Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.372
Поени од реакции
1.926
Si ja prodade drzavata i narodot za da te vrabotat drzavno. Ah beeee . Iskreno milo mi e deka te poebaja, takvite ne ni zaslusuvaat podobro. Samo e steta sto site ke plakjame za tvoeto neuspesno vrabotuvanje.
I oti velis deka ne napravija. Oficerski vi go napravija, stadionot vi go napravija, velosipedska pateka vi napravija, samo za zatvoreniot bazen ete potfrlija. Edinstveno sto ne napravija e sto ne te vrabotija
Ти или не си арен или незнам што е работата со коментарот. Јас небарав државно да ме вработат туку ми требаа други услуги барав вработувања за мои роднини кој се на работ на сиромаштијата и баш за нив јас ургирав. Муабетот беше нивната ароганција демек кој сум јас не е никој и крадењето без исаф. Страшно еј се реши проблемот во градот со Офицерски и некаква си велосипедска патека браво. Ела да видиш тука над Веро каква улица направија пропадна асфалтот третиот ден значи ТРЕТИОТ ДЕН падна асфалтот кај мостот горе луѓето колите си ги искршија таму, ја крпеа улицата една недела откако ја пуштија во употреба и нема ниту обележување на патот никаква боја ништо ни пешачки кај има ништо. Понеписмена партија од СДС нема да се роди, на тацна се им беше дадено само да си тераат по правиот пат и со исаф да работат и немаше никој да ги турни јас незнам после она фијаско на ВМРО како успеаа да дозволат во рок од 4 години да пропаднат толку. Ама неписмениот кадар и кабадајлукот барем во Битола скапо ги кошташе. Мене нема потреба да ме вработат оти јас знам сам како да си го извадам лебот. Пред да пишуваш глупости прво размисли со таа главата празна.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.712
Поени од реакции
5.972
Ne be, ene levica ke ne opravi. Kolku za potsetuvanje toa se istite onie koi bukvalno ne dovleckaa ovde kade sto sme. E tie sega doprva ke ne opravaat. Abe da se cudat budalite kakvi pacienti ima tuka na forumot :facepalm:.
А кој го оправи ДПНЕ на Локалниве ако не Левица?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.122
Поени од реакции
23.604
Ти или не си арен или незнам што е работата со коментарот. Јас небарав државно да ме вработат туку ми требаа други услуги барав вработувања за мои роднини кој се на работ на сиромаштијата и баш за нив јас ургирав. Муабетот беше нивната ароганција демек кој сум јас не е никој и крадењето без исаф. Страшно еј се реши проблемот во градот со Офицерски и некаква си велосипедска патека браво. Ела да видиш тука над Веро каква улица направија пропадна асфалтот третиот ден значи ТРЕТИОТ ДЕН падна асфалтот кај мостот горе луѓето колите си ги искршија таму, ја крпеа улицата една недела откако ја пуштија во употреба и нема ниту обележување на патот никаква боја ништо ни пешачки кај има ништо. Понеписмена партија од СДС нема да се роди, на тацна се им беше дадено само да си тераат по правиот пат и со исаф да работат и немаше никој да ги турни јас незнам после она фијаско на ВМРО како успеаа да дозволат во рок од 4 години да пропаднат толку. Ама неписмениот кадар и кабадајлукот барем во Битола скапо ги кошташе. Мене нема потреба да ме вработат оти јас знам сам како да си го извадам лебот. Пред да пишуваш глупости прво размисли со таа главата празна.
Ti druze da razmisluvase nemase ni da glasas za SDSM. Ni za tebe, ni za nikoj drug. Taka da tolku okolu kapacitetot za razmisluvanje sto go imas. Ulica ko ulica, se pravi. Drugite steti za zal ne se popravaat.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.578
Имаш право генерално, али за еуфоријава е целиот муабет, да се симнат очекувањата дека нешто асално се десило, особено дека другиот победник е сепак вмро. Тоа стварно ми е многу смешно/трагично зашто прошлиот пат токму од нив се бегаше.
Никого не го боли кур за куртоните од ВМРО, ниту па некој има којзнае какви очекувања од нив, ниту па некој очекува државата да се препороди со нив. На нив гледај како единствена алатка со која можеше да се казнат арогантните неспособњаци кои нè понижија како народ, ја уништија државава на секое поле и ја направија предмет на потсмев во светот. За возврат добивме (како држава) само кур по чело и зголемени апетите кај тие на кои им се тртевме изминативе 5 години.

Така да, сосема доволни им се 5 години власт и полнење џебови. Поголема моќ, повеќе корумпира. Овие забегаа уште во првата година, а камо ли да истераа уште еден мандат. Така да, еуфоријата е оправдана, ем беа казнети за сите глупости, ем не им се дозволи да пуштат уште повеќе корени.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.122
Поени од реакции
23.604
А кој го оправи ДПНЕ на Локалниве ако не Левица?
A koj go donese na vlast SDSM, koj urlase, koj krsese, koj farbase, koj blokirase i na kraj koj glasase za SDSM ako ne togasnite sareni kurtoni sega gordi levicari. Vaka mozeme da recime deka Levica gi opravi SDSM i na lokalni, i na parlamentarni pred nekoja godina.
Toa navodno deka ste go opravile DPMNE na lokalni e kapka vo moreto prema stetata sto ja napravivte vo megjuvreme.

Член од
11 август 2017
Мислења
550
Поени од реакции
494
Кога зборуваме за бастиони единствено што под бастион го признавам е Студеничани за ДПА, партијата се распадна ама не губи таму.
За 60 гласа разлика, Студеничани останува тврдината на ДПА

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.018
Нема никаква врска дпа со тој жљонот од Студеничани,тој таму ти е е нешто као мини Митко јанчев шо е демек вмро ...

Има влијание во селото/општината и одговорен е за многу вработувања и бизниси.

До тоа е и нема везе со партија.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.712
Поени од реакции
5.972
A koj go donese na vlast SDSM, koj urlase, koj krsese, koj farbase, koj blokirase i na kraj koj glasase za SDSM ako ne togasnite sareni kurtoni sega gordi levicari. Vaka mozeme da recime deka Levica gi opravi SDSM i na lokalni, i na parlamentarni pred nekoja godina.
Toa navodno deka ste go opravile DPMNE na lokalni e kapka vo moreto prema stetata sto ja napravivte vo megjuvreme.
Апасиев беше еден од ретките од таа тогашна Левица кој одби коалиција со Заев, за разлика од патлиџанот кој во прва прилика си легна на брашното, Апасиев и Реџеп Хактан се бореа против Мијалковизмот, дечките од Левица се најчисти на политичкава сцена, инаку кој му даде на СДС пратеници за преспански договор?

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Уште имате аргументи против Левица бре дрпневци?
Терајте еве цел ден ве читам , незахвални ниедни.
Не сте ништо подобри од СДС така да знајте.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.122
Поени од реакции
23.604
Апасиев беше еден од ретките од таа тогашна Левица кој одби коалиција со Заев, за разлика од патлиџанот кој во прва прилика си легна на брашното, Апасиев и Реџеп Хактан се бореа против Мијалковизмот, дечките од Левица се најчисти на политичкава сцена, инаку кој му даде на СДС пратеници за преспански договор?
Deckite od levica se poranesnite sareni kurtoni so Apasiev na celo. Fakt. Toa deka ne pamtis, mislis deka drugite ne pamtat ili ednostavno ne sfakjas e tvoj problem. Se ova sto nabroi se slucuva pokasno, od kako ve iskoristija kako kurtoni sekako. Pred toa nesto drugo se desavase. Rusevte rezim, se sekjavas, ednoto bevte so SDSM. Im odrabotivte i ve poebaja. Posle toa e malce nebitno sto se desava, ama da recis deka levica se najcisti na politicka scena posle se e isto kako utre SDSM da se preimenuva i da dojdi nekoj tuka i da tvrdi deka se bezgresni. Ne odi toa taka, ima krv na racete na levica isto kolku sto ima na SDSM okolu site sranja sto se slucija vo megjuvreme zatoa sto vie ste direktno vmesani i pridonesovte za tie da se slucat. Da ne me sfatis pogresno ama partija koja za osnova gi ima sarenite kurtoni e kurton partija. Djabe sega po svadba tapani.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.712
Поени од реакции
5.972
Deckite od levica se poranesnite sareni kurtoni so Apasiev na celo. Fakt. Toa deka ne pamtis, mislis deka drugite ne pamtat ili ednostavno ne sfakjas e tvoj problem. Se ova sto nabroi se slucuva pokasno, od kako ve iskoristija kako kurtoni sekako. Pred toa nesto drugo se desavase. Rusevte rezim, se sekjavas, ednoto bevte so SDSM. Im odrabotivte i ve poebaja. Posle toa e malce nebitno sto se desava, ama da recis deka levica se najcisti na politicka scena posle se e isto kako utre SDSM da se preimenuva i da dojdi nekoj tuka i da tvrdi deka se bezgresni. Ne odi toa taka, ima krv na racete na levica isto kolku sto ima na SDSM okolu site sranja sto se slucija vo megjuvreme zatoa sto vie ste direktno vmesani i pridonesovte za tie da se slucat. Da ne me sfatis pogresno ama partija koja za osnova gi ima sarenite kurtoni e kurton partija. Djabe sega po svadba tapani.
ДПНЕ Ти е АТЛАНТИСТИЧКА ПАРТИЈА, истите тие АТЛАНТИСТИ ти сменија ИМЕ, ИДЕНТИТЕТ, ИСТОРИЈА и ВОЈНА 2001, ај кажими кој е сега поКУРТОН ПАРТИЈА, Левица или ДПНЕ?
На сите ни е мило шо на клопатарецот од Муртино му се гледа крајот, а ДПНЕ ако се толку патриоти ајде нека почнат со бришење на Северна од таблите по локалните општини, пошто толку се маваат во гради дека дури и преспански ке поништеле, договор донесен од нивните газди (АТЛАНТИСТИТЕ).

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.119
Поени од реакции
3.887
Одлично што Шилегов загуби, што СДСМ доживеа тешка катастрофа, што и оној кловнот си даде оставка (која ќе видиме дали ќе е конечна). Е сега нека се фатат со работа тие што победија. Гледам дека Тимчо, за мое изненадување, одма се фатил со работа, со чистење на депониите. А има за работа доста! Така треба и сите други, за тоа и биле избрани.
Најсмешно ми е што ВМРО ДПМНЕ не мрдна со прст овие неколку години (ај што не се ни оградија од Груевски, туку и кумуваа во глупостите на СДСМ) и со ќутенката и оној Мицковски (без грам харизма и однос према народ) добија избори. :icon_lol: Ама најмногу ради глупостите на СДСМ од името и идентитетот, до глупавите преговарања со Бугарија, мрзливоста на градоначлнициве, крадење, лажење, крадење, лажење, и така во недоглед. Може СДСМ комотно да си се растури.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom