- Член од
- 27 октомври 2017
- Мислења
- 684
- Поени од реакции
- 990
Многу многу е помирно него стан во Дебар маало над кафе Карпош, или на партизанска зградите што гледаат на партизанска.Знаеш колку шлепери дневно поминуваат пред таа зграда?
Многу многу е помирно него стан во Дебар маало над кафе Карпош, или на партизанска зградите што гледаат на партизанска.Знаеш колку шлепери дневно поминуваат пред таа зграда?
Bajo nastrana zagaduvanje od bucava (mn zaebano na dolg rok), od sleperite imas i vibracii mnogu loshi. Racunaj 24/7 i dodeka spies ti pominuvaat i te remetat. Toa da go trpish kontinuirano so godini ne e dobro. Nikako ne moze da se sporedi ni so koe bilo mesto vo Debar Maalo.Многу многу е помирно него стан во Дебар маало над кафе Карпош, или на партизанска зградите што гледаат на партизанска.
Така ми е зборот. Тераса значи приватност, мир. Овде тоа нема да го има. Јас на објекти со вакви локации воопшто не би правел тераси. Иди извади алишта да се сушат. Преку нив ќе ја дознаеш цената на нафтатаНема да пијат надвор, а за гости на балкон ни да не правиме муабет.![]()
Повеќето станови се со ептен мали балкони или гледаат еден во друг. Никаква приватност.
Јас не би купил ни за таа ценаСекое поминување покрај зградава на влез во Скопје си викам "кој будала би купил стан овде"... Каква сака нека е градбата, локацијата ја диктира цената тука. И не може да биде повеќе од 500/550 е./m2.
Jas uplativ/kupiv stan vo porta rezidence 2 no nemam nisto videno. Pobarav da posetam da vidam kako ide rabota no mi rekoa deka imale zabrana za poseti od strana na izveduvacite. Se nadevam deka ke ispadne na karaj se OK i deka stanot ke bide dobar, no vo meguvreme moram da kazam deka sum malku zagrizen i ne mi e seedno od faktot deka ne mozam da vidam kako se odvivaat rabotite vo stanot koj sto treba da bide moj dom.Некој искуство со Porta Inzenering? Зградата кај Тобако
i da dopolnam deka stom imam uvid vo stanot ke gi prezentiram kako dobrite no veruvajte deka ke bidat i te kako istaknati loshite i fush raboti dokolku gi ima normalnoJas uplativ/kupiv stan vo porta rezidence 2 no nemam nisto videno. Pobarav da posetam da vidam kako ide rabota no mi rekoa deka imale zabrana za poseti od strana na izveduvacite. Se nadevam deka ke ispadne na karaj se OK i deka stanot ke bide dobar, no vo meguvreme moram da kazam deka sum malku zagrizen i ne mi e seedno od faktot deka ne mozam da vidam kako se odvivaat rabotite vo stanot koj sto treba da bide moj dom.
ne se sekiraj, so ovie ceni moes da go prodaes bilo koa, i toa so dobar kjar, makar i da im krivi sidovite.Jas uplativ/kupiv stan vo porta rezidence 2 no nemam nisto videno. Pobarav da posetam da vidam kako ide rabota no mi rekoa deka imale zabrana za poseti od strana na izveduvacite. Se nadevam deka ke ispadne na karaj se OK i deka stanot ke bide dobar, no vo meguvreme moram da kazam deka sum malku zagrizen i ne mi e seedno od faktot deka ne mozam da vidam kako se odvivaat rabotite vo stanot koj sto treba da bide moj dom.
Автоматски споено мислење:
i da dopolnam deka stom imam uvid vo stanot ke gi prezentiram kako dobrite no veruvajte deka ke bidat i te kako istaknati loshite i fush raboti dokolku gi ima normalno
znaes kolku e u minhen? kolku e za tebe ustvari realno?Порта резиденс 1250 m2 плус 6-7000 паркинг. Што поише да се каже. Мислиш во Минхен стан зимам.
Друже у Чикаго во сабрб 1100 долари м2 платив во зграда со обезбедување и лекар 24/7 што поише. Купен 2017 година стан.znaes kolku e u minhen? kolku e za tebe ustvari realno?
za 2500 e u beograd moze... u minhen e nakaj 5 do 10000.Друже у Чикаго во сабрб 1100 долари м2 платив во зграда со обезбедување и лекар 24/7 што поише. Купен 2017 година стан.
И сеа у Скопје да лупнам олку пари.
Сарказам беше , Минхен надвор од центар 2500-3000 евра.
И де кажи колку се одршките месечно, 200-300 или 500-600+ долари.Друже у Чикаго во сабрб 1100 долари м2 платив во зграда со обезбедување и лекар 24/7 што поише. Купен 2017 година стан.
И сеа у Скопје да лупнам олку пари.
Сарказам беше , Минхен надвор од центар 2500-3000 евра.
30 долари гас и топла вода тука доаѓа и ѓубраринаИ де кажи колку се одршките месечно, 200-300 или 500-600+ долари.
Испод 300 долари нема у сад месечно за стан, така да е мал луксуз да инвестираш ко што тука се прави, и да не ти треба.