Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Сега засега само Левица и Синдикативе се спротиставија, на оваа глупост.

апасиев сака само некој политички поен да ќари на вас. Да беше на власт оро ќе игравте до сега.

Тенеке, сега кога те читам чувствувам гордост. Јас и Бафра бевме лошите близнаци, а сега си во нашиот тим. Ако левичариш ќе те вратиме назад. :icon_mrgr:

Исто и за Акесо. :love:
Акесо е добра девојка, не е за со лошите. :pipi:

vo ista familija eden e vo izolacija 10 dena, drug 20 dena :facepalm:
Ова е скроз безвезе.
На колешка ќеркичката позитивна, колешката вакцинирана си оди на работа. Нема врска тоа што си го пресоблака секојдневно, си го капи, си го храни, итн итн. :sleep:

Една мала хронологија...На почетокот кога се појави вирусот сите се сеќавате дека се рекламираше на ТВ миење на раце како заштитна мерка против вирусот. Дека на 80С⁰ вирусот се уништува,витаминот Це исто така го уништува... Но сеуште не се откри големата мистерија за тоа како тоалетната хартија се бори против вирусот? Двослојна,трослојна сеедно...Anyone?

Ова е скроз безвезе.
На колешка ќеркичката позитивна, колешката вакцинирана си оди на работа. Нема врска тоа што си го пресоблака секојдневно, си го капи, си го храни, итн итн. :sleep:
не мислев за тоа, еве другарот беше 10 дена во изолација а сопругата 20...а и 2цата вакцинирани беа..
внуците беа 2 недели и синот а снаат 3 недели...само внуците не се вакцинирани, мали деца се...

Една мала хронологија...На почетокот кога се појави вирусот сите се сеќавате дека се рекламираше на ТВ миење на раце како заштитна мерка против вирусот. Дека на 80С⁰ вирусот се уништува,витаминот Це исто така го уништува... Но сеуште не се откри големата мистерија за тоа како тоалетната хартија се бори против вирусот? Двослојна,трослојна сеедно...Anyone?

Se koristi posle Testiranje, zatoa!

1637361900041.png

Покрај зголемениот број на млади со срцеви проблеми во болниците, сега нешто ново ги чуди докториве.

1637362363185.png

Ту бе овие африканциве никако да почнат да умираат од Ковид :D

Реалноста е дека кога никој не тестира, не брои, нема хистерија, си умираат вообичаен број на луѓе, плус некој 2-4% на нормалниот број на умрени од корна. Африканциве не се отепани од лекарства како ние развиениве.

Ние сме зависници, дрогираши, лекови еден тон. Сами се уништуваме.

Само од начинот на лекување на короната убивме барем една третина од луѓето.

Но, следи наука.

Иначе американциве допрва планираат да му праќаат доволно дози мРНА на африканциве за да ги спасат од Корона. :pos:

Ту бе овие африканциве никако да почнат да умираат од Ковид :D

Реалноста е дека кога никој не тестира, не брои, нема хистерија, си умираат вообичаен број на луѓе, плус некој 2-4% на нормалниот број на умрени од корна. Африканциве не се отепани од лекарства како ние развиениве.

Ние сме зависници, дрогираши, лекови еден тон. Сами се уништуваме.

Само од начинот на лекување на короната убивме барем една третина од луѓето.

Но, следи наука.

Иначе американциве допрва планираат да му праќаат доволно дози мРНА на африканциве за да ги спасат од Корона. :pos:
Ами, лесно е решението. Преселете се во Африка. Зимбабве е првата земја која е спомнета, проштајте малку таму, раат да видите.

Е сеа може е малку зезнато тоа шо просечниот животен век им е 61.5 годнини, ама па бар не се замараат со корони. Мераци. :D

Ах ова ти беше ЛГБТ, за даноците и сам знаеш дека излего СКРОЗ во право. Само под 7% данок плаќаат богатите.

Иначе знам што му е болката на сите овие верувачи во наука. :D

Ги убива фактот што @Bafra од март 2020 досега излезе повеќе пати во право, отколку Филипче, Фаучи и Дростен заедно.

Те молам не го ставај Фаучи во групата со трупови како Филипче и Дростен. Јас баш според Фаучи се водев, односно според неговото научно истражување и заклучок, што излезе идентично со резултатите од крузерот, а и неговите изјави дека маски не треба да се носат.
Верниците штом не веруваат на заклучоците од научно истражување од првиот човек, на најспремната здравствена институција во светот, сигурно имаат информации од Дростен и некои други научни истражувања. Но себични се, тоа знаење си го чуваат за себе, никако да споделат нешто од нивната наука, инаку која би била друга причина... нема шанси друго да е :D .

Туку, мене ме секира тоа што се согласуваат со тебе за вакцините, т.е дека предизвикуваат штетни последици, а јас сеуште не гледам ниту докази, ниту логика во таквото нешто. Ја и да сум грешка во тоа, ништо страшно:
1637395017270.png

П.С. не терај инает за даноците, друго тврдеше, друго излезе.
Тоа дали платиле колку ти што сакаш е небитно, битно е дали се е по прописите и законите. Закони кои ги носат диклиња кои врска немаат од реалноста, а ти очекуваш од нив позитивни резултати:
1637397422552.png

Mene ko mal mi kazvaja deka me vakciniraat za da ne se zarazam, ali ete moderni vreminja, moderni vakcini.

Исто ти кажуваа дека Дедо Мраз постои, после порасна и сфати дека те лажеле. Овие уште се млади, цицалчиња, па имај трпение, ќе потпораснат и ќе сфатат ... дека во смутито од краставица, мора малку ракија да ставиш, за да освежиш имунитетот.

Тенеке си е топ, му проработи логиката и сомнежот. Мене позитивно ме изненадува @Dumbledore . Имам мислење дека е правник (ако не е, тогаш појасно е), а резонира како човек со отворен ум и не верува во Дедо Мраз.

По твоја логика Гибралтар со 99% вакцинирани сега е во локдаун бидејки тие 1% невакцинирани ги заразуваат оние 99% така?

Неговата логика е феноменална. Научно поткрепена и фактички издржлива. Еве прочитај и увери се:
Од грип, други вируси и бактерии луѓето не се разболуваа бидејќи носеле маски и држеле дистанца. Но во меѓувреме, корона фаќале, оти не носеле маски и не држеле дистанца.

Научниците едно велеле, политичарите друго правеле, ама ние сме морале да ги слушаме политичарите. Уште некои бисери имаше, ама доволно се и овие :cuc:

Каков пресврт. Повеќе почнав да сакам да го читам Бафра на темава вакцини, отколку Тенеке. Како си ги интерпретира фактите на свој начин, па не се знае кој е овде луд, а кој глуми лудило. Дури на моменти ми иде да му манам игнор, ама па не ми згрешил ништо чоекот, а и добра душа се гледа. :D
1637398386806.png

Не би ги отфрлал толку брзо заклучоците што Тенеке ги презентира. Сепак тоа се мислења од медицински лица и факти од реалниот живот.

1637399074633.png
o_O:confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom