- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.157
- Поени од реакции
- 16.297
не баш целосно, прочитај го целиот мој пост, не вади од контекст, не е ова предизборна кампања...
Фала Богу, се разбравме!
не баш целосно, прочитај го целиот мој пост, не вади од контекст, не е ова предизборна кампања...
Фала Богу, се разбравме!
Ова ми бодеше очи и првиот пат, ама сега морам да ти кажам: „пост“ е периодот пред Божиќ, Велигден и Голема Богородица, како и секоја среда и петок, кога не се јаде храна од животинско потекло. Тоа твоето се вика „мислење“ , го прочитав, и немам намера да продолжам да дискутирам по претходното објаснување за една неважна работа.пост
Не знае зошто со Али Ахмети биле у подрум у Зајас.
Во мое време имаше и екскурзии и све по ред и никогаш немаше ништо налик избор за најјака сиса. Нит сум заборавил нит ништо слично.daleku od 99 posto na celokupnata tinejdzerska populacija, ama 99 posto od tie tamu prisutni, da. Toa 1 posto isklucok e devojceto so prijavilo. Nekoj deca rastat pobrzo od drugite, imase devojcinja so u 8mo gi pribiraa so koli, imase i nekoj so do fax se javuvaa za izlez doma.
Da se moite roditeli negovi verojatno bi izelo kazna doma so zborovite - so majka barase tamu.
Inaku ti tinejdzeri praat vakvi raboti i bez da im prai nekoj groming, konkretno ova so izborot za najdobra sisa sme go praele i nie ko tinejdzeri. Ednostavno detskata glupost i imaginacija e golema, samo povekjeto tuka na temata ste 30,40 plus pa ste zaboraile.
Zatoa poleka so osuduvanje, mozno e vodicite da se 18-20 god a ako toa se pedofili, treba pola zemja zatvor da lezi.
упорен си во твојата паралелна реалност... не може закон да се прави спрема 10 или 20% , па и 30%малолетници.... пак ќе повторам, на овие простори само Хрватска неодамна го качи старосниот лимит за педофилија од 14г на 15г, ама таму пак на 15г дупло поголем број на секс.активни малолетнички отколку кај нас, ако кај нас е лимит 14г...Во мое време имаше и екскурзии и све по ред и никогаш немаше ништо налик избор за најјака сиса....
Таква случка и тоа како е педофилија и ликот треба да лежи робија.
Не можам да знам каква цел имаат луѓе, но релативизација на вакви настани и обиди да се прикаже дека тоа треба да се смета за нешто нормално е морално-етички крајно погрешна работа.
За вас кои немате ќерки може ви е сеедно па сега муабети од типот so be sedmoodelenki se ebat ko Stuki heheh podobro chicko da gi uci nego vrsnik da gi muci : D се надевам дека ќе имате еден ден и дали ќе ви биде сеедно.
Што се однесува до сексуално воспитание, во оваа земја нит има соодветен кадар нит има простор за такво нешто. Да, би било корисно во теорија но на терен нема никакви предуслови. Можам да замислам кои штапски пацови и перверзњаци би се бавеле со такво нешто по школите.
Останува домашното воспитување. Не ми е јасно како родители не наоѓаат време или потреба да информираат свое потомство околу секс. Да, може да е кринџ на моменти ама во отсуство на други можности е неопходно.
И што има ова врска со темава?упорен си во твојата паралелна реалност... не може закон да се прави спрема 10 или 20% , па и 30%малолетници.... пак ќе повторам, на овие простори само Хрватска неодамна го качи старосниот лимит за педофилија од 14г на 15г, ама таму пак на 15г дупло поголем број на секс.активни малолетнички отколку кај нас, ако кај нас е лимит 14г...
Друго, пак ќе ти пишам, нема никаква Робија ако полнолетник има доброволен секс со лице над лимитот, освен 2 случаји:
- ако е лице од доверба на малолетникот ( наставник и слично), тогаш го качи закон за секое малолетно лице,
- ако полнолетник стапи во див брак со малолетно лице, традиционален мкд назив " Бегалка ", по закон лежи и ако малолетниот партнер е над 16г, ако нема согласност од Родител
...Пак ќе го повторам, еве ти ја оваа од Ресен, не била во извиднички камп ама на 15 го родила првото дете, а на 18г 3-тото..
..родила на 15, сексот со 6г постариот партнер ПОЧНАЛ порано, не се праи дете од прва, некој тврдеа дека и од 13г почнале...
Како и да е, иако родила на 15г момакот не бил затвор иако по закон треба, дозволен е БРАК со дозвола на родители , АМА со 16+
А не е многу затвор ако е див брак со малолетник над 14г, гледав на МТВ, 1,5г, таа го чека да се врати, но закон е закон...
А како овој 18+ партнерот на Елена од Ресен куртули не знам..
Прво кога РОДИЛА на 15г , социјалната служба треба по службена должност да пријави во МВР !!!! , без обзир што Родителите НЕ ПРИЈАВУВААТ !!
ја сум од времето на СФРЈ... не беше баш така за сите... кога имав 13г, седев во клупа со другарка што имаше дечко 20+ и се онадуваа повремено... во средно учев во машко училиште, имаше на една рака девојки, за 2 сигурно знам дека уште од 16г одеа со 45+мажи... а и после, кога бевме 18г+, на корзо врсничките се заебаваа со нас, немате ни стан ни кола..Јас не можам да разберам зошто една мајка не би била спремна и способна да зборува со својата ќерка за бременост. Што претставува, како настанува, ризици, контрацепција и сл. Или пак со синот, првенствено од страна на сексуално преносливи болести, користење заштита и сл.
Релацијата дете - родител треба да се темели на доверба, блискост, отвореност, без табу теми во било кој поглед. Секој родител е свесен или би требало да биде свесен дека еден ден детето ќе стане сексуално активно.
Тие што се растени во време на СФРЈ, во време кога имаше само 2 канали на телевизија и кога родителот го менуваше каналот само што ќе започнеше бакнеж, каде што зборот секс беше збор што не се изговара, спаѓаат во друга категорија
Чисто се сомневам дека случајов ќе заврши со затворски казни, нешто на лик кабелот е виновен. Или децата погрешно ја интерпретираа играта? Ајде ќе речеме дека кампов имал идеја за сексуална едукација на деца. Што ќе научат децата од „избор за најубави цицки“ или од „отпечаток на полови органи на хамер“ или „ставање чорап на полов орган“?
Едукација ДА, но строго контролирана, со соодветни методи и според однапред утврдени програми во образовен систем.
Машта маторог перверзњака...ја сум од времето на СФРЈ... не беше баш така за сите... кога имав 13г, седев во клупа со другарка што имаше дечко 20+ и се онадуваа повремено... во средно учев во машко училиште, имаше на една рака девојки, за 2 сигурно знам дека уште од 16г одеа со 45+мажи... а и после, кога бевме 18г+, на корзо врсничките се заебаваа со нас, немате ни стан ни кола..
Па матура праевме со средно економско, 80% од партнерките ги чекаа постари дечковци со коли
А случајно од 16г одев на море во Хрватска, па знам таму како беше, посебно за словенечкиот камп, пишав, ама не ми се пишува сега повторно... патем, другарот на 16г отиде во извиднички камп на Корчула каде невиноста му ја зема девојка од Белград, врсничка ама искусна... да не кажувам што подоцна, кога стануваа 18+, момчињата одеа на Црно Море да добијат едукација од блгарки, русинки, чехињи итн...
А кога се пишува за женски цицки, да повторам дека тоа е еден идиотизам останат и по 60 години од Топлес револуцијата... Што има во женските цицки различно од машките гради ???? Па европска политичарка ги извади цицките да го подои бебето во парламент... ние само праиме баук од тоа...бев пред месец дена во Полихроно, една млада жена цело време беше топлес на плажа и се сунчаше и пливаше меѓу луѓе, НИКОЈ не ја приметува, најнормално нешто... кај нас во Охрид една жена во средни години, само се сунчаше на брегот топлес сат време , цела недела таму Патроли од чамци и бродови, го отекоа, Дебилизам невиден...
Do ovoj post citav i sega ke prokomentiram bez da docitam do kraj.Prvo koj roditel pusta maloletno dete vo sex kamp?
Vtoro pari od drzava I od nevladina ,posle pu, pu ne vazi, ne znaele, ne podrzuvale.
Treto site imale mobilni sto ne viknale roditeli vednas ne se mali deca.
Cetvrto , tatkovcite da gi ispleskaat pedofilite grozni.