Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
MayoClinic нека биде. Читај ја првата реченица!MayoClinic
No cure or treatment for smallpox exists. A vaccine can prevent smallpox, but the risk of the vaccine's side effects is too high to justify routine vaccination for people at low risk of exposure to the smallpox virus.
![]()
Smallpox - Symptoms and causes
www.mayoclinic.org
...а тие се? доискажи се до крај каде се грешките, едноставно сакав да видам кои фаци се во Комисија за заразни болести дали се членови на политичка партија што е на власт или избрани обични граѓани по соодветна професија да одговорат на предизвикот на пандемијава!Ги испомешала имињата со сликите кујзне со куклата што ќе напраи.![]()
MayoClinic нека биде. Читај ја првата реченица!
Naturally occurring smallpox was wiped out worldwide by 1980 — the result of an unprecedented global immunization campaign.
Зошто да се спроведува рутинска вакцинација со вакцина која има повеќе несакани ефекти, за болест која е ерадицирана?
Потенцијалните ризици од вакцината ги надминуваат придобивките, во отсуство на вистинска епидемија на сипаници. Сепак, вакцинацијата се покажала како корисна во случајот и ја и ти сега збориме за ерадицирана болест.
Зошто би се вакцинирал за ерадицирана болест?
MayoClinic
No cure or treatment for smallpox exists. A vaccine can prevent smallpox, but the risk of the vaccine's side effects is too high to justify routine vaccination for people at low risk of exposure to the smallpox virus.
![]()
Smallpox - Symptoms and causes
www.mayoclinic.org
не знам како е споредлива "ерадицирана" или по нашки искоренета по дефиниција болест исклучиво кај луѓето и болест која користи као резервоар животни.
![]()
Forty years ago, an international effort wiped out smallpox. Eliminating COVID-19 would be harder.
Separate from the question of political will and money, to some experts, the virus' presence in animals is a deal-breaker as far as eradication.www.jsonline.com
Барем нешто објективно да прочитам од наш научник.
Ова го пишува Кунгуловски од Жан Митрев. Се моли Ронче да се изолира додека не ја прими третата доза и да не претставува ризик за околината. Ние прележаните(да не зборам и тие што сме вакцинирани) имаме license to roam.
Neka kaze ova prleto kolkav broj pacienti imaat hospitalizirani vo Zan Mitrev so miokarditis posle primena vakcina i zosto zatskrivaat.
Ова го пишува Кунгуловски од Жан Митрев. Се моли Ронче да се изолира додека не ја прими третата доза и да не претставува ризик за околината. Ние прележаните(да не зборам и тие што сме вакцинирани) имаме license to roam.