ultras1988
4600
- Член од
- 6 февруари 2014
- Мислења
- 3.029
- Поени од реакции
- 7.131
Орце и Диме се убедливо најјаките кандидати кои ДПМНЕ ги извади на овие избори плус Митко Јанчев , бев некако убеден дека тие две општини нема како да им избегат , арно ама баш пишав и со некој што живеат во општината и истото ми го напишаа горе-доле и искрено сум изненаден, ова е последна шанса пред конечна албанизација на Бутел да стане втора албанска општина во самиот град како што овие шиткале како што шиткале се државно на нив.Бутел брои околу 30% албански гласови. Кај овие сигурен сум дека барем 2:1 ќе има сдсм, а ако на тоа ги додадеме и купените и тие кои ги носи како бонус градската и централната власт, мислам дека разликата веќе станува голема. Јак е даре ама мислам дека дпмне во моментов нема толку голема мобилизаторска моќ да надмине толку голема предност.
Автоматски споено мислење:
Појма неам кај се наоѓа општинава.
Автоматски споено мислење:
Ако единствено нешто што те држи во државава е надежта во способноста на македонците за носење на рационални политички одлуки, ондак мислам дека е време да си бараш алтернативна домовина
За Орце и Диме знам дека се пред се челични дечки искалени на политичката улица , башка што за Орце знам од прва рака во Струмица се покажа и докажа ама не се тие работи за форуми.
Аеродром според моиве пријатели аеродромци ќе решавале Лисичани, ако процентот е таму голем тепа Тимчо, ако е мал најверојатно ќе тепа Цанде, иако не се многу воодушевени од него како што се пупма фама по одредени фб страници.