Не ми боде само на Сандро, иако тој беше прв од низата на вакви пенали односно втор со оглед на тоа што Верона-Интер играа прво коло, и во продолжение иаме уште 2 исти ситуации каде ВАР не реагира.
Затоа ми боде, затоа што само во таа ситуација ВАР најде да се праи паметен и да вика судијата иако овој ја одби ситуацијата и јасно покажа дека нема пенал.
хаха одбиле да гледаат повторена снимка абе ај не ме јеби

Сеа ме тераш да ги барам сите ситуации и да видиш дека Маријани од Интер-Јуве имаше најдобар преглед на ситуацијата ко што може и да се види по раширените раце и одбивање на ситуацијата.
И пак мислиш дека ПЕНАЛОТ на Сандро ми смета. Да конкретно ми смета таков тип на пенал ко што ми смета и Хисај над Барела, и еве овие 3 спомнати ситуации, плус тоа на Ибра и ред други слични пенали.
Не ми смета пеналот на Сандро, ми смета ситуацијата во која беше покажан, а не покажан на другиве примери.
Сфаќаш.
Факт е дека јас и ти никогаш нема да се разбереме и немам проблем со тоа. Знам дека секогаш ти (а и сите други) со особено внимание ги следиш судиските одлуки на утакмиците на Јувентус и независно од нивната правилност, секогаш ќе има некое „но“. Всушност, дури и да ти докаже некој дека мислењето ти е погрешно, секогаш ќе ти биде тука „Јувентус се докажани местачи, Калчополи, не може тоа да го избришете“.
Ако сакаш да дебатираме само за конкретна ситуација (пример пеналот Дамфрис - Сандро), тогаш повели. Ама за таа ситауција, за тој меч, за таа одлука. Кога ја ставаш во корелација со други одлуки (од други судии, на други мечеви, во сосема трето време), одиме до недоглед во обид да објасниме работи кои практично може само да ги претпоставиме, а никогаш да ги знаеме.
Да, ќе ми кажеш иста лига е, треба да имаат исти критериуми и се' тоа, но сети се години наназад дека дискутираме за истото. Особено за играта со рака, еден судија на еден меч ќе ја досуди, друг на друг меч нема да ја досуди. И се така во круг.
Твоето прашање, зошто Маријани досуди пенал на Интер-Јуве, а Мареска не досуди на Рома-Милан, е тенденциозно, знаеш дека никој не може да даде одговор и се е во доменот на шпекулацијата. Јас можам да кажам мислење зошто Маријани досуди (го кажав едно 5 пати досега), а да ја видам целата ситуација од Рома-Милан (само фрејмот што го ставивте овде го видов, не го гледав мечот) може да кажам мислење и зошто Мареска одлучил да не даде.
Мојот личен суд, моето лично мислење од овие 5 години што се имплементира ВАР во Серија А е дека Маријани правилно одлучи. Тоа ќе ти го повторам илјада пати, во секој момент со истото објаснување. Ти може да не се сложиш или да се сложиш, нејсе. Да ја видам ситуацијата од Рома-Милан и таму може да дадам мое лично мислење, дали згрешил или не судијата, ама во никој случај не може да ги поврзам двете работи.
Може да корелираме ситуации од ист меч или најмногу од исти судија. Но, никако од различни натпревари, со различни судии. Не го барај тоа од мене барем.