Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
најверојатно ќе исчезнеме од интернет, ќе се повлечеме во некоја пештера. А ти знаеме дека ќе продолжиш да одзатнуваш канализации до крајот на животот во Германија.
Со лесно.Изгледа нема да ме одмини ни мене вирусов.
Приватното здравствено лоби слави.МЗ отиде во рацете на Дуи.![]()
Ниту мене не ме одминува. За жал сите ќе ги пројде, малку порано или малку подоцна, нема бегање од ова ѓубре, факт.Изгледа нема да ме одмини ни мене вирусов.
Со лесно (само за тебе нема бацка).Ниту мене не ме одминува. За жал сите ќе ги пројде, малку порано или малку подоцна, нема бегање од ова ѓубре, факт.
Од вчера симптоми, денес нијанса поблаги.
Боли се у пм, секое зглобче, секое мускулче, главаааа капут.
Ајде со лесно нека ни е и на двајцата, ова сега ни е четврта природна бустер доза такозвана Омикрон
Ќе ни пројде, без грижа.
И така, вакцинираните и невакцинираните се најдоа во ист кошоставени на неизбежното - мајката природа да си ја заврши работата
![]()
Она што ме научи пандемијава е тоа дека треба да се водиме според логиката и здравиот разум, а не според науката. Омаловажувањето на другиот, на тој што размислува поинаку од нас не носи корист никому. А наметнувањето на нелогични, безсмислени, фашизоидни мерки, препораки и глупости, стварање страв и паника, едноставно покажаа дека светот не е воопшто подготвен за вистинска пандемија.Ништо не научи овие месеци... Они дека се вакцинирани, на нога ќе го пројдат, инаку тешко нив ќе беше.
Лесно излегоа на виделина сите системски дупки, од неспособноста и немањето доболно храброст да се донесат тешки политички одлики во клучните мигови, неспособноста за предложување логични издржани мерки од советодавните тела, до нашето здравство кое се наоѓа во руини. Одлуките се носат горе, препораките долу, системската неорганизираност се виде на дело. Овие две тела, политички, се крајно некомпатибилни.Она што ме научи пандемијава е тоа дека треба да се водиме според логиката и здравиот разум, а не според науката. Омаловажувањето на другиот, на тој што размислува поинаку од нас не носи корист никому. А наметнувањето на нелогични, безсмислени, фашизоидни мерки, препораки и глупости, стварање страв и паника, едноставно покажаа дека светот не е воопшто подготвен за вистинска пандемија.
Викаш? Очигледно добро пројдовме до сега до Делта беше посериозна работата со Омикрон работите станаа подобри. На крај ова е идеална ситуација, заштитен со вакцина од тежок замав и со поблага мутација природен бустер.Ништо не научи овие месеци... Они дека се вакцинирани, на нога ќе го пројдат, инаку тешко нив ќе беше.
Туку каде го фатија.... Или маски кои нели биле многу ефикасни не носеле, или раце не миеле
Дали се тестираа и ќе си седат во изолација или слободно си шетаат и го шират![]()
Е сега све ставаш во еден ист кош. Тешко на човештвото ако не се води на научни сознанија. А дека политиката потфрли потфрли, некаде повеќе некаде помалце. Кога и да заврши сепак на крај остануваат милиони жртви и долгорочно оштетени.Она што ме научи пандемијава е тоа дека треба да се водиме според логиката и здравиот разум, а не според науката. Омаловажувањето на другиот, на тој што размислува поинаку од нас не носи корист никому. А наметнувањето на нелогични, безсмислени, фашизоидни мерки, препораки и глупости, стварање страв и паника, едноставно покажаа дека светот не е воопшто подготвен за вистинска пандемија.