1. Не@DimceY Денес добив отказ и од крајот на Јануари сум без работа. Сега дали смеам да сњ пријавам во Agentur für arbeit за АЛГ 1? И дали тоа влијае на визата ?
Без прекин на работен од сум 21 месец. Зошто не би смеел? Во македониер Велат дека не влијаело на визата бидејќи не било социјално1. Не
2. Да
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
друже искрено немам појма како одат тие работи и не би сакал да ти давам погрешни информации, не сум се заинтересирал многу многу за тоа прашање... од тоа шо сум слушал од познаници мислам дека треба да имаш најмалку една година стаж за да можеш да аплицираш, ама најдобро пат под нозе и директ таму прашување.. ако не стоиш добро со јазик земи си некој со тебе за да ти помогне... иначе за ALG 1 од тоа шо знам, пак ќе ти кажам не сум 100% сигурен, не ти влијае на визата...@DimceY Денес добив отказ и од крајот на Јануари сум без работа. Сега дали смеам да сњ пријавам во Agentur für arbeit за АЛГ 1? И дали тоа влијае на визата ?
Треба да имаш година дена непрекинат стаж за во случај ако останеш без работа, да зимаш пари од Arbeitzamt. Така е законот.@DimceY Денес добив отказ и од крајот на Јануари сум без работа. Сега дали смеам да сњ пријавам во Agentur für arbeit за АЛГ 1? И дали тоа влијае на визата ?
Нажалост неЗдраво дечки, штотуку прочитав за новата регулатива за доделување термини. Бидејќи ми е прв пат да идам низ ваков процес сакав да прашам: дали и тие со договор за работа треба да чекаат?
дали е возможно да се отиде во Германија, и таму да се аплицира за виза каде веројатно е помало времето на чекање?
Најрано што би можел да добијам термин во Скопје е Март, но тоа е премногу касно и страв ми е работодавецот да не се предомисли. Башка сум без работа моментално и не можам да си дозволам да останам толку време без приходи.
Фала однапред ви за совети/одговори!
Повели. Има добри видеа за почеток.Здраво би сакал да ве прашам дали знаете дали во МК има бесплатни курсеви за изучување на германски јазик и
дали би можеле да ми препорачате
некој од нив
a stanot u centar u skopje? ili sega u berlin ke baras?Здраво, имам 22 години и следното лето ќе одам на студентска работа во Германија со македонски пасош, знам дека на некои продолжуваат работен договор, дали може ако работам во мк доналдс таму да ми средат документи да останам или да идам во агенција за работа таму и да ми најдат работа и таму да ми дадат Aufenthaltserlaubnis.
Сакам таму све да средам без да се враќам во Македонија
Ne, so majka ti ke spijam. Auu Barsa stanot u centar u skopje? ili sega u berlin ke baras?
pa ko sto na sekoja tema komentiras kolku si debel i nesposoben da si fatis zenska ne bi me iznenadil da probas i so nekoja baba tamu...Ne, so majka ti ke spijam. Auu Bars
On za do Germanija da stigne i so dedo bi probal . Go citam po temine de bg pasos, de sofer u germanjja poso vrski imal, sea pa u mcdonalds ispadnapa ko sto na sekoja tema komentiras kolku si debel i nesposoben da si fatis zenska ne bi me iznenadil da probas i so nekoja baba tamu...
Pisi mi broj vo poraka da se najdeme utre da zborimeOn za do Germanija da stigne i so dedo bi probal . Go citam po temine de bg pasos, de sofer u germanjja poso vrski imal, sea pa u mcdonalds ispadna
Da ti ebam jas majkata, ubavo pisav prasanje, ako nemas da odgovris ne pisuvaj, pisi mi tvoj broj vo poraka da se najdeme utre ako ne picka sipa ko sto na sekoja tema komentiras kolku si debel i nesposoben da si fatis zenska ne bi me iznenadil da probas i so nekoja baba tamu...
Da. Ti ebam majkata, sto Kur te boli tebe, postaviv prasanje i sto se kuric mocko edenOn za do Germanija da stigne i so dedo bi probal . Go citam po temine de bg pasos, de sofer u germanjja poso vrski imal, sea pa u mcdonalds ispadna