Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Netflix направиле римејк на данскиот The Guilty , беше кандидат за Оскар и европска филмска награда, со Џејк Гиленхал во главна улога. Не се сомневам дека е полошо од оригиналот, ама сепак би го ѕирнал. Го гледаше ли некој од вас?

@Sussaro

Ако го немаш гледано, гледај го Coherence, интересен филм многу сличен на Triangle. Супер возење е, чим ти се бендисал Triangle, сигурно ќе ти допадне и Coherence.

Netflix направиле римејк на данскиот The Guilty , беше кандидат за Оскар и европска филмска награда, со Џејк Гиленхал во главна улога. Не се сомневам дека е полошо од оригиналот, ама сепак би го ѕирнал. Го гледаше ли некој од вас?
Јас не, ама за Гиленхал би го гледала. Само не сега, уште ми е свеж данскиот.

Јас го немам гледано данскиот, така да можно е да го пуштам вечерва да го изгледа, па ќе споредуваме американско/дански импресии. :D

само јас и @Комита Ултрас сме го гледале од тука, све исто со данскиот од а до ш, убаво вика корвус ептен брзо направен римејк, толку да се нема идеии да се направи нешто оргинално ти е.ам нетфликсот

Од Нетфликс ме изненади Кате интересно акционо филмче

Само што го изгледав, добра глума :)

Не знам типот во данскиот како глуми, али Гиленхал изгази за сите пари.
Филмот онака, те држи во неизвесност, ама не е ништо посебно.

The Guilty е генерално ок филм, али ништо посебно. Го пуштив само ради Џејк, и искина во филмот. Читам коментари дека Данскиот е многу подобар, ќе го гледам деновиве.

The Guilty е досаден филм. Не знам дали е буквално копиран од данскиот, ама ако е така нема шанси тој да го гледам.
Ич не сакам да гледам филмови во кој цело дејствие се одвива во една соба и целото дејствие е околу еден актер.
Да внесеа малку сцени во филмот од тоа како го наоѓаат малиот со сестра му, па како ја апсат женава па ај да речеш...ама вака изгледа ко да е ептен ефтин филм. 5/10

The Guilty е досаден филм. Не знам дали е буквално копиран од данскиот, ама ако е така нема шанси тој да го гледам.
Ич не сакам да гледам филмови во кој цело дејствие се одвива во една соба и целото дејствие е околу еден актер.
Да внесеа малку сцени во филмот од тоа како го наоѓаат малиот со сестра му, па како ја апсат женава па ај да речеш...ама вака изгледа ко да е ептен ефтин филм. 5/10
све исто нема разлика

Го немам гледано филмов. Може да ми го смени мислењето за една сцена-филм.
Ама еве The Guilty, а ми текнува и на American Son и двата снимени во една сцена, и двата досадни. Оној American Son е еден од најдосадните филмови кои ги имам гледано. Не би рекол дека The Guilty беше толку досаден како него, ама не ми пружи некое уживање за да кажам добар филм.

Ама еве The Guilty, а ми текнува и на American Son и двата снимени во една сцена, и двата досадни. Оној American Son е еден од најдосадните филмови кои ги имам гледано. Не би рекол дека The Guilty беше толку досаден како него, ама не ми пружи некое уживање за да кажам добар филм.
А овој?

Овој е буквално у една соба, 12 поротници расправаат дали да осудат човек или не.
Врвен филм, и самата оценка го кажува тоа. Нема утка.

Х8фул 8 на Тарантино вака од прва што ми текнува на филм чие дејствие се одвива на едно место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom