Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Значи короната на тие испод 40 не им може ништо, така?

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Така.

Воедно кој што сака од нив нека се вакцинира. Стварно не мора ова глупирање, да биде задолжително т.е. мора да сакаш да ја примиш и тоа сакање да го потврдиш со потпис.

Значи јас разбирам порано вакцини за страшни болести како Variola Major т.е. црни сипаници, која има голема смртност, па да примаш вакцина која има исто така големи проблеми (помеѓу 50 и 250 луѓе починале од вакцината во СФРЈ), ама за оваа каде под 40 имаат 0.005% смртност?

Знаеш зошто не се дава повеќе вакцина за smallpox т.е. Variola Minor ?

детектив бијонс сите ги најде, којзнае што им спрема сега. Сигурно има вуду кукли дома и се иживува врз нив.
Ги испомешала имињата со сликите кујзне со куклата што ќе напраи. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Ајде добра вест во САД Бајден ја повлече наредбата за задолжителна вакцинација за приватните компании, откако судот ја укина претходно.

Многу се неспособни и тие таму и овие овде, не смее да му се попушти.

Знаеш зошто не се дава повеќе вакцина за smallpox т.е. Variola Minor ?
Thanks to the success of vaccination, the last natural outbreak of smallpox in the United States occurred in 1949. In 1980, the World Health Assembly declared smallpox eradicated (eliminated), and no cases of naturally occurring smallpox have happened since.

After smallpox was eliminated from the world, routine vaccination against smallpox among the general public was stopped because it was no longer needed.

Ајде добра вест во САД Бајден ја повлече наредбата за задолжителна вакцинација за приватните компании, откако судот ја укина претходно.
Нешто хардкор проваксерите ми се с'снати, горат од желба да се караат со мене, очигледно сум погодил некој нерв. :(

Ова искрено ме израдува. Реков дека нема да стигне ни до Врховен, ќе остане и падне на Апелација. На Врховен ќе паднеше (т.е. ќе беше унината со 5-4 во најмала рака).

Мојата втора прогноза беше дека ќе пробаат слична уредба повторно да протнат. Нема да се откажат лесно.

11 држави (последен пат кога проверив, може и да грешам) поднесоа тужби, а најгласна беше Флорида. Еве и трета прогноза, Дестантис ќе се кандидира за претседател или 2024 или 2028.

Нешто хардкор проваксерите ми се с'снати, горат од желба да се караат со мене, очигледно сум погодил некој нерв. :(

Ова искрено ме израдува. Реков дека нема да стигне ни до Врховен, ќе остане и падне на Апелација. На Врховен ќе паднеше (т.е. ќе беше унината со 5-4 во најмала рака).

Мојата втора прогноза беше дека ќе пробаат слична уредба повторно да протнат. Нема да се откажат лесно.

11 држави (последен пат кога проверив, може и да грешам) поднесоа тужби, а најгласна беше Флорида. Еве и трета прогноза, Дестантис ќе се кандидира за претседател или 2024 или 2028.
За жал тука не функционира ни судство ни ништо. Сигурно ќе го протнат брзопотезно, немам никаква надеж дека може некој да им застане на патот.
Единствен начин е да им се одговори со иста мера - со насилство и крв нека падне ако треба. Се останато е бадијала.

Море морону, тролу, глупав тролу, гледаш дека 80% од темата ти се смее и ти го докажува спротивното, ти секој ден со истото. Јас немам видено вакво ретардирано суштество.
Пред месец дена во мојот град имаше починато жена која ја познавав, баш од таа твоја посрана вакцина. Да даде господ твој најблизок така да се маче и да се влече низ болници како жената скапаницо ни една.

друже, имаш игнор копче, заобиколи ме со твојата моронштина.

Thanks to the success of vaccination, the last natural outbreak of smallpox in the United States occurred in 1949. In 1980, the World Health Assembly declared smallpox eradicated (eliminated), and no cases of naturally occurring smallpox have happened since.

After smallpox was eliminated from the world, routine vaccination against smallpox among the general public was stopped because it was no longer needed.
MayoClinic

No cure or treatment for smallpox exists. A vaccine can prevent smallpox, but the risk of the vaccine's side effects is too high to justify routine vaccination for people at low risk of exposure to the smallpox virus.

За жал тука не функционира ни судство ни ништо. Сигурно ќе го протнат брзопотезно, немам никаква надеж дека може некој да им застане на патот.
Единствен начин е да им се одговори со иста мера - со насилство и крв нека падне ако треба. Се останато е бадијала.
Синдикатите најавија иницијатива до Уставниот, ама знаеме дека тоа е политички судии (не знам ни дали сите места се пополнети, едно време 3 места беа празни, Кацарска пополни едно). Мерката не е Уставна, се крши со чл. 11. :)

"Докторот" Филипче, пред една година рече дека нема правна можност оваа вакцина да биде задолжителна. Во одредени држави има уставна можност одредени категории кои се вработени во јавниот сектор (војска, полиција и медицински персонал) да подлежат на задолжителна вакцинација, ние не сме таква држава. :)

Добро е уште една добра вест австрискиот синдикат на полицијата не ги поддржува мерките и ќе излези на протест заедно со невакцинираните.

Синдикатите најавија иницијатива до Уставниот, ама знаеме дека тоа е политички судии (не знам ни дали сите места се пополнети, едно време 3 места беа празни, Кацарска пополни едно). Мерката не е Уставна, се крши со чл. 11. :)

"Докторот" Филипче, пред една година рече дека нема правна можност оваа вакцина да биде задолжителна. Во одредени држави има уставна можност одредени категории кои се вработени во јавниот сектор (војска, полиција и медицински персонал) да подлежат под задолжителна вакцинација, ние не сме таква држава. :)
Ова и да се донесе ќе трае помалце од ланскиот снег, максимум до после Нова година, само скептик сум околу тоа дека може да падне на суд кај нас.

А овој кловнот што покушава да е министер ќе го јаде најмногу од сите, деновите му се одбројани.

Ова и да се донесе ќе трае помалце од ланскиот снег, максимум до после Нова година, само скептик сум околу тоа дека може да падне на суд кај нас.

А овој кловнот што покушава да е министер ќе го јаде најмногу од сите, деновите му се одбројани.
Цело СДСМ не е свесно што прави.

Очигледно не ја разбраа пораката од локалните.

Цело СДСМ не е свесно што прави.

Очигледно не ја разбраа пораката од локалните.
Политиката не ми е воопшто во интерес, но овие дефинитивно не се нормални. Не ме интересира ни Заев ни никој, само се би дал да видам како она скапаното ќе го јаде за сите пари, да не знае каде му е главата а каде газот.
Сега е момент за масовни протести и немири и мислам дека треба да се искористи.

Политиката не ми е воопшто во интерес, но овие дефинитивно не се нормални. Не ме интересира ни Заев ни никој, само се би дал да видам како она скапаното ќе го јаде за сите пари, да не знае каде му е главата а каде газот.
Сега е момент за масовни протести и немири и мислам дека треба да се искористи.
Мора протести нема друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom