Сексуална злоупотреба во Извиднички камп во Скопје

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Ја доброволно се одјавувам, ме тера на прозевање. Насоките во кои ја влечи темава од првиот гнасен пост кој го споделил уште на првата страна. Дупени се тинејџерките вејќе, доста е гасете тема. Не просветли.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.702
Поени од реакции
36.537
Луѓе, не е нормално родителот на 16 годишно дете да не знае во кои кругови иде детето, со кого другарува и сл. Не живееме во Америка, па до толку да не се слушне од некој за каков камп станува збор. Зарем ниту едно дете нема да проговори? Зарем ниту едно дете нема да биде истрауматизирано од таквите активност? Зарем ниту еден родител нема да препознае нешто невообичаено во однесувањето на своето дете?
Прочитај го погоре мислењето на @ob1 . Дава одговор на сите овие прашања. Не се виновни родителите воопшто во случајов.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Член од
28 март 2006
Мислења
17.752
Поени од реакции
12.214
Највеќе ме загрижува тоа што родителите чии што деца биле дел од овој камп молчеле толку години наназад. И зошто родителите си ги пуштиле своите малолетни деца на камп под ваков наслов? Мене би ми предизвикало сомнежи.
А така. Постојат традиционални извиднички кампови, значи регуларни. Ова уште со самиот назив те одбива.

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.439
Поени од реакции
87.136
За вакви работи си одиш кај адвокат, ќе го тужиш организаторот и тие невладините гомна за душевна болка кај детето и родителите, и ќе има да ги банкротираш за цел живот.
Ај настрана тоа, али според кажувањава на родителиве што ги терале организаториве да прават со децава, овие слободно можат да лежат во затвор за педофилија.

Али се разбира, ваквите кај нас добиваат пари да одржуваат вакви настани...финтава е да земеш оружје и сам да им пресудиш, дека посекако државата нема да мрдне со малото прсте педофиливе да си го добијат заслуженото. Гледам и онаа невладината ХЕРА на Гнила Цароска била дел од овој проект...со бензин би ја запалил, за побрзо да гори.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
За вакви работи си одиш кај адвокат, ќе го тужиш организаторот и тие невладините гомна за душевна болка кај детето и родителите, и ќе има да ги банкротираш за цел живот.
Ај настрана тоа, али според кажувањава на родителиве што ги терале организаториве да прават со децава, овие слободно можат да лежат во затвор за педофилија.
Тука е изворот на проблемот, знаат дека доместифицираниот татко ќе оди кај адвокат, нив системот им одговара оти ќе ги извлече на крај и ќе бидат инспирација и за другите дегенерици дека е можно да си ги остварат поривите неказнети. Носи маска! :)

J

joli1

Гостин
Првенствено проблемот е у тоа што одредени родителчиња ги пуштиле сопствените деца на ваков квази едукационен камп.

СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ се учи дома, така што ќе го седнеш детето на одредена возраст и ќе му објасниш што значи кондом, што значи интеркурс, што значи менструација, итн, а не да го праќаш по некој кампови организирани од педофилчиња маскирани како водичи од невладини организации. Ако треба некој друг да ти го учи детето за работи од ваков тип, тогаш не си прав родител и не си ги заслужуваш децата.

Уште не ми е јасно кој нормален родител би си го пратил детето на камп наречен "Есенски бакнежи и прегратки, секс скаутс и рок енд рол", алоо?

Углавном, целата ситуација е страшна. Реперкусии дали ќе има чисто сумљам затоа што сега ќе се подава топката од невладина до невладина, од водич до водич и така у круг, а за траумите на децата тешко некој дека ќе одговара.

Не знам што ќе направат родителите на тие деца, ама знам добро ја што би направил кога мое дете би го истрауматизирале вака.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.421
Поени од реакции
11.244
Прочитај го погоре мислењето на @ob1 . Дава одговор на сите овие прашања. Не се виновни родителите воопшто во случајов.
Токму тоа ми беше инспирација за напишаното. Во кампов иделе деца над 16 години...16,17 и 18 години воопшто не се наивни години за да не можеш барем малку да расудиш што е ок а што не е.
Да си ги бојам гениталиите и да оставам отпечатоци од нив на хамер, да идам топлес, да идам на натпревар за најубави гради и сето тоа да ми изгледа нормално на 16 години, не е ок. Мене би ми било понижувачко и деградирачко во најмала рака. Не сакам да верувам дека од сите деца што иделе таму, ниту едно не се нашло во сите тие години за да каже дома на родителите.

Не ми се верува ни дека ниту еден родител толку години не се заинтересирал да не ја читне програмата. Ај еве не ја знаеле програмата, затоа што со години наназад детето го пуштале таму (со претпоставка дека не се педофилски настроени од 2011 год)...ама насловот бе Златко? Па толку ли нема да се дознае во текот на тие 11 години од некој во градот?
Не знам, моите и ден денес кога разговараме знаат кога нешто не е океј со мене. Дури и по телефон. Едноставно по гласот ме познаваат.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.493
Поени од реакции
26.055
Тоа што ниеден татко не го нашол Зоран Сиљковски да го демолира до непрепознатливост значи дека ова и догодина ќе си тера.
Баш сакав истово да го кажам. За вакви работи не се чека правна држава.
Фантомка на глава и подугачка цевка од парно ( и така сега скоро сите сме исклучени), темница и надвор од дофат на камери. Тоа е се што треба за да се решат едни вакви педо - манијакални појави.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.084
Баш сакав истово да го кажам. За вакви работи не се чека правна држава.
Фантомка на глава и подугачка цевка од парно ( и така сега скоро сите сме исклучени), темница и надвор од дофат на камери. Тоа е се што треба за да се решат едни вакви педо - манијакални појави.
И што ќе се постигне со тоа? Да кога не може поинаку најлесно е да се мисли на физичка пресметка оди и претепај го организаторот.

J

joli1

Гостин
И што ќе се постигне со тоа? Да кога не може поинаку најлесно е да се мисли на физичка пресметка оди и претепај го организаторот.
А што мислиш дека сега ќе се случи, комшо?

Топката ќе ја префрлаат од една невладина до друга, од еден водич до друг водич, и на крај со гаранција или нема никој да биде казнет за ова, или пак ќе биде казнет некој рандом што нема врска со случувањата таму.

Траумите предизвикани на децата се за цел живот, се работи за трауми кои што можат да предизвикаат ментални растројства и евентуален суицид.

Претепување на вакви говеда само ќе им покаже на сите вакви говеда у државава (а ги има повеќе него што мислиш) што ќе им се случи доколку се обидат да злоупотребат дете. Дека ќе бидат тепани, малтретирани до крај на животот, а со малку среќа ќе се најде некој кој што ќе ги кастрира по темни улички и ќе ги става на сркање храна преку сламка до крај на животот.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
Поставуваш пример за останатите дегенерици што ќе им се случи, системот нема да ги одбрани од казна и на тој начин спречуваш ова да се рашири како вирус.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Поставуваш пример за останатите дегенерици што ќе им се случи, системот нема да ги одбрани од казна и на тој начин спречуваш ова да се рашири како вирус.
Ќе се солидаризирам со вас. Најди само превоз, треба кола со гепек каде може да собере цела свиња. Место ќе средам. :D

Тоа е најхуманата солуција и за него...затоа што знаеме како ќе помине во затвор.

Инаку не е вистина дека Јавна соба е во статус кво, членовите се неинформирани. Има и вештачење, има и притворени. Истрагата е во тек.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
Ќе се солидаризирам со вас. Најди само превоз, треба кола со гепек каде може да собере цела свиња. Место ќе средам. :D

Тоа е најхуманата солуција и за него...затоа што знаеме како ќе помине во затвор.

Инаку не е вистина дека Јавна соба е во статус кво, членовите се неинформирани. Има и вештачење, има и притворени. Истрагата е во тек.
Имам и други ненасилни идеи ама скапи се, руските хакери дигнаа цена.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.702
Поени од реакции
36.537
Токму тоа ми беше инспирација за напишаното. Во кампов иделе деца над 16 години...16,17 и 18 години воопшто не се наивни години за да не можеш барем малку да расудиш што е ок а што не е.
Да си ги бојам гениталиите и да оставам отпечатоци од нив на хамер, да идам топлес, да идам на натпревар за најубави гради и сето тоа да ми изгледа нормално на 16 години, не е ок. Мене би ми било понижувачко и деградирачко во најмала рака. Не сакам да верувам дека од сите деца што иделе таму, ниту едно не се нашло во сите тие години за да каже дома на родителите.

Не ми се верува ни дека ниту еден родител толку години не се заинтересирал да не ја читне програмата. Ај еве не ја знаеле програмата, затоа што со години наназад детето го пуштале таму (со претпоставка дека не се педофилски настроени од 2011 год)...ама насловот бе Златко? Па толку ли нема да се дознае во текот на тие 11 години од некој во градот?
Не знам, моите и ден денес кога разговараме знаат кога нешто не е океј со мене. Дури и по телефон. Едноставно по гласот ме познаваат.
Ама ние не можеме да знаеме што се случувало до лани на кампот. Можеби бил сосема поинаку организиран, и навистина имало само сексуална едукација. Знаеме само дека годинава го имало тоа што сите го слушнавме. Ако и до лани било исто, а никој од децата не ни спомнал, тогаш да, потполно си во право. Но не можеме да заклучуваме и да осудуваме стотици родители на децата кои до лани учествувале само врз база на претпоставка дека и до лани било исто како и годинава. Сега зборуваме за оваа година, за тоа што знаеме како било.

За насловот - јас не гледам ништо чудно зошто на ниту еден родител не му паднал во око. Едноставно: децата им се зачленети, или како и да иде тоа, во тој Скопски скаутски одред, или како и да се вика, цело време оделе на кампови, никогаш ниту едно од нив не се пожалило од ништо, и сега има нов камп, за кој нормално е дека сите ќе претпостават дека е ист со претходните. А зошто и би бил поразличен? Затоа не го виделе насловот и не ја прочитале програмата. Тоа е исто како: цело време купуваш една иста работа, ете, нека е за јадење, го читаш составот на артиклот првиот пат, гледаш дека се е во ред, го отвораш, го јадеш, ти се допаѓа, и продолжуваш да го купуваш. Вториот, третиот, десеттиот пат... не го читаш повторно составот. Е арно ама, тој десеттиот пат производителот одлучува да го смени составот и да стави состојка која не е за јадење. Ти пак купуваш, нормално: не читаш, јадеш и сфаќаш дека не е во ред.

Kajgana Shop

На врв Bottom