Прочитај го погоре мислењето на @ob1 . Дава одговор на сите овие прашања. Не се виновни родителите воопшто во случајов.Луѓе, не е нормално родителот на 16 годишно дете да не знае во кои кругови иде детето, со кого другарува и сл. Не живееме во Америка, па до толку да не се слушне од некој за каков камп станува збор. Зарем ниту едно дете нема да проговори? Зарем ниту едно дете нема да биде истрауматизирано од таквите активност? Зарем ниту еден родител нема да препознае нешто невообичаено во однесувањето на своето дете?
А така. Постојат традиционални извиднички кампови, значи регуларни. Ова уште со самиот назив те одбива.Највеќе ме загрижува тоа што родителите чии што деца биле дел од овој камп молчеле толку години наназад. И зошто родителите си ги пуштиле своите малолетни деца на камп под ваков наслов? Мене би ми предизвикало сомнежи.
Тука е изворот на проблемот, знаат дека доместифицираниот татко ќе оди кај адвокат, нив системот им одговара оти ќе ги извлече на крај и ќе бидат инспирација и за другите дегенерици дека е можно да си ги остварат поривите неказнети. Носи маска!За вакви работи си одиш кај адвокат, ќе го тужиш организаторот и тие невладините гомна за душевна болка кај детето и родителите, и ќе има да ги банкротираш за цел живот.
Ај настрана тоа, али според кажувањава на родителиве што ги терале организаториве да прават со децава, овие слободно можат да лежат во затвор за педофилија.
Токму тоа ми беше инспирација за напишаното. Во кампов иделе деца над 16 години...16,17 и 18 години воопшто не се наивни години за да не можеш барем малку да расудиш што е ок а што не е.Прочитај го погоре мислењето на @ob1 . Дава одговор на сите овие прашања. Не се виновни родителите воопшто во случајов.
Баш сакав истово да го кажам. За вакви работи не се чека правна држава.Тоа што ниеден татко не го нашол Зоран Сиљковски да го демолира до непрепознатливост значи дека ова и догодина ќе си тера.
И што ќе се постигне со тоа? Да кога не може поинаку најлесно е да се мисли на физичка пресметка оди и претепај го организаторот.Баш сакав истово да го кажам. За вакви работи не се чека правна држава.
Фантомка на глава и подугачка цевка од парно ( и така сега скоро сите сме исклучени), темница и надвор од дофат на камери. Тоа е се што треба за да се решат едни вакви педо - манијакални појави.
А што мислиш дека сега ќе се случи, комшо?И што ќе се постигне со тоа? Да кога не може поинаку најлесно е да се мисли на физичка пресметка оди и претепај го организаторот.
Поставуваш пример за останатите дегенерици што ќе им се случи, системот нема да ги одбрани од казна и на тој начин спречуваш ова да се рашири како вирус.И што ќе се постигне со тоа? Да кога не може поинаку најлесно е да се мисли на физичка пресметка оди и претепај го организаторот.
Ќе се солидаризирам со вас. Најди само превоз, треба кола со гепек каде може да собере цела свиња. Место ќе средам.Поставуваш пример за останатите дегенерици што ќе им се случи, системот нема да ги одбрани од казна и на тој начин спречуваш ова да се рашири како вирус.
Имам и други ненасилни идеи ама скапи се, руските хакери дигнаа цена.Ќе се солидаризирам со вас. Најди само превоз, треба кола со гепек каде може да собере цела свиња. Место ќе средам.
Тоа е најхуманата солуција и за него...затоа што знаеме како ќе помине во затвор.
Инаку не е вистина дека Јавна соба е во статус кво, членовите се неинформирани. Има и вештачење, има и притворени. Истрагата е во тек.
Ама ние не можеме да знаеме што се случувало до лани на кампот. Можеби бил сосема поинаку организиран, и навистина имало само сексуална едукација. Знаеме само дека годинава го имало тоа што сите го слушнавме. Ако и до лани било исто, а никој од децата не ни спомнал, тогаш да, потполно си во право. Но не можеме да заклучуваме и да осудуваме стотици родители на децата кои до лани учествувале само врз база на претпоставка дека и до лани било исто како и годинава. Сега зборуваме за оваа година, за тоа што знаеме како било.Токму тоа ми беше инспирација за напишаното. Во кампов иделе деца над 16 години...16,17 и 18 години воопшто не се наивни години за да не можеш барем малку да расудиш што е ок а што не е.
Да си ги бојам гениталиите и да оставам отпечатоци од нив на хамер, да идам топлес, да идам на натпревар за најубави гради и сето тоа да ми изгледа нормално на 16 години, не е ок. Мене би ми било понижувачко и деградирачко во најмала рака. Не сакам да верувам дека од сите деца што иделе таму, ниту едно не се нашло во сите тие години за да каже дома на родителите.
Не ми се верува ни дека ниту еден родител толку години не се заинтересирал да не ја читне програмата. Ај еве не ја знаеле програмата, затоа што со години наназад детето го пуштале таму (со претпоставка дека не се педофилски настроени од 2011 год)...ама насловот бе Златко? Па толку ли нема да се дознае во текот на тие 11 години од некој во градот?
Не знам, моите и ден денес кога разговараме знаат кога нешто не е океј со мене. Дури и по телефон. Едноставно по гласот ме познаваат.