што се моментално клубовите изнад нив, значи ништо екстра), а и вака почнаа да покажуваат знаци на стабилизирање последните месеци, ќе имаат против пола лига повеќе од 98% шанси за земање три бода, без некој голем напор. Ова важи и за другите клубови од врвот.

Со посериозен пристап имаш преку 80% шанси за победа против следните 4 клубови по квалитет. Всушност се 5-6 кои можат да ти направат некој проблем, но не е тешко да не изгубиш повеќе од "потребно" бодови на нив.

Останатите ти се дерби натпревари, на кои доколку Јуве задржи цврстина, може да поминува добро. Ако донесат барем уште еден техничар и распали Влаховиќ (поточно да продолжи и да се надоградува), имаат завршено огромен дел од работата.

Баталете со муабети колку многу им треба на Јувентус, додека на врвот се вакви Интер, Милан, Наполи, Аталанта. Има и тука градација, Интер е нешто поквалитетен од другите, но далеку е тоа од недостижно.

Ако можат Милан и Наполи да се надеваат на нешто сега или следната сезона, апсолутно не гледам простор уште од сега да се отфрли Јувентус за следната.
Абе што си правите бајрам дека некој се надевал на нешто, лани освоена титула со двоцифрен број на поени разлика, сезонава веќе сега Интер бега плус 7, до крај ќе иде на +16... Имало градација и мала разлика во квалитет. :pos:

Градацијата:
1)Интер
2)
3)
4)
5)
6) Милан, Наполи Аталанта
7) Јувентус, Рома, Фиорентина, Лацио.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.448
Поени од реакции
14.879
Градацијата:
1)Интер
2)
3)
4)
5)
6) Милан, Наполи Аталанта
7) Јувентус, Рома, Фиорентина, Лацио.
Мислам дека и оние што на Кајгана не ги интересираат спортските теми, некако дознале за твојата табела и дека е Интер е меѓу трите (или пет беа?) најдобри клубови.

Ја копираш од претходните постови или секогаш одново ја пишуваш? :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Да беше јувенташ ќе беше отцепен од навреди на темава али вака може и подобро е никој да не го цитира, очигледно е дека се работи за тотално неписмен и досаден лик.

Сашко е професор доктор за овој.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.445
Поени од реакции
7.726
Да беше јувенташ ќе беше отцепен од навреди на темава али вака може и подобро е никој да не го цитира, очигледно е дека се работи за тотално неписмен и досаден лик.

Сашко е професор доктор за овој.
Клипац не кур умарај со лични навреди на времето беше модератор и казнуваше за истите, па те снема откако имаше таму некои 'неправди' плачипичкаше па ќе си одеше од форум со Пеџа па еве пак се врати...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Клипац не кур умарај со лични навреди на времето беше модератор и казнуваше за истите, па те снема откако имаше таму некои 'неправди' плачипилкаше па ќе си одеше од форум со Пеџа па еве пак се врати...
Ахам, кул, ете не знаев дека ако одредено време не сум пишувал на форум тоа значи дека треба да сум океј со глупоштините што ги пишуваш секој ден на темава.

Интересна сезона ни се дешава, интересен крај на трансфер период иаме, не глеам зашо би ја умарал темава со твоите copy-paste постови на секои 2-3 страни.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.445
Поени од реакции
7.726
Ахам, кул, ете не знаев дека ако одредено време не сум пишувал на форум тоа значи дека треба да сум океј со глупоштините што ги пишуваш секој ден на темава.

Интересна сезона ни се дешава, интересен крај на трансфер период иаме, не глеам зашо би ја умарал темава со твоите copy-paste постови на секои 2-3 страни.
Па барем не паѓам на нивото на лични навреди, како истиот човек што делеше казнени поени за тие работи... Од старт на сезона сите скокаа дека Јувентус се први фаворити, пак сега пак скокаат... Демек лигава неизвесна е...

Интер бега плус 7, лани освои со плус 12...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Па барем не паѓам на нивото на лични навреди, како истиот човек што делеше казнени поени за тие работи... Од старт на сезона сите скокаа дека Јувентус се први фаворити, пак сега пак скокаат... Демек лигава неизвесна е...

Интер бега плус 7, лани освои со плус 12...
Интер бега +4 официјално и плус влегуваме во најинтересниот дел од сезоната каде Интер има пекол распоред, Милан и Наполи исто бодови, Аталанта го изгуби Госенс ама го донесе Бога, Јуве го донесе Влахович и ќе брка топ 4, како е тоа лигата извесна објасни ми?

Никој не негира дека Интер има најкомплетен тим моментално ама зошто би гледале ние другите фудбал(а и ти беше во тие другите 9 години) ако не се надеваме на нешто до крајот?

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.445
Поени од реакции
7.726
Интер бега +4 официјално и плус влегуваме во најинтересниот дел од сезоната каде Интер има пекол распоред, Милан и Наполи исто бодови, Аталанта го изгуби Госенс ама го донесе Бога, Јуве го донесе Влахович и ќе брка топ 4, како е тоа лигата извесна објасни ми?

Никој не негира дека Интер има најкомплетен тим моментално ама зошто би гледале ние другите фудбал(а и ти беше во тие другите 9 години) ако не се надеваме на нешто до крајот?
Ќе праиме муабет пак на крај...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ќе праиме муабет пак на крај...
Ќе праиме и на крај на сезона и наредна, тука сме на форумов сите со години, некој 10, некој 5, некој 2 ама тоа што можеби на крај Интер ќе освои(и ако освои ќе биде заслужено зошто биле најстабилен тим цела сезона) не значи дека не треба да дискутираме за моментални случувања.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.445
Поени од реакции
7.726
Ќе праиме и на крај на сезона и наредна, тука сме на форумов сите со години, некој 10, некој 5, некој 2 ама тоа што можеби на крај Интер ќе освои(и ако освои ќе биде заслужено зошто биле најстабилен тим цела сезона) не значи дека не треба да дискутираме за моментални случувања.
Па да де, јас ги дискутирам моите од моја гледна точка, ти вреѓаш...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Па да де, јас ги дискутирам моите од моја гледна точка, ти вреѓаш...
Не дискутираш туку ги гушиш сите обиди за нормална дискусија со исфорсирани постови за Интер прв и другите 7 реда под него, муабет што го форсираш цело време и муабет на кој верувам на сите им е мака да го читаат.

Ако мислиш дека не навредуваш и ти низ темава некаде, слободно пријави го мислењето, неам против некој да го избрише или ми залепи казнени ако тоа значи дека ќе не олабавиш малце на подфорумов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom