Си пишал повеке пати дека не се интерисираш од историjа. Се согласувам со тебе дека историските прашаниjа не треба да бидат користени за уцени и ветото треба да се тргне. Али се пак е наjважното во неразбирането помегу бугари и македонци. За цела историска фела надвор од Македониjа Самоил не е дискутабилен, се е jасно. Троица са царевете од династиjата на Комитопилите (на Самоил). Последниот Иван Владислав оставил камена плоча каде тоа што напишал дава одговот на секакви сомнежи.Abe choeche te prashav koga e kodificiran bg jazik, ne deka mi e gajle prashav ti mi vrakjash Marko Cepenkov neshto tamu. Rodnoto mesto na Goce e vo Grcija ama tolku uchite vie za Goce i znaete, ne e vo mojata Makedonija a deka sakal da e zakopan vo Mk sigurno ne mu doshol na son na G. Dimitrov. Za car Samoil ima cela tema vlezi chitaj obrazuvaj se malku, chitni drugi pogledi, temata e vo istorija, Етничката припадност на Цар Самоил и карактерот на неговото царство
Автоматски споено мислење:
I po princip Mk ne e tolku antibugarska kolku Bugarija shto e antimakedonska za zal. Literaturniot makedonski sobira narechja od Prilepsko- Bitolski, Veleshko-Skopski, Kichevsko- Porechki region, koi kako po dijalekti, izgovor, akcenti se daleku od vashiot literaturen jazik. A primer ete da rechime komisijata da reshi deka ne ste vo pravo toa nema da ti smeni mislenje tebe vo nikakov sluchaj kako i na 90% od Bugari vo Bugarija, kako i mene ako e obratno a samo vodime diskusii i mizi da te da te lazam.
Автоматски споено мислење:
Добро нека е така. Али факт е дека македонците не се дистанцират од комунизмот. Еден куп официални празници и слави са поврзани со него.Greska si, ne e postaven temelot na drzava i nacija tuku prifatena e realnosta.
Последно уредено: