Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

https://www.facebook.com/100075924434958/videos/497331525151909

Pitanje koje mnoge zabrinjava jeste da li seksualni čin između vakcinisane i nevakcinisane osobe mijenja sastav krvi nevakcinisane osobe...nalazi su daleko od ohrabrujućih...nadam se da ću pronaći još materijala na ovu temu...za sada poslušajte ovo
1f447.png
1f447.png
1f447.png

најверојатно ќе исчезнеме од интернет, ќе се повлечеме во некоја пештера. А ти знаеме дека ќе продолжиш да одзатнуваш канализации до крајот на животот во Германија.

Да знаеш само колку пари се заработува од одзатнување канализации, пешки би одел до Германија за да фатиш некоја тура

Апсурд НЕ Апсурд, мене добро ќе ми дојде, прележав во март/април 2021, а вакциниран сум во 7/8 месец, значи по новите правила не ми треба Бустер за летоска да одам во ЕУ ??,,, ако е само 270 дена, без предходно прележување ми е само до 14 мај 2022

МЗ отиде во рацете на Дуи. :noze:
Приватното здравствено лоби слави.
Ако досега сте требале да плаќате приватно 70% од услугите, сега ќе биде 100%.
Јавното здравство ќе биде целосно фиктивно, а придонесите од плата за здравство, всушност ќе бидат 100% придонеси за плата на заслужни Албанци, кои имале врски да се вработат у МЗ.

Изгледа нема да ме одмини ни мене вирусов.
Ниту мене не ме одминува. За жал сите ќе ги пројде, малку порано или малку подоцна, нема бегање од ова ѓубре, факт.
Од вчера симптоми, денес нијанса поблаги.
Боли се у пм, секое зглобче, секое мускулче, главаааа капут.

Ајде со лесно нека ни е и на двајцата, ова сега ни е четврта природна бустер доза такозвана Омикрон :icon_mrgr:
Ќе ни пројде, без грижа.

Ниту мене не ме одминува. За жал сите ќе ги пројде, малку порано или малку подоцна, нема бегање од ова ѓубре, факт.
Од вчера симптоми, денес нијанса поблаги.
Боли се у пм, секое зглобче, секое мускулче, главаааа капут.

Ајде со лесно нека ни е и на двајцата, ова сега ни е четврта природна бустер доза такозвана Омикрон :icon_mrgr:
Ќе ни пројде, без грижа.
Со лесно (само за тебе нема бацка). :noze:

И така, вакцинираните и невакцинираните се најдоа во ист кош :icon_mrgr: оставени на неизбежното - мајката природа да си ја заврши работата:pipi:

И така, вакцинираните и невакцинираните се најдоа во ист кош :icon_mrgr: оставени на неизбежното - мајката природа да си ја заврши работата:pipi:

Ништо не научи овие месеци... Они дека се вакцинирани, на нога ќе го пројдат, инаку тешко нив ќе беше.

Туку каде го фатија.... Или маски кои нели биле многу ефикасни не носеле, или раце не миеле :toe:
Дали се тестираа и ќе си седат во изолација или слободно си шетаат и го шират :toe:

Ништо не научи овие месеци... Они дека се вакцинирани, на нога ќе го пројдат, инаку тешко нив ќе беше.
Она што ме научи пандемијава е тоа дека треба да се водиме според логиката и здравиот разум, а не според науката. Омаловажувањето на другиот, на тој што размислува поинаку од нас не носи корист никому. А наметнувањето на нелогични, безсмислени, фашизоидни мерки, препораки и глупости, стварање страв и паника, едноставно покажаа дека светот не е воопшто подготвен за вистинска пандемија.

Она што ме научи пандемијава е тоа дека треба да се водиме според логиката и здравиот разум, а не според науката. Омаловажувањето на другиот, на тој што размислува поинаку од нас не носи корист никому. А наметнувањето на нелогични, безсмислени, фашизоидни мерки, препораки и глупости, стварање страв и паника, едноставно покажаа дека светот не е воопшто подготвен за вистинска пандемија.
Лесно излегоа на виделина сите системски дупки, од неспособноста и немањето доболно храброст да се донесат тешки политички одлики во клучните мигови, неспособноста за предложување логични издржани мерки од советодавните тела, до нашето здравство кое се наоѓа во руини. Одлуките се носат горе, препораките долу, системската неорганизираност се виде на дело. Овие две тела, политички, се крајно некомпатибилни.

Прв ден по пандемијата, ќе го заборавиме сето ова, како ништо да не било, и ќе си се вратиме на старо. Никогаш не учиме од нашите грешки!

А човекот како човек, лесно подлегнува на притисоци и пропаганда, така не им замерувам ни на поддршката за сегрегацијата, па ни за личната деградација, и сеуште сите ве сакам, па дури и Ронче. :sleep:

Туку каде го фатија.... Или маски кои нели биле многу ефикасни не носеле, или раце не миеле :toe:
Дали се тестираа и ќе си седат во изолација или слободно си шетаат и го шират :toe:
Викаш? Очигледно добро пројдовме до сега до Делта беше посериозна работата со Омикрон работите станаа подобри. На крај ова е идеална ситуација, заштитен со вакцина од тежок замав и со поблага мутација природен бустер.
Автоматски споено мислење:

Е сега све ставаш во еден ист кош. Тешко на човештвото ако не се води на научни сознанија. А дека политиката потфрли потфрли, некаде повеќе некаде помалце. Кога и да заврши сепак на крај остануваат милиони жртви и долгорочно оштетени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom