Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Да бе сега баш протести очекувате, ладно, слави, празници, новигодини, божиќи, има овој народ приоритети, а протести сигурно е некаде на дното.

MayoClinic

No cure or treatment for smallpox exists. A vaccine can prevent smallpox, but the risk of the vaccine's side effects is too high to justify routine vaccination for people at low risk of exposure to the smallpox virus.

MayoClinic нека биде. Читај ја првата реченица!

Naturally occurring smallpox was wiped out worldwide by 1980 — the result of an unprecedented global immunization campaign.

Зошто да се спроведува рутинска вакцинација со вакцина која има повеќе несакани ефекти, за болест која е ерадицирана?
Потенцијалните ризици од вакцината ги надминуваат придобивките, во отсуство на вистинска епидемија на сипаници. Сепак, вакцинацијата се покажала како корисна во случајот и ја и ти сега збориме за ерадицирана болест.

Зошто би се вакцинирал за ерадицирана болест?

Ги испомешала имињата со сликите кујзне со куклата што ќе напраи. :ROFLMAO::ROFLMAO:
...а тие се? доискажи се до крај каде се грешките, едноставно сакав да видам кои фаци се во Комисија за заразни болести дали се членови на политичка партија што е на власт или избрани обични граѓани по соодветна професија да одговорат на предизвикот на пандемијава!

Последно уредено:
Гибралтар е земја со највисок степен на вакцинација, над 99% од луѓето се вакцинирани.

Имаат експоненцијален пораст на нови случаеви и поголем бран од оној во Март.

Владата им ги забрани божиќните прослави и собиранки.

MayoClinic нека биде. Читај ја првата реченица!

Naturally occurring smallpox was wiped out worldwide by 1980 — the result of an unprecedented global immunization campaign.

Зошто да се спроведува рутинска вакцинација со вакцина која има повеќе несакани ефекти, за болест која е ерадицирана?
Потенцијалните ризици од вакцината ги надминуваат придобивките, во отсуство на вистинска епидемија на сипаници. Сепак, вакцинацијата се покажала како корисна во случајот и ја и ти сега збориме за ерадицирана болест.

Зошто би се вакцинирал за ерадицирана болест?

Да не создаваа толкави проблеми и сега ќе ги даваа.

Да бидам попрецизен очигледно дека со најавата на Бил Гејтс, за брзо ќе ги примаме. Посебно затоа што во 2019 направија нова вакцина за samllpox.

Како што сме имале големи успеси во вакцинацијата во минатото, сме имале и огромни грешки.

Нив не ги интересира наука и логика, нив ги интерсира пари.

...кај нас моментално е пикот со сезонскиот вирус, а вакцинацијата до каде ?
... со вакцината против сезонскиот грип во декември ли ќе се вакцинираат луѓето?
...не е интересно сезонскуот, К19 е сега во тренд со толку купени Фајзер дози, треба да се потрошат!

Еве денеска за smallpox виалите пронајдени во лабораторија од Мерк во Филаделфија. Ниеден друг медиум, кој што прима пари од Бил и Мелинда фондација го нема објавено ова.

CDC вика дека биле пронајдени случајно при чистење на фрижидерот. Ебате безбедност ебате.

Значи на 5 виали пишувало 'smallpox', а на 10 виали пишувало 'vaccinia'.

Вирусов е толку смртносен што само 2 лаборатории во светот имаат дозвола за чување, едната е во Аталанта САД, а другата во Русија и двете се од ниво 5 т.е. воено ниво.

MayoClinic

No cure or treatment for smallpox exists. A vaccine can prevent smallpox, but the risk of the vaccine's side effects is too high to justify routine vaccination for people at low risk of exposure to the smallpox virus.

Мујо и Хасо малку престроги се:

SMALL POX
England, 1852: Compulsory vaccination against smallpox introduced.
1857-1859: Smallpox epidemic kills 14,244 people.
1863-1865: Another epidemic kills 20,059 people.
1867: Even stricter vaccination law passed, including prosecution for those who refuse.
1871: Chief Medical Officer of England announces vaccination rate of 97.5% has been achieved.
1872: Worst ever smallpox epidemic, 44,840 people die.:cautious:
1898: Vaccination Act amended to allow conscientious objections.
1907: Vaccination Act repealed.
By 1919, vaccination rates in England and Wales have plummeted. There are 28 deaths attributed to smallpox, out of population of 37.8 million.
Just another example of vaccine "efficacy"...
The Leicester Method

Но оти толку да се мачиме, кога може:
1637188459256.png

Ајде верници, уште сега пријавете се и за ова да се боцнете.
Иглата стварно смирувала, да не ти се верува :icon_mrgr:

не знам како е споредлива "ерадицирана" или по нашки искоренета по дефиниција болест исклучиво кај луѓето и болест која користи као резервоар животни.

не знам како е споредлива "ерадицирана" или по нашки искоренета по дефиниција болест исклучиво кај луѓето и болест која користи као резервоар животни.

Многу лесно. Кај да е Бетмен ќе престане да мутира, ќе престане да биде насилен, секоја година редовно ќе си го освежуваме имунитетот o_O, а народ нема да јаде месо и нема да има пристап до животните. Еве Иран веќе работат на тоа поле :pos:

Бајден ќе ги помогни приватните компании за да го зголемат производството на Ковид вакцини и од втората половина на 2022 година ќе се дуплира производството.

А чим планираат производство, тогаш мора да има и потрошувачка.

Ова го пишува Кунгуловски од Жан Митрев. Се моли Ронче да се изолира додека не ја прими третата доза и да не претставува ризик за околината. Ние прележаните(да не зборам и тие што сме вакцинирани) имаме license to roam.

Ова го пишува Кунгуловски од Жан Митрев. Се моли Ронче да се изолира додека не ја прими третата доза и да не претставува ризик за околината. Ние прележаните(да не зборам и тие што сме вакцинирани) имаме license to roam.
Барем нешто објективно да прочитам од наш научник.

Ова генетска предиспозиција е исто многу јако и никој веќе не го спомнува, а мин 5% од луѓето ја имаат. На страна децата оти тие немаат ac2 рецептори.

Neka kaze ova prleto kolkav broj pacienti imaat hospitalizirani vo Zan Mitrev so miokarditis posle primena vakcina i zosto zatskrivaat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom