- Член од
- 14 август 2021
- Мислења
- 11
- Поени од реакции
- 17
Рон ќе го дрка на видеово гарант.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Рон ќе го дрка на видеово гарант.
Си играат политички игри и после народот бил крив што има двоумица за вакцинирање.Најважното е испуштено, која вакцина? Во ЕУ се признаени Бионтек/Фајзер, Модерна, АстраЗенека и Јансен (J&J). Некои држави одделно ги признаваат и кинескине или Спутник, некои (повеќето) не, пример Германија.
Sent from my GM1913 using Tapatalk
Најважното е испуштено, која вакцина? Во ЕУ се признаени Бионтек/Фајзер, Модерна, АстраЗенека и Јансен (J&J). Некои држави одделно ги признаваат и кинескине или Спутник, некои (повеќето) не, пример Германија.
Океј све тоа, ама ако вакциниран со две дози не можам да отидам на свадба или одмор кога ќе можам? Од кога идење на одмор или свадба е акање или некаков луксуз.Мене воопшто не ми се допаѓа тоа што гледам луѓе по фб, вакцинирани, кои тропаат како невакцинираните не требало да бидат примени во болници, а истите се откорнаа одејќи по свадби, дешавки и три одмори годинава. Кое факинг лицемерие.
Ако си вакциниран, не значи дека ти можеш да си се акаш по свадби секој ден, да се гушкаш и бакнуваш по трипати со невестата и да си викаш амин, мене не ме фаќа и не ширам. Глупи ли се, така им одговара, не знам, али многу луѓе што ги сметав за попаметни од грото сега гледам дека си го вртат филмот како им одговара.
Има куп луѓе што од разбирливи причини не можат да се вакцинираат, бремени на почеток и доилки, луѓе со скршеници и разни други болести моментално, кај мене во фамилија имав особа која два месеци одложуваше вакцина ради анемија и докторите и викаа да почека со вакцина ради слаб имунитет. И овие луѓе може се посвесни од првите и не се акаат по свадби и сите можно настани во градот, ама пази, за нив не требало да има кревет во болница. Оукеј.
За меркиве не ми се ни коментира, уште онаа од лани со маска на отворено ми одеше на нерви, и оттогаш ништо асално немаат ко мерка воведено.
Свински грип и птичји грип ги снема што се случи со нив? За една другарка прашувам...Значи дечко глеам дека си активен по темата за рамна земја така да уше од старт знам дека си со посебни потреби и не знам зошто уопште ти одговарам, ама ајде, можеби на другите членови ќе им биде од интерес.
Науката, а посебно медицината воопшто не е статична дисциплина, и цело време се надополнува и усовршува како што дознаваме се повеќе и повеќе работи. Точно, во семејството на коронавируси имаш вируси кои предизвикуваат само обична настинка, но исто така ги имаш SARS-CoV (1) (откриен 2003), MERS-CoV (откриен 2012) како и сегашниот SARS-CoV 2, кои се значително повирулентни од гореспоменатите.
Јебига, оваа дискриминација многу ме изремети и не можам да ја поднесам.Најголема пиздарија прават про ваксерите на хартија кои одбиваат вакцина и дури им забрануваат на децата да се вакцинираат.
Демек не сум јас против вакцини ама оваа ковид вакцинава не ми е некако по мерка.
Анти ваксериве како рамноземјаши лесно ќе ги пробиеш, проблемот го прават баш ваквите ко тебе, тие им даваат легитимитет на антиваксерите
Какви политички игри? Секој производител на вакцина треба да аплицира за дозвола во ЕУ со целосна документација со податоци за клинички фази, тестирања итн итн. Русите и Кинезите ова до денес го немаат направено поради на ним познати причини. Од една страна не биле тестирани доволно вакцините, од друга страна зошто нема дозвола за вакцини што уопште не аплицирале за истата или не доставиле документација за процесот на тестирање.Си играат политички игри и после народот бил крив што има двоумица за вакцинирање.
До Нова Година вие уште 5-6 дози ќе примите со вакво темпо. Гледаш дека нема некоја корист од нормално вакцинирање како со другите вакцини штом веќе скоро секој месец ќе треба ревакцина.![]()
Pfizer’s third dose 86% effective in over 60s, says Israeli HMO, as West plots booster jab rollout
The Maccabi Health Maintenance Organization (HMO) has stated that a third dose of Pfizer in people over the age of 60 was 86% effective at preventing Covid-19, making it considerably more effective than just two doses.www.rt.com
трета вакцина фајзер иде над 86% заштита според израел.
Океј све тоа, ама ако вакциниран со две дози не можам да отидам на свадба или одмор кога ќе можам? Од кога идење на одмор или свадба е акање или некаков луксуз.
Целата идеа со вакцинацијата беше дека ќе може да се вратиш во нормала по неа. Сите авторитети во медицината од фанучи до нашите гревови тука го промовираа тоа. Не се криви луѓето што не испаднаа вакцините тоа што беше промовирано.
Најважното е испуштено, која вакцина? Во ЕУ се признаени Бионтек/Фајзер, Модерна, АстраЗенека и Јансен (J&J). Некои држави одделно ги признаваат и кинескине или Спутник, некои (повеќето) не, пример Германија.