Ѓоковиќ против Австралија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
А зошто да не ужива? Од што е правен тој од карпа или од крв и месо? Ти зборам за општите закони и такви слични работи. За него не треба да важи дека не треба да пие алкохол додека вози? Или ако го фатат пијан дека треба да го пуштат пошо е познат? Многу фиромјанско мислење.

Тој е најдобар во играње тенис, ништо повеќе. Може да ужива привилегии во одредени работи, вип ложи, настани, дипломатски пасоши и слично, ама пред законот не гледам зошто тој би имал повеќе привилегии од мене, најискрено.
Тоа на папир убаво звучи и напредни општества тежат кон тоа, скандинавците рецимо се најблиску до тоа но сепак делеку од совршенство... едноставно така функционира планетава ни се допаѓало или не, убаво ти објасни ликот погоре дека некој со име и презиме проаѓа далеку по лесно од некој анонимус, успех на општеството е тоа да го минимизира и успешните процедурите да ги проаѓаат полесно, а не да имаме и флагрантно кршење на процедурите како што е случај кај нас... ми текнува кога на аеродром во Београд господин Мијалков го фатија со пиштол, со еден телефон вртење човекот си продолжи каде тргнал, е замисли тебе и мене да не фатеа со пиштол не пријавен.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.588
Поени од реакции
11.600
Тоа на папир убаво звучи и напредни општества тежат кон тоа, скандинавците рецимо се најблиску до тоа но сепак делеку од совршенство... едноставно така функционира планетава ни се допаѓало или не, убаво ти објасни ликот погоре дека некој со име и презиме проаѓа далеку по лесно од некој анонимус, успех на општеството е тоа да го минимизира и успешните процедурите да ги проаѓаат полесно, а не да имаме и флагрантно кршење на процедурите како што е случај кај нас... ми текнува кога на аеродром во Београд господин Мијалков го фатија со пиштол, со еден телефон вртење човекот си продолжи каде тргнал, е замисли тебе и мене да не фатеа со пиштол не пријавен.
Па ние треба да се бориме да се смени таа пракса а не да гледаме на тоа како нешто нормално и да се тешиме дека некој што мава топче и забавува одредена публика по дифолт треба привилегии да има, класика гзолижачи ти се тие, безкичмењаци

Sent from my iPhone using Tapatalk

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.578
Поени од реакции
22.292
Ретко еден судија да пресуди против сопствената држава поготово кога станува збор за спор на државата против странец кој има многу малку права споредено со еден државјанин. Треба државата многу да има усерено за судијата да пресуди во корист на странецот.
Vo drzavi kade vladee pravoto redovno ima vakvi presudi, zatoa po zapadnite mediumi i nema golema vreva okolu presudata. Ama da, vo nekoi drzavi ova ne bi bilo mozno.
Автоматски споено мислење:

Сакал или неќел, мора да признаеш дека поголеми сељаци од австралиските политичари во овој случај, нема.

Сега Ѓоковиќ е во Win-Win ситуација и да го избркаат и да го остават.
Ne bas. Imidzot na Nole e na dno, osven vo nekoi Balkanski drzavi i krugovi specijalizirani na nepokor.
Автоматски споено мислење:

Тоа автоматски значи непочитување на австралискиот суд. :pos:
I toa ne bas. Koga toj minister ili sto e tamu odluci da go potera toa se negovi ingerencii dadeni. Se desava sekade, primer pretsedatel ako pomiluva zatvorenici, ili i toa e nepocituvanje sud?

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.128
Поени од реакции
11.698
Да владееше правото немаше еден опајдура од цариник по наредбите на својот претпоставен да го депортира најпознатиот светски тенисер во 4 насабајле, кој патем ги имал сите можни документи за влез во државата, докажано од судија. Среќа курназов одбил и се спротиставил на одлуката, да беше нормален народ како јас или вие ќе се исплашеше од ситуацијата и ќе беше вратен назад. И немаше ниеден медиум да напише дека поради грешка или самоволие на еден опајдура од цариник еден патник со сите документи му беше спречен влез во Австралија.

Премиерот на Австралија ја искористи ситуацијата за да си ги оправда идиотските мерки, кои пази ни самиот не ги почитува :pos:

Среќа Австралија е и онака изолирана и никој жив не ја есапи за туристичка дестинација, еден смрден Париз има 3 пати повеќе туристи на годишно ниво него пустината Австралија, така да на останатиот нормален свет ич не му чуе за Австралија и нивните искомплексирани бирократи.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Па ние треба да се бориме да се смени таа пракса а не да гледаме на тоа како нешто нормално и да се тешиме дека некој што мава топче и забавува одредена публика по дифолт треба привилегии да има, класика гзолижачи ти се тие, безкичмењаци

Sent from my iPhone using Tapatalk
делимо га мислење

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.409
Поени од реакции
38.925
Среќа Австралија е и онака изолирана и никој жив не ја есапи за туристичка дестинација, еден смрден Париз има 3 пати повеќе туристи на годишно ниво него пустината Австралија, така да на останатиот нормален свет ич не му чуе за Австралија и нивните искомплексирани бирократи.
За спорт воопшто муабет да не правиме, АО им е најголем спортски настан во државата. Ник Кирјос им е спортски амбасадор во светот, и 2-3ца играчи мислам имаат во НБА тоа е се.

Тоа рагбито таму шо се тепаат на +50 степени и крикет кој никој не го гледа, а и да го гледа тешко дека е актуелно надвор од нивниот остров. Среќа имаат многу пари па им дадоа Олимписки игри да организираат, иначе ќе ги немаше на мапата.

Член од
16 декември 2021
Мислења
478
Поени од реакции
1.014
Да не претеруваме сега, Мелбурн е светска метропола. Мелбурн и Сиднеј се редиовно на сите релевантни листи за најдобри градови во светот за живеење. Од аспект на спортот Мелбурн е единствен град во светот во кој што се одржува грен слем и трка за формула 1. Австралија има пари и сите спортски федерации се обидуваат коку што можат повеќе да ја влкучат во своите активности. Не би се изненадил ако наскоро добијат и организација на светско првенство во фудбал, само што временските зони се смрт за гледачите во Европа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.642
Поени од реакции
25.025
За спорт воопшто муабет да не правиме, АО им е најголем спортски настан во државата. Ник Кирјос им е спортски амбасадор во светот, и 2-3ца играчи мислам имаат во НБА тоа е се.

Тоа рагбито таму шо се тепаат на +50 степени и крикет кој никој не го гледа, а и да го гледа тешко дека е актуелно надвор од нивниот остров. Среќа имаат многу пари па им дадоа Олимписки игри да организираат, иначе ќе ги немаше на мапата.
a grand prix?

a moto gp?

ne se 2-3ca nego se 10tina vo nba...
aj proveri koj grad imal najveke NBA prvi draft pickovi... Ne e chicago, ny ili LA. basket imame liga sto lesno moze da de nosi so bilo koja vo evropa. za razlika od evropskite ligi kade sekade imas 2-3 jaki i drugite se tinja ovde e ko nba site se slicno jaki i pak komotno moze da se nosat so bilo sto vo evropa.

inace toj kriket so nikoj me go gleda e vtor najgledan sport ustvari... eve ti vidi si

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.642
Поени од реакции
25.025
Овие баш ради короната и ги немате моментално, ги откажуваат веќе 2 години по ред.
ke gi vratime, ne se sekiraj.... imame dolgogodisna licenca za 2te.

od godinava vrateni se... f1 april, moto gp noemvri mislam deka e....

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.409
Поени од реакции
38.925
a grand prix?

a moto gp?

ne se 2-3ca nego se 10tina vo nba...
aj proveri koj grad imal najveke NBA prvi draft pickovi... Ne e chicago, ny ili LA. basket imame liga sto lesno moze da de nosi so bilo koja vo evropa. za razlika od evropskite ligi kade sekade imas 2-3 jaki i drugite se tinja ovde e ko nba site se slicno jaki i pak komotno moze da se nosat so bilo sto vo evropa.

inace toj kriket so nikoj me go gleda e vtor najgledan sport ustvari... eve ti vidi si

Мото ГП како шо знам се вози низ цел свет, тоа шо има трка и во Австралија само го потврдува тоа шо го реков погоре, имаат пари. Исто и со Ф1, и со Олимпијадата во 2000. Не се тоа австралиски спортски успеси.

Правам муабет за национални спортови, репрезентативни успеси, индивидуални истакнати спортисти итн ... Крикетот како шо знам е масивен и во Индија, од тука и гледаноста ако земеш у предвид дека се милијарда плус народ.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.642
Поени од реакции
25.025
Мото ГП како шо знам се вози низ цел свет, тоа шо има трка и во Австралија само го потврдува тоа шо го реков погоре, имаат пари. Исто и со Ф1, и со Олимпијадата во 2000. Не се тоа австралиски спортски успеси.

Правам муабет за национални спортови, репрезентативни успеси, индивидуални истакнати спортисти итн ... Крикетот како шо знам е масивен и во Индија, од тука и гледаноста ако земеш у предвид дека се милијарда плус народ.
se gubis malku... ako aus nema sportski uspesi za zemja od 25 mil neznam koj ima... vidi od olimpiski medali do tituli u kriket, ragbi, hokej na treva itn.... fudbal se redovni na svetskite iako fudbalot ovde e 4ti sport prakticno. pokraj maskiot i zenskiot sport ni e ok.

teniseri niz godinive imas cel kup a i sega #1 vo zenska konkurencija e avstralika....

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.135
Поени од реакции
46.151
ke gi vratime, ne se sekiraj.... imame dolgogodisna licenca za 2te.

od godinava vrateni se... f1 april, moto gp noemvri mislam deka e....
F1 i moto gp sekogas stojat na kalendar zasto imaat licenca, bas radi toa, toa ne znaci deka ke se odrzat, i lani stoea, i pred 2 godini stoea, no bea otkazani. Inace sekoags se del od oficijalniot kalendar i nikogas ne gi trgaat, samo do niv dodavaat edno canceled i toa e toa.

Pricinata zasto se otkazani se teskite proceduri za vlez vo zemjata, a ne kovid krizata, odrzuvaa oni f1 trki vo zemji kade imase bum na kovid, ko Holandija na primer. Problemot e sto tuka ne stanuva zbor samo za vozacite, imas celi timovi so mehanicari kurci palci, plus tv ekipi, logisticki sve toa da se izvede e mnogu komplicirano taka da ne veruvam deka godinava ke gledame tamu trki iako e edna od podobrite stazi. Pogolemi se sansite pak da se otkaze sve toa.

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.409
Поени од реакции
38.925
se gubis malku... ako aus nema sportski uspesi za zemja od 25 mil neznam koj ima... vidi od olimpiski medali do tituli u kriket, ragbi, hokej na treva itn....
I rest my case.

хокеј на трева :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom