- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.333
- Поени од реакции
- 26.290
Да, од СДСМ имаат 2000 гласа помалку. Мислиш дека Левица ќе го направи тоа за 2 месеци од сега?Од ВМРО имаат повеќе но од сдс не
Да, од СДСМ имаат 2000 гласа помалку. Мислиш дека Левица ќе го направи тоа за 2 месеци од сега?Од ВМРО имаат повеќе но од сдс не
Тешко на тотално различни идеолошки страни се Дпмне и Левица, башка овие 40к што гласаа за Левица и уште минимум 50-60к според мене што ќе гласаат на наредните се засекогаш изгубени гласови на Дпмне и Сдс поради нивните политики во минатото. Така да Левица сигурно ќе се етаблира како трета опција во Македонскиот политички блок, а од нивната доследност и ако олабават од крајното левичарство може да станат и рамноправна голема партијаМое мислење е тоа, дека гласачите кога тогаш се групираат во две партии. Ќе дојдеме до ситуација ко во 2016, и поголемата ќе ја преземе помалата.
НеДа, од СДСМ имаат 2000 гласа помалку. Мислиш дека Левица ќе го направи тоа за 2 месеци од сега?
Целиот пост ти е хаотичен и полн небулози. Збориш за некакви "јаки структури"...ништо од тоа никогаш немало. Подржикоњот има околу себе пар будали што се крстат во него, меѓу кои еден бивш пратеник од дпне. Сите други што беа во партијата, беа вработени во општината што он ги уценуваше или да извадат книшка или да ги брка од работа. Наводно, за банални работи ги давал на дисциплинска, доцнење на работа и слични тривијални причини.Тоа е муабетот, јаки локални структури ти носат шанса да дојдеш до советници/пратеници, и не беше само Кавадарци ИЕ4 освоиа доста гласови и во Струмица и Прилеп, а пред избори имале некоја поделба во Прилеп каде што им се намали бројот на гласови од претседателските избори за парламентарни и не влезе Панчо Минов.
Ако си прочитал воопшто што сум напишал со разбирање, глава сечам, потенцирано е доста јасно првите две години, а после коалицирањето партијата е згасната денес или меѓуредови е човек-партија, чити внимателно што е напишано пред да реплицираш, посебно што убаво сум потенцирал : со логистичката и финасиска поддршка тогаш на портокаловите, па се чудам како воопшто ја напиша оваа реплика.
п.с. И тоа би било тоа гледам и така 90 % си реплицирате и дебатирате без ни да ги прочитате во целост мислењата на другиот учесник во темата/дебатата па и не планирам да си го трошам времето во дополнителни дискусии од кои гледам нема некое фајде.
Многу партии како Левица се имале гласови по 50 до 60к па исчезнаа за брзо време!Тешко на тотално различни идеолошки страни се Дпмне и Левица, башка овие 40к што гласаа за Левица и уште минимум 50-60к според мене што ќе гласаат на наредните се засекогаш изгубени гласови на Дпмне и Сдс поради нивните политики во минатото. Така да Левица сигурно ќе се етаблира како трета опција во Македонскиот политички блок, а од нивната доследност и ако олабават од крајното левичарство може да станат и рамноправна голема партија
Куманово не го добиваат како и да е, а нема смисла никој да не кандидираш. Истото важи и за Центар, затоа ја поддржале таа професорката .Шанац за Куманово.Со ова и официјално го допреа дното дпмне.
Повторно како независен се кандидира?Битола на хартија би требало да има најлесен избор со Паљото
Повторно како независен се кандидира?
Abe so si mislite vecno ke zivejte sekoj pocetok ima i kraj Raganjeto e pocetok na Smrta .A vie so se zbogativte Neposteno tenderi drogi parti mislite deka ste besmrtni deka Parite ke ve Zastitat haha I Ramzes mislese deka ako se balsimira i Go Zemi Zlatoto i slugite so nego ko ke go Zakopat vo Piramidata ke zivej vecno se Zaeba Samo vistinski Hristijanin Zivej vecno Samo Hristos ja Pobedi Smrta.Nema spas za vas oti nemate Hrabrost nemate Skritese vo najtemnite dupki zivejte vo strav .Nikoj ne zivej vecno i nemozis da zivejs vo strav .Tesko vas da ne vi sum vo kozata.Ne se potpisvajte Ne glasajte za mene glasajte si kako dosega Samo ako nekoj mi se pozali posle za Bitola deka propaga A Jas Jas Sum zastiten od Gospod ajde da ve vidam uplaseni koj e pojak od Gospod kooojjj Jas ne se plasam od Smrta Terajte si skrieni doma Uraaaaaaaa![]()
![]()
![]()
Зашто старосната група на посетители на форумов се поклопува со старосната група која ја поддржува Левица, но не и со старосната група која најмасовно излегува на избори?Според анкетава спроведена на темава, левица треба да победи убедливо. Се чудам зошто ли нема да биде така?
Да, старциве си гласаат константно за иста партија од 1991 до ден денес, партијата и атомска бомба да фрли врз државата сепак ќе си останат верни и повторно ќе си ја гласаат.Зашто старосната група на посетители на форумов се поклопува со старосната група која ја поддржува Левица, но не и со старосната група која најмасовно излегува на избори?![]()