SkimSkam
Full Stack Говнар
- Член од
- 26 август 2021
- Мислења
- 2.119
- Поени од реакции
- 5.671
Кредит за?Можеш поголем кредит да земеш. Сега е паметно да го мобилизираш капиталот на кој газиш, буквално.
Кредит за?Можеш поголем кредит да земеш. Сега е паметно да го мобилизираш капиталот на кој газиш, буквално.
За Инвестирање најдобро. Јас тоа правам. Секогаш кога е добро време земам максимално дозволен кредит. А недвижност користам како хипотека. Може и трошење со оглед дека растат цените подобро е сега да купиш работи што се одложуваат од кога е ниска инфлацијата.Кредит за?
Имотот на кој што живеам да го ставам колатерал за кредит за инвестиции?За Инвестирање најдобро. Јас тоа правам. Секогаш кога е добро време земам максимално дозволен кредит. А недвижност користам како хипотека. Може и трошење со оглед дека растат цените подобро е сега да купиш работи што се одложуваат од кога е ниска инфлацијата.
Aman be... Risky e toa.За Инвестирање најдобро. Јас тоа правам. Секогаш кога е добро време земам максимално дозволен кредит. А недвижност користам како хипотека. Може и трошење со оглед дека растат цените подобро е сега да купиш работи што се одложуваат од кога е ниска инфлацијата.
Освен за инвестиции, кредит не би земал буквално за ништо на светов.За Инвестирање најдобро. Јас тоа правам. Секогаш кога е добро време земам максимално дозволен кредит. А недвижност користам како хипотека. Може и трошење со оглед дека растат цените подобро е сега да купиш работи што се одложуваат од кога е ниска инфлацијата.
Значи 70 квадратен стан во Влае кошта 70.000 евра?Следните бројки се за нов стан во градба.
Веќе изградени нови станови се малку поскапи, старите станови се малку поевтини.
Влае - 1000/1050 евра квадрат.
Аеродром - 1100/1250 квадрат.
Карпош 1 - од 1250/1350 квадрат па нагоре.
Центар - од 1350 квадрат па нагоре.
Капиштец не сум гледал, би требало да е слично со Карпош 1, можеби малку помалку.
Интересно станче. Првово.За нов стан најмалку од 70кв најмалку 70000, плус паркинг.
Еве на пример еден стан од 71 квадрат за 76к евра со вклучен паркинг. https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4061867
Еве уште еден кој е малку под 1000 евра за квадрат, со вклучен паркинг. https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3944435
Фала за информациите. Инаку според тебе, кај вреди да се купи стан во Скопје? Во која населба би живеел ти?Сметај дека не е директно од инвеститорот ќе треба да платиш +3% данок. А најверојатно и агенциска комисија.
Највеќе се исплати директно од инвеститор и тоа во рана фаза на градба,
Тешко дека Капиштец ќе е поефтин од Карпош 1. Една од најдобрите населби ми е Капиштец од сите што сум живеел. И ако би бирал секогаш ќе го одберам пред Карпош 1. И цените верувам дека се и поскапи.Следните бројки се за нов стан во градба.
Веќе изградени нови станови се малку поскапи, старите станови се малку поевтини.
Влае - 1000/1050 евра квадрат.
Аеродром - 1100/1250 квадрат.
Карпош 1 - од 1250/1350 квадрат па нагоре.
Центар - од 1350 квадрат па нагоре.
Капиштец не сум гледал, би требало да е слично со Карпош 1, можеби малку помалку.