Од Movie имам мој ТВРип, TM и Најтешкото нешто ги рипаше Анон, али не знам дали ги чувам уште.Правев деновиве update на тоа што имам / што немам од нашиве филмови, па еве што остана да ми фали:
1. Малиот човек - Жика Чукулиќ - 1955
2. Јужна патека - Стево Црвенковски - 1982 (го имам гледано филмов, во Кинотека, но го немам на хард диск)
3. Movie - Иво Трајков - 2007
4. Судијата - Жанета Вангели - 2007
5. Мојот татко - Шќипе Нуредини - 2013
6. Каде се парите - Владимир Петровски Картер - 2015
7. Ругање со Христос - Јани Бојаџи - 2018
8. Making OFF - Кузман Кузмановски - 2018
9. Најтешкото нешто - Сердар Акар - 2020
10. TM - Ивица Димитријевиќ / Мартин Иванов - 2020
11. Исчезнатиот - Арбен Тачи - 2021
Добро е, се намалија филмовите од кои нема трага и глас, се надевам уште некој од овие ќе се најде. За поновите сум убеден, најголем преоблем се Малиот човек и Јужна патека. Ако некој има нешто од ова или знае каде може да се најде, кажувајте!
Еве како изгледа фолдерот сега:
Прегледај го приврзокот 320489
Ај побарај го ТМ, јас не можам да го најдам, не се сеќавам кога и од каде сум го рипал.TM и Најтешкото нешто ги рипаше Анон, али не знам дали ги чувам уште.
Од некој фестивал беше. Ќе видам после дали сум го снимил на некое CD.Ај побарај го ТМ, јас не можам да го најдам, не се сеќавам кога и од каде сум го рипал.
Тоа мислам оној Хрватон Марио од Летербоксд им отвора страници на Муби за секој мк филм што ќе го креираме на Летербоксд.Прегледај го приврзокот 320496
Како друг? Тој е. Ама не го видов она: „This film is not currently playing on MUBI, but many other great films are. See what’s NOW SHOWING“
Да.Оливер Ромевски е сценарист на филмот?
За Игор Џамбазов цел серијал, Крали Марко исто цел серијал...Што мислите која приказна е добра приказна за Македонски ФИЛМ?
мислам ако некој од вас сака да снима филм , со која тема, карактери или приказни ке одлучува да го снима? Нешто базирано на некоја книга, или секојдненвниот живот?
Поздрав!
Да ти кажам искрено, ТРАИЛЕРОТ е многу лошКоментари за "Снежана", дури и споредба со Магнолија.
Прегледај го приврзокот 320682
Може да се гледа од цел свет на Слемденс фестивалов, само треба да изберете претплата од 8 долари, оставате податоци од картица, ќе го изгледате филмот и после откажувате претплата.
Имате пробен период од 2 недели и нема да ви се наплатат тие 8 долари, ако откажете пред истекот на пробниот период. Thank me later.
Мене пак трејлерот ми се свиѓаше зашто изгледаше поинаков од другите македонски трејлери.Да ти кажам искрено, ТРАИЛЕРОТ е многу лош