Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
прво викаш дека си завршил на цевка што немало вакцини после викаш вакцините не чинеле, што сакаш да кажеш стварно не разбирам. Место твоето искуство да ти биде некакво наравоучение ти бираш да фрлаш камења на некој што ти спасил живот.
Па во тој период вакцината без никакви сознанија беше спас, ја рекламираа како вакцина и ревакцина за непрележаните и толку. Јас/ние тогаш бевме со ниет да се вакцинираме. До летоска никој не знаеше дека нема таква ефикасност како што треба да ја има, дека има одредени последици и дека на секои 2-3 месеци ќе треба ревакцина. Башка и не се за секого, посебно во ек на пандемија без тестирање. Едноставно бизнис со 11 цифри. Ваљда сега ти е појасно зошто не вакви, зошто не за сите како што диктираат. Што се однесува до цевката, не завршуваат сите на цевка. Затоа велам, не знаеш што се случува по болниците со коронава, дајбоже да не знаеш, а нагаѓаш. Нема потреба.

Патем, сега цдц ги препорачува и на родилките и бремените. Тоа според тебе е нормално?
Автоматски споено мислење:

Вајда треба да ти се нацрта. Кога му требале вакцини, пред да закачи, истите не беа тука. Сега после све што прошол, кога веќе и не му требаат, пробуваат да му ги стават со сила.
Да, со 2 реченици, тоа е.

Па во тој период вакцината без никакви сознанија беше спас, ја рекламираа како вакцина и ревакцина за непрележаните и толку. Јас/ние тогаш бевме со ниет да се вакцинираме. До летоска никој не знаеше дека нема таква ефикасност како што треба да ја има, дека има одредени последици и дека на секои 2-3 месеци ќе треба ревакцина. Башка и не се за секого, посебно во ек на пандемија без тестирање. Едноставно бизнис со 11 цифри. Ваљда сега ти е појасно зошто не вакви, зошто не за сите како што диктираат. Што се однесува до цевката, не завршуваат сите на цевка. Затоа велам, не знаеш што се случува по болниците со коронава, дајбоже да не знаеш, а нагаѓаш. Нема потреба.

Патем, сега цдц ги препорачува и на родилките и бремените. Тоа според тебе е нормално?

сега сфаќам, муабетот со биг фарма мафијата бил проблемот. Иначе не им даваш пари од свој џеб за неа, буџетот плаќа.

сега сфаќам, муабетот со биг фарма мафијата бил проблемот. Иначе не им даваш пари од свој џеб за неа, буџетот плаќа.
Ронче бонбонче, дискусија со тебе е еквивалентно ко пробување да имаш диалог со ѕид, само што у вториов случај би рекол дека и ѕидот е попаметен од тебе, барем ако ништо друго НЕ ЗБОРИ глупости.

Ронче бонбонче, дискусија со тебе е еквивалентно ко пробување да имаш диалог со ѕид, само што у вториов случај би рекол дека и ѕидот е попаметен од тебе, барем ако ништо друго НЕ ЗБОРИ глупости.

знаеш сега фајзер колку пари прави на наш грб? Сигурно се кикотат шефовите таму кога читаат вести како им турнале вакцини што не работат на северџаните. Место да го дадат патентот за вакцината беспари како што е редот.

Долго те знам на форумов, и мене ме изненадуваш со мислењата, кои патем ти се контрадикторни.
Еве конкретно тука, прво горе пишуваш дека се сомневаш во се што е поврзано со вакцината (ефикасност, ревакцинација, не биле за секого, не без тестирање, бизнис, не вакви (а какви?), итн..) а подоле се согласуваш со менхетен кој пишал
"Кога му требале вакцини, пред да закачи, истите не беа тука. Сега после све што прошол, кога веќе и не му требаат, пробуваат да му ги стават со сила."

Извини, ама врска ти немаат двете мислења.

Дај у кратки црти што мислиш, не вака цитирано, недоречено...

Па во тој период вакцината без никакви сознанија беше спас, ја рекламираа како вакцина и ревакцина за непрележаните и толку. Јас/ние тогаш бевме со ниет да се вакцинираме.
Додуше уште го прележувам, се надевам за 1 недела да ми е подобро па ме пуштат од болница па за 2-3 дена да се пријавам со било која што е ефикасна.
Досега бев строго против ковид вакцина. После овие пола месец мачење со вирусов одвај чекам да се вакцинирам. Ама прво параметрите, хорор се.

Sent from my 4047X using Tapatalk
Што е вистина сега?

Дали стварно им веруваш дека болните доаѓале во последен момент?

Ne bese samo problem idenje vo posleden moment.
I vo prv moment da idese vo ekot koga ke nemase mesto i medicinski sestri pak ke ti bese dzabe.

Da si go zakacil togas sega nemase da ti citame postovite. Ama sega rastereteno fati, pa ke zboruvas za biznis i nelogicnosti i plukas po doktori.

Jas iskreno bi se zasramil

Ајде здраво на сите!
Ме немаше подолго време на форумов и во државава, речиси месец и половина бев на одмор во Грција (Ситонија -втор крак).

Како се живее во Грција среде пандемија? (практично живеев таму)
- Опуштено, нормално. Може да се каже дека народот таму (грците и странските туристи од цела ЕУ и пошироко) се однесуваат буквално нормално, како да не постои Ковид пандемија.
Таверните, кафичите, итн си функционираат нормално, уличките навечер низ туристичките градови преполни (како и порано), маски само во затворено (на нос се диши, се носи реда ради).

Па што убаво, заборавив дека има пандемија.
Таму никој, ама апсолутно НИКОЈ не се замара со дневни статистики (поима немаат колку нови случаи има), не владее апсолутно никаква паника и страв.
На грците им е дојдено преку ГЛАВА од сето ова. Рачунајте дека речиси цела година излегуваа од врата со СМС и не смееа да мрднат надвор од радиус 2км од каде што живеат. ПАНИКА ги фаќа доколку повторно го доживеат тој локдаун.

Дали се дружев?
- Секако. Камперски живот, кој знае знае, кој не -ништо.
На гости секоја вечер, кај мене гости постојано (грци што ми се долгогодишни пријатели од кампот).
Гезмиња, муабети, пијанки, итн. секоја вечер. Во превод, апсолутно НОРМАЛЕН ЖИВОТ.
Дали сите тие беа вакцинирани? Секако дека не. Дали ми беше една тронка страв? -НЕ

Паднавме неколку пати на лабав муабет околу ЕФЕКТИВНОСТА НА ВАКЦИНИТЕ со новиве мутации, особено популарната ДЕЛТА.
Грција е голема држава. Употребуваат високо ефективни вакцини (не кинески).
НО има едно големо НО, што вели дека многу, многу од вакцинираните се ЗАРАЗИЛЕ и поминале релативно тешко/лесно (правиме муабет за блиски на мои пријатели од таму).
Делта сој е во прашање, нешто тенка работа вакциниве и Делтава.

Моментално, ги плашат Грците со многу силни рестрикции ЗА НЕВАКЦИНИРАНИТЕ, што е крајно лудо. Па дури ни во супермаркет да не можат да влезат. Револтирани се максимално, спрема мене оправдано.

Кога се враќам тука, прво што гледам владее ненормален СТРАВ!
Гледам ПОДЕЛБИ и осуди помеѓу населението на ВАКЦИНИРАНИ и НЕВАКЦИНИРАНИ. Паника помеѓу народот, страв, статистики, црни сценарија, смак света. Тотално ЛУДО!

Краток заклучок, тука вака не се живее. Тука повеќето се скочанети, блокирани, во паника.
Па ова може да трае со години, можеби и уште подолго.
Со тој страв и паника што владее тука, ЗДРАВЈЕ СЕ ГУБИ! Дајте малку опуштено, има вирус, има делумно ефикасни вакцини, тоа е! Мора да се живее животот и понатаму. Тука како астероид да не закачил.

Читам вчера, некој што не е вакциниран немало да може облека да си купи, кафе да се напие и останато во Македонија.
Дали сметам дека тоа е во ред? НЕ!
Секогаш сум велел, вакцинацијата е сопствено право на избор, не ги осудувам ниту тие ЗА, ниту тие ПРОТИВ вакцинација. ВООПШТО не судам. Но сепак излегува дека ја прават задолжителна, од околу, преку редови.

Искочи она што се велеше теорија на заговор, дека невакцинираните еден ден нема да можат ни на работа да одат, еве го постепено се реализира.

Еееееј до каде отиде светот.
тука е општо Лудило и неорганизираност... НЕ може да контактираш НИКОГО од надлежни поради некој општи системски проблеми...
уштре пред короната, еден од едно здружение ми даде мобилен од некој си надлежен, за права на болните и слични работи од Министерство за здравство... Се јавив, Само што слушна дека не е за негова приватна работа, прво збесна кој ми го дал бројот и спушти... а тоа му е работа и зема плата за тоа ама НИШТО не работи... ако не СТРЕЛАЊЕ, ама еден месец ПРИТВОР зацела БАГРА...
И нека не јадат гомна докторите сега се најдоа погодени некој револтиран викал убијци, со тоа што се СЛУГИ на власта се и убијци...
Камо да се спротистават на Политичкиот Притисок врза нив!!!!
Да не повторувам, КАМО да се собраа докторите кога нивен истакнат колега беше ЗГАЗЕН на пешаачки како куче а МВР го заштити виновникот кој му го дал Џипот на малолетниот син, исто како да му дал пиштол....
Еве сега наметнаа рестрикции, бараат сертификати, а АКО ИМА нивен, системски околу тоа, ПРОБЛЕМ КОМУ ДА СЕ ЈАВИ граѓанинот ?????? нема никаква комуникација, НУЛА
Канцеларистите се вечно по одмори, ШАКА доктори не знае кај им е главата од
нови болни од К19, а и не е нивна работа...
мојата матична ме моткаше во мај, па и јуни, какви вакцини, прележан си, до септември ништо... Едвај дочека кога почна вакцинација БЕЗ ЗАКАЖУВАЊЕ, да си нема работа со пациентите и евентуални проблеми..

Се знаеше во почеток штом евреите почнаа масовна имунизација дека вакцините имаат далеку поголем бенефит отколку штета. Барем се далку попаметни од нас, а и од поголемиот дел од светот и најверојатно од тие 3 држави каде што практично живееш.
Што знам за ова, мислам дека, тоа дека се попаметни ќе излези дека е само уште еден мит кој што ќе падни.

Реалноста е дека цел Израел е експериментална лабораторија на Фајзер. И тоа му плаќаат на Фајзер за тоа. Се што можеше Евреиве пробаа, деца од 12-18 години, трета доза. Се надевам нема да почнат да тестираат со деца од претшколска возраст.

Поубо за Фајзер здравје.

Лурц, жал ми е што ти се деси ама сепак некои работи не се точни. Не мора секој 2-3 месеци ревакцинација. Проф. Дростен од Германија денес кажа, само мал дел од луѓето есенва треба да добијат трета доза, тие што не развиле доволно имунитет значи тие над 70 и болните. Другите имале доволен имунитет со целосна вакцинација. Ако политиката форсира трета доза тоа не значи дека е научно потребно. Да, трета доза дава уште плус имунитет ама целта е повеќе да се покријат политички грешки како лоши мерки или слаб здравствен систем.

Што знам за ова, мислам дека, тоа дека се попаметни ќе излези дека е само уште еден мит кој што ќе падни.

Реалноста е дека цел Израел е експериментална лабораторија на Фајзер. И тоа му плаќаат на Фајзер за тоа. Се што можеше Евреиве пробаа, деца од 12-18 години, трета доза. Се надевам нема да почнат да тестираат со деца од претшколска возраст.

Поубо за Фајзер здравје.
Мислиш дека така лесно ќе си извакцинираат цело население без да знаат секој детал од клиничките испитувања на Фајзер? Мислеа дека готово ќе престане да се шири пошто нели 95% ама затоа пак немаат проблеми со смртност и пренатрупаност по болници.

Има негде Спутник по пунктовиве да си бираш ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom