На основ нааааа…? Платите треба да бидат 1000 еур или Скопје да стане интересен са странци expats и слично. Да не зборам за каматите колку треба да се намалат. Не паѓајте у несвест на моменталниот вештачки раст остварен преку дигање на маржата а не толку на материјалите, и на продај нива купи стан, како и на прљав кеш. Сите овие со кеш што као инвестираат у станови за никаква кирија, за 5 години од сеа ќе ги шиткаат од што нема да има кој да им живее. А тогаш цените ќе идат у бунар. Ја предвидувам околи 900-1100 еур.za 5 god sk ke bide 2k-2.5k evra kvadratot gore dole....
Не сум сигурен дали ги продадоа за оваа сума, али уште пред 2 години Џевахир и Чифлиганец во пеглата, имаа "луксузни" по околу 2к за м2.za 5 god sk ke bide 2k-2.5k evra kvadratot gore dole....
Седи остај, кај нас маржата одредува цена а не цена на материјали.samo ti gledaj....
na osnova na kolku ke skoknat cenite za gradba. ova sega e samo pocetok.
Прилично мирна населба, близина на се, нема гужви, васил ѓорѓов и народен фронт не се толку прометни. Црвените згради се добро направени и добро растојание помеѓу нив со зеленило. За тој дел од Капиштец ми е еден од најдобро средените во СКопје. Викендов накај водно поминав низ Капиштец, делот кај улица Козара и Шарски одреди ќе стане исто како и Дебар Маало.Што има толку добро у Капиштец?
Народен фронт не е прометна се слагам, Васил Ѓоргов и те како е прометна поготово кога ќе се углави 57ца после стара дирекција Жито Лукс. За мирна можда ако си у сам почеток, али накај Интермецо не би рекол. Паркинг нема ни за лек, се вртат кругови. После 100 години изградено е основно школо. Во кој смисол Козара ќе стане како Дебар Маало, ако мислиш на пренатрупаност зграда до зграда, тогаш да. Искрено неможам да најдам населба во Скопје што би ја земал за референца за добра населба. Сите се уништени со дива сељачка урбанизација, а тие што се помирни и понадвор, се толку утепани што едноставно cost/benefit не ти излага никако да ја вртиш.Прилично мирна населба, близина на се, нема гужви, васил ѓорѓов и народен фронт не се толку прометни. Црвените згради се добро направени и добро растојание помеѓу нив со зеленило. За тој дел од Капиштец ми е еден од најдобро средените во СКопје. Викендов накај водно поминав низ Капиштец, делот кај улица Козара и Шарски одреди ќе стане исто како и Дебар Маало.
Драчево. Евентуално Илинден, но мене лично Драчево ми личи посредено.Знае некој добра локација периферија на Скопје или околината најдобро на Исток. Со ок услови за живот. Не треба да патувам за на работа. Дури може и Штипски регион.
Можно е, како што кажав не сум гледал во Капиштец, така да не сум информиран за цените таму.Тешко дека Капиштец ќе е поефтин од Карпош 1. Една од најдобрите населби ми е Капиштец од сите што сум живеел. И ако би бирал секогаш ќе го одберам пред Карпош 1. И цените верувам дека се и поскапи.
Знае некој добра локација периферија на Скопје или околината најдобро на Исток. Со ок услови за живот. Не треба да патувам за на работа. Дури може и Штипски регион.
Штип а?Знае некој добра локација периферија на Скопје или околината најдобро на Исток. Со ок услови за живот. Не треба да патувам за на работа. Дури може и Штипски регион.
Да Скопјанец сум ама може да треба 2-3 пати неделно да одам до Штип во иднина. Па и тој е опција. Драчево и Илинден јас ги мислев исто. Незадоволни сме од Центар ОК, фала. Одиме и ние во сељанчана почнав да слушам Аца од сега.Штип а?
Скопјанец си, ако си ќе биде сарпрајс сарпрајззз..
Сум работел во Штип 2-3 години, јас како млад човек од соседен град, навикнат на ветер 357 дена во годината, па не ми легна кој знае колку градот.
Специфичен е, што клима што луѓе!
Околина на Скопје, Драчево е мал град, има се', може да се каже и дека добро функционира, снабден зелен пазар и неколку големи маркети, не мора да одиш во Веро..... Климатски подобро од Скопје, нема често магла, ама сеуште ја тераат сељачката и се греат на дрва и зимно време не е којзнае колку пријатно надвор.
Ако си алергичен на брајчата, не оди оти пополека се множат и таму.
Илинден, се развива брзо, кога ќе се развие никој не знае! Таму лежи магла, за разлика од Драчево.
Да извиниш ама Центар е многу посељачки од Драчево да речеме! За Илинден не знам, ама во Драчево нема ресторан каде што ќе чуеш турбо фолк! Ок има народна, во Дениел на пример, ама таму пуштаат од Петранка Костадинова, Сариевски....плус крапче во фритеза прсти да излижешДа Скопјанец сум ама може да треба 2-3 пати неделно да одам до Штип во иднина. Па и тој е опција. Драчево и Илинден јас ги мислев исто. Незадоволни сме од Центар ОК, фала. Одиме и ние во сељанчана почнав да слушам Аца од сега.