Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Со таков голман како Томовски успеавме да имаме негатива од -3, што повеќе да се каже..

Не изиграа лошо. Се гледа дека има желба. Можеше и нерешено да е, ама што е тука е. Велковски има брзина, ама млак шут. Океј нема везе, да не ги ругаме непотребно. Засега добро се држат и да затегнат уште малку повеќе во одбрана супер ќе биде.

Рано е за заклучоци но разликата од пред една година е небо и земја. Со ваква игра ќе бидеме редовни учесници уште многу години, што е најбитно.

Ме радува брзата транзиција и модерниот стил на ракомет. Ама многу технички грешки. Многу. Ни фали искуство. Ама вака се калеми.
Сакав истово да го пишам. Да не се прајме и ние тука некои експерти. Пораз со 3-4 разлика е успех за мене против Словенија.

Našava repka e tipičen primer na dobra solidna popolnetost na odredeni poziciji, ama i strašen nekvalitet i nikakva konkurencija na nekoi drugi Pozicii. Koi igrači se i na koi pozicii veke sme diskutirale. Toa e. Koa ke popolnime i na tie pozicii nema da bide lošo. Za sea i ova e premija.

Никад нема да ја разберам поентата на неправење фаули во одбрана. 20 години ист проблем. Противнички играч ти тапка тока на 7, 8 метри слободно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom