Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.951
22ро и 23то коло ќе се играат пред 5000 гледачи, тоа ќе е максимумот, 23то коло е дербито Милан-јуве.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Зиелински позитивен на корона.
Битно со Јувентус играше тој со уште двајца, кои имале контакт. Нема проблем. Нека игра и утрe, што има врска. :tapp:

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.146
Поени од реакции
2.254
Зиелински позитивен на корона.
Битно со Јувентус играше тој со уште двајца, кои имале контакт. Нема проблем. Нека игра и утрe, што има врска. :tapp:

Чекај сега ќе те цитираат од фан клуб напатени и ќе прашаат што имало врска.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.253
Поени од реакции
10.343
И сеа по секоја логика, сите што биле у контакт со него, дури и тие што имаат негативни тестови треба да паузираат?
Да не игра никој од играчите што настапија на тој дуел, пошо нели и тие може да испаднат позитивни за 3 дена.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
И сеа по секоја логика, сите што биле у контакт со него, дури и тие што имаат негативни тестови треба да паузираат?
Да не игра никој од играчите што настапија на тој дуел, пошо нели и тие може да испаднат позитивни за 3 дена.
Работата е дека Зиелински е еден од оние 3 играчи кои требаше да не се дел од тимот на Наполи и кои треба да се во изолација. Секако ова беше игнорирано и Зиелински беше на терен.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.253
Поени од реакции
10.343
Работата е дека Зиелински е еден од оние 3 играчи кои требаше да не се дел од тимот на Наполи и кои треба да се во изолација. Секако ова беше игнорирано и Зиелински беше на терен.
Јасно ми е, ама еве ме интересира твое мислење за како понатака. Пошо он бил у контакт и прекршил изолација, дали сеа сите што биле со него у контакт на таа утакмица треба да се у изолација? По мене треба.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Јасно ми е, ама еве ме интересира твое мислење за како понатака. Пошо он бил у контакт и прекршил изолација, дали сеа сите што биле со него у контакт на таа утакмица треба да се у изолација? По мене треба.
Секако дека треба. Не е битно за кого се работи. Може многу лесно да се направи „каша-попара“ :D, и се да отиде у курац, не само за противниците, туку најмногу за своите. Но, ок, тие си „знаат“.

п.с. Нормалното вика: нека остане само на ова, без други играчи да искочат +, па да си направат проблем.
пп.сс. Себичното, пак, вика: нека им се удри од глава сеа(не од здравје), и со 13 + младинци да излезат еден натпревар.

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.146
Поени од реакции
2.254
Имале предлог од премиерот на Италија да се стопира првенство на две недели.

Тоа не е прифатено, затоа е намалено на 5к публика максимум.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.985
Поени од реакции
23.962
22ро и 23то коло ќе се играат пред 5000 гледачи, тоа ќе е максимумот, 23то коло е дербито Милан-јуве.
Каков аматеризам. Затоа ПЛ ќе биде светлосни години пред сите други.
Нема никаков доказ дека масовните настани предизвикуваат зголемување на бројката. Еве сега оф сезона бутаа рекорди. Имаа претходно и 75% па бројките беа помали. Октомври, месецот кога се зголеми на 75% во Италија бројката се движеше околу 2.5-3к на седумдневен просек. Оф сезона - 100к просек.
Да не јадам гомна дека само вакцинирани одеа на стадион, тоа е друга тема.
И како може да се одреди бројка а не процент?
Стадион од 10к би бил 50% полн што според нив значи дека големи се шансите да се пренесе вирусот.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Стадион од 10к би бил 50% полн што според нив значи дека големи се шансите да се пренесе вирусот.
Буквално ова е случај со стадионот на Венеција, бери 9977 луѓе, значи 5000 е дури над 50%. :icon_lol:

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Се со короната е нелогично..

1. И што ако ја стопираа за две недели?..демек после две недели нема да има корона?...
2. Што ако сега ја лимитираат публиката на 5000 максимум?...демек после откако ќе ја вратат со full capacity нема да има корона?...
3. Што ако голем дел од фудбалерите се негативни кога ионака скоро сите беа во контакт со позитивен и веќе можно е во меѓувреме да имаат симптоми и да се во "фаза" да бидат позитивни..по таа логика како што спомнавте сите треба да се во изолација.
4. И што ако седат во изолација генерално не разбирам(освен ако има тешка клиничка слика)....веќе се ова е тотална глупост и лакрдија од сите држави.

Значи едноставно треба да престанат да тестираат и да се понашаат како ова да е црна чума бидејќи никогаш ниту едно првенство нема да се изигра на време...се додека некој е здрав како дрен и се чуствува спремен за да можи да игра ,нека игра и то е то...вака циркуз се напрај со секоја можна сфера во опшеството.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Како понатака? Прво би го барал кривецот кој дозволил таква дупка да играч со решение за изолација да можи да настапи. Секако сите кои биле во контакт треба да се АМА чист пример ќе земам сега со мене. Јас кај шо работам во хотелот од Housekeeping влегуваат чистат соби секој ден соби на луѓе кои експресно напуштиле поради корона (денес имаше 3 соби такви). Секој ден им чистат соби вц и се остало. Како се реши? Со тест секој ден во наредните 5-7 дена. Тоа е новата стратегија на Германија т.е нашата република тука шо искрено мене не ми се бендисва.

И готвачот ни е позитивен и помошникот негов, од нив јадиме пиеме ама нема изолација само тестој иако јас поради бустер сум ослободен…

Ете можи на таа карта играат ама според мене треба да има санкции за оваа ситуација не дека е Наполи не дека играл против нас, кој и да е тим треба да има санкции. Не зборам 3п или не знам поништување итн туку санкции по клуб, играч или кој и да е виновен.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.464
Поени од реакции
7.789
Како понатака? Прво би го барал кривецот кој дозволил таква дупка да играч со решение за изолација да можи да настапи. Секако сите кои биле во контакт треба да се АМА чист пример ќе земам сега со мене. Јас кај шо работам во хотелот од Housekeeping влегуваат чистат соби секој ден соби на луѓе кои експресно напуштиле поради корона (денес имаше 3 соби такви). Секој ден им чистат соби вц и се остало. Како се реши? Со тест секој ден во наредните 5-7 дена. Тоа е новата стратегија на Германија т.е нашата република тука шо искрено мене не ми се бендисва.

И готвачот ни е позитивен и помошникот негов, од нив јадиме пиеме ама нема изолација само тестој иако јас поради бустер сум ослободен…

Ете можи на таа карта играат ама според мене треба да има санкции за оваа ситуација не дека е Наполи не дека играл против нас, кој и да е тим треба да има санкции. Не зборам 3п или не знам поништување итн туку санкции по клуб, играч или кој и да е виновен.
Па по таа логика сите што биле во дуел треба со Зелински треба да се во изолација... Зелински се тестирал немал корона, ради контакт му било наложено да седи во изолација...

Ама гневни сте дека со преполовен тим ви ебаа матер и со судии извадивте нерешено па сакавте и Зелински и Лоботка да не играат, за некако да се дочепате до 3 бода... Епа нече мочи...

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Каков аматеризам. Затоа ПЛ ќе биде светлосни години пред сите други.
Нема никаков доказ дека масовните настани предизвикуваат зголемување на бројката. Еве сега оф сезона бутаа рекорди. Имаа претходно и 75% па бројките беа помали. Октомври, месецот кога се зголеми на 75% во Италија бројката се движеше околу 2.5-3к на седумдневен просек. Оф сезона - 100к просек.
Да не јадам гомна дека само вакцинирани одеа на стадион, тоа е друга тема.
И како може да се одреди бројка а не процент?
Бројките јавна тајна е дека ги намалуваа и криеја вештачки додека не поминаа Божиќ и Нова година пособено кај нас во индустрија на туризам. Тестојте повеќе не се меродавен показател затоа што нема толку тестови колку има заразени. Westerland на Sylt место кое е најтоп дестинација (островот на милионерите) во Германија дневно на една тест станица има по 300-350 тестови позитивни од 600.

Има манипулација со криење на бројки, пособено пред празниците со цел хотелите до максимум да изработат за профит а во зима и вака и така е off сезона им одговара оригинална бројка да затворат да заштедат на пари :)

Пред празници беа спремни за протест и се останато сега и самите тие бараат затворање (хотелите).

Автоматски споено мислење:

Па по таа логика сите што биле во дуел треба со Зелински треба да се во изолација... Зелински се тестирал немал корона, ради контакт му било наложено да седи во изолација...

Ама гневни сте дека со преполовен тим ви ебаа матер и со судии извадивте нерешено па сакавте и Зелински и Лоботка да не играат, за некако да се дочепате до 3 бода... Епа нече мочи...
Дај бе жити се не качи глупости веќе 2 стр уназад не си интересен поќе чоек. Не лупетај без везе, уба дискусија има тука не труј со глупостите.

Ако имаш нешто паметно корисно мислење при-додај вака само лупаш без везе.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168

Наполи ни ебал матер и ние сме имале помош од судии? Наполи се што направи е што лежеа на терен едно пола саат а судијата вкупно прво и второ полувреме ги продолжи за 6 минути, при тоа не дозволувејќи им на Јуве да изведат слободен удар во прво и корнер на крај на второ. Затоа Јуве во иднина пак ќе освојува титули, небитно за две, три, четири години а Наполи никогаш нема да освојат ни пријателски турнир.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom