Blagojevich Parking
@џимеј @wot @ZlatikevichiusЗа помалце од 24часа ја изгледав Squid Game ја има на Нетфликс, ги обожавам ова корејциве секоја чест 5/5 од мене
Squid Game (2021)
Hundreds of cash-strapped players accept a strange invitation to compete in children's games. Inside, a tempting prize awaits — with deadly high stakes.letterboxd.com
Ја видов јас уште првиот ден кога ја додадоа на Нетфликс, после некој друг имаше пишано дека била закон, ама по „препорака“ на @wot (во наводници, зашто не беше директна препорака, само мислење тука кое ме заинтригира) ја почнав Shadow and Bone. Веројатно после таа ќе ја пуштам и оваа.@џимеј @wot @Zlatikevichius
Го изгледав само пилотот, не знам како ќе продолжи понатаму ама имам потреба да ве тагнам.
Не знам за вас, ама ова е најдобрата серија што ја имам гледано годинава. @123456 фала за препорака@џимеј @wot @Zlatikevichius
Го изгледав само пилотот, не знам како ќе продолжи понатаму ама имам потреба да ве тагнам.
Четири епизоди до сега, плаче за бинџ серијава, да имав време сите девет ќе ги изгледав.Ја видов јас уште првиот ден кога ја додадоа на Нетфликс, после некој друг имаше пишано дека била закон, ама по „препорака“ на @wot (во наводници, зашто не беше директна препорака, само мислење тука кое ме заинтригира) ја почнав Shadow and Bone. Веројатно после таа ќе ја пуштам и оваа.
Не знам за вас, ама ова е најдобрата серија што ја имам гледано годинава. @123456 фала за препорака
Вчера ја изгледав. Ja избинџав за 2 дена и еве и јас потврдувам дека е топ серија. Има тука доста земени елементи од некои други проекти, ама нејсе.За помалце од 24часа ја изгледав Squid Game ја има на Нетфликс, ги обожавам ова корејциве секоја чест 5/5 од мене
Squid Game (2021)
Hundreds of cash-strapped players accept a strange invitation to compete in children's games. Inside, a tempting prize awaits — with deadly high stakes.letterboxd.com
Оваа Меган Фокс е у средновечна криза
Повеќе би рекол дека е корејска верзија на Hunger Games отколку на 3%, ама да, тој е концептот, елементи се земени и од Hunger Games, и од Maze Runner, од 3% и сличните дистописки филмови/серии.Да беше на друг јазик ќе беше 5/5 Squid game, со овој корејскиот само 3.5/5 доби.
И да, се гледаат идеи од други серии (прва асоцијација ми е првата сезона од бразилската 3%), само Корејциве делумно ја измениле и ја направиле малку посурова и покрвава.