- Член од
- 3 март 2020
- Мислења
- 2.413
- Поени од реакции
- 5.067
Само што го прочитав насловот, истото ми дојде на умЧитањето книги воопшто не е луксуз, ама купувањето книги полека станува луксуз.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само што го прочитав насловот, истото ми дојде на умЧитањето книги воопшто не е луксуз, ама купувањето книги полека станува луксуз.
Е како со е-книга ќе се покриеш преку лице да дремнеш малку? Па уште тој мирис на печатница, дијазепамче не му е рамноСекако друга можност се е-книгите, но јас ич не ги преферирам. Не е исто чувството како кога држиш вистинска книга во рака и ги вртиш страниците.
Костич, ако читаш внимателно, зборувам за алтернативи, а дел од тие алтернативи (пдф/аудио) чинат точно нула денари. Издавање книга од библиотека е 15-20 ден. Така да, да...читањето не треба да е луксуз.Па чинат луксуз. Некои книги да ги купиш ете и самиот викаш 50 евра коштале. Некои луѓе 50 евра нема да ти ги дадат за книги, него за јадење. Други книги имаш по 200, 300, 400, 500 ден. Тоа ти е една дневница на некој.
Така да, да... за некои е луксуз.
Треба и да се спомне дека години наназад немало ваков убав избор на книги. Мене искрено ме радува што заживеа култот на книгата последниве години. И секое заживување носи и конкуренција и ценовна разлика. Можат да се најдат убави книги за нормални пари без тоа да биде луксуз...Костич, ако читаш внимателно, зборувам за алтернативи, а дел од тие алтернативи (пдф/аудио) чинат точно нула денари. Издавање книга од библиотека е 15-20 ден. Така да, да...читањето не треба да е луксуз.
И зборувам за добрите зделки. Пр. приметив дека некој ја купил "Дружината на прстенот" од Толкин од Академска. Таа е 400-500 ден. (да речеме). Сите три книги, во јануари во Матица (кога имаат традиционален попуст) се 600 ден. Истите ги имам и од истите сум презадоволен.
Од друга страна, да, купувањето книги е луксуз. Навистина се претерува со цените.![]()