Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Џ

Џонтра Волта

Гостин
А коа сме кај Пол Томас Андерсон, спремен е новиот филм со наслов Licorice Pizza кој ќе има промоција на 25ти декември.
Бредли Купер, Шон Пен, стандард Џон Си Рајли, Том Вејтс, некои дечишта и Келнерката.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Само мене ли ме потсеќа на онаа типката од Дупер групата што ја избркаа. :toe:
Да. Пошо Мартина од Дупер е многу поубава од Милена.
Автоматски споено мислење:

Дајте предлог филм со шума, куќа и хорор да е со тепање. Бара за вечер женава таков, ми вели прееска знајш каков ми се гледа, хорор со куќа, шума. Сите шо ги знаев мој ми се потрошија, од Еden Lake, до то со наци зомбињата Dead Snow, Descent и класиките. Арно пред да се оженам си цепев европска кинематографија :D
Cabin Fever (2002) ?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.175
Поени од реакции
8.255
А коа сме кај Пол Томас Андерсон, спремен е новиот филм со наслов Licorice Pizza кој ќе има промоција на 25ти декември.
Бредли Купер, Шон Пен, стандард Џон Си Рајли, Том Вејтс, некои дечишта и Келнерката.
да да знам, бодем се у нос само хаха

Screenshot_20211110_204313_com.letterboxd.letterboxd.jpg

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Океј, пошо гледам замре дискусијата каде ги споредувате вашите лоши вкусеви за жени (алелуја!) да се вратиме на филмски новости. Мислам дека не беа спомнати претходно, но во план се да се адаптираат делата Incal и Metabarons на Jodorowsky & Moebius (Jodorowsky е прикачен на првиот проект во некоја улога како G.R.R. Martin во Game of Thrones, не наидов на инфо за вториот).

Секоја им чест на такви тешки кохонес на сценаристите (Jemaine Clement, Peter Warren,) и режисерот (Taika Waititi) што ќе ги предводат проективе, затоа што ако сметавте Dune дека е тежок за адаптирање, овие две ствари се next level shit.

Уште една научно фантастична адаптација ни доаѓа во форма на четириделниот серијал Hyperion Cantos на Dan Simmons. Проектот го предводи Bradley Cooper, но као продуцент (!?), и од серијал кој требал да биде дел од SyFy сега ќе биде филм на WB (!?). Не се знае колку од материјалот ќе биде адаптиран во филмов и дали е прв од повеќе планирани делови (ако е еден, со среќа 4 дебели романа да спукаат у еден филм).

Последно уредено:
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Океј, пошо гледам замре дискусијата каде ги споредувате вашите лоши вкусеви за жени (алелуја!) да се вратиме на филмски новости. Мислам дека не беа спомнати претходно, но во план се да се адаптираат делата Incal и Metabarons на Jodorowsky & Moebius (Jodorowsky е прикачен на првиот проект во некоја улога како G.R.R. Martin во Game of Thrones, не наидов на инфо за вториот).

Секоја им чест на такви тешки кохонес на сценаристите (Jemaine Clement, Peter Warren,) и режисерот (Taika Waititi) што ќе ги предводат проективе, затоа што ако сметавте Dune дека е тежок за адаптирање, овие две ствари се next level shit.

Уште една научно фантастична адаптација ни доаѓа во форма на четериделниот серијал Hyperion Cantos на Dan Simmons. Проектот го предводи Bradley Cooper, но као продуцент (!?), и од серијал кој требал да биде дел од SyFy сега ќе биде филм на WB (!?). Не се знае колку од материјалот ќе биде адаптиран во филмов и дали е прв од повеќе планирани делови (ако е еден, со среќа 4 дебели романа да спукаат у еден филм).
Конечно почнаа да адаптираат такви дела. Јес да Foundation ја посраа и некад ме фаќа страв кога гледам дека ќе обработат старо дело, ама овој не ги праи според тој калап. Dune беше боље отколку што очекуев, само пребрзо беше. АДХД за зумери. Од друга страна пак книгите се преспори за соодветна филмска адаптација со тој пејсинг. мќМене повише ќе ми се свиѓаше да беше мини-серија, со уште плус саат-два (вкупно 10-12 да трае цела серија), потрошени на објаснување и давање контекст. Вилнев успешно ја склопи приказната колку што може, костимографија, сценографија, све тоа беше супер. Само фалеа малку дијалози, не премногу, ама требаше малку да успори. Само што The Incal е друго, тоа е брза прича ко Neuromancer, баш треба да биде похаотично. Таика Ваитити е многу јак режисер. Мислам дека добро ќе се снајде со Моебиус. По What We Do in the Shadows се глеа дека има осет за суптилен хумор, а тоа треба за The Incal.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.706
Поени од реакции
36.545
CODA одличен! Официјално оскаровската сезона може да ја прогласам за отворена, со еден од најсериозните кандидати за номинација. Може ќе ви изгледа крајно клишеизиран, но за мене беше прекрасен! Чиста десетка!

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.631
Поени од реакции
42.169
CODA одличен! Официјално оскаровската сезона може да ја прогласам за отворена, со еден од најсериозните кандидати за номинација. Може ќе ви изгледа крајно клишеизиран, но за мене беше прекрасен! Чиста десетка!
Хаус оф Гучи има све да земе.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.516
Поени од реакции
28.997
Филмов веќе неколку месеци ми седи у download никако да му дојде редот. Шо знам после Sound of Metal не ме влече нешто да го гледам. Може ќе му дадам шанса следна недела.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Филмов веќе неколку месеци ми седи у download никако да му дојде редот. Шо знам после Sound of Metal не ме влече нешто да го гледам. Може ќе му дадам шанса следна недела.
Го гледав пред 2-3 месеци, сосема солиден, не верувам да те разочара. Клише, ама дава фини емоции, не плачев само ради тоа што не го гледав сама. :D

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Види, нејќам да го додадам и плачење на филмови ко работа за која после тоа ќе јадам ремет. :D
Морав и за Коко пред некој ден да голтнам солза, две, кога се врати малиот и почна да и ја пее Римембер ми на бабата. :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.161
Поени од реакции
10.125
Како што прочитав римејк на француски филм.
What audiences may not realize is that the drama is an English-language remake of Éric Lartigau's La Famille Bélier, which gathered six nominations at the 40th César Awards.
Туку ќе има нова тема за оскаровскава трка или во ланската да цепаме?

Kajgana Shop

На врв Bottom