^^GoRiLLaZ^^
Happiness...?
Видеово е старо 10 ГОДИНИ.Its party time, no covid restrictions...
10 ГОДИНИ
10 ГОДИНИ
Претерувате веќе!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Видеово е старо 10 ГОДИНИ.Its party time, no covid restrictions...
Аха мисли сиThe requirement for a negative Covid-19 test, recoviery or vaccination does not apply if you travel from Denmark, Finland, Iceland or Norway.
Problem solved [emoji16]
Sent from my GM1913 using Tapatalk
Па во тој период вакцината без никакви сознанија беше спас, ја рекламираа како вакцина и ревакцина за непрележаните и толку. Јас/ние тогаш бевме со ниет да се вакцинираме. До летоска никој не знаеше дека нема таква ефикасност како што треба да ја има, дека има одредени последици и дека на секои 2-3 месеци ќе треба ревакцина. Башка и не се за секого, посебно во ек на пандемија без тестирање. Едноставно бизнис со 11 цифри. Ваљда сега ти е појасно зошто не вакви, зошто не за сите како што диктираат. Што се однесува до цевката, не завршуваат сите на цевка. Затоа велам, не знаеш што се случува по болниците со коронава, дајбоже да не знаеш, а нагаѓаш. Нема потреба.прво викаш дека си завршил на цевка што немало вакцини после викаш вакцините не чинеле, што сакаш да кажеш стварно не разбирам. Место твоето искуство да ти биде некакво наравоучение ти бираш да фрлаш камења на некој што ти спасил живот.
Да, со 2 реченици, тоа е.Вајда треба да ти се нацрта. Кога му требале вакцини, пред да закачи, истите не беа тука. Сега после све што прошол, кога веќе и не му требаат, пробуваат да му ги стават со сила.
Па во тој период вакцината без никакви сознанија беше спас, ја рекламираа како вакцина и ревакцина за непрележаните и толку. Јас/ние тогаш бевме со ниет да се вакцинираме. До летоска никој не знаеше дека нема таква ефикасност како што треба да ја има, дека има одредени последици и дека на секои 2-3 месеци ќе треба ревакцина. Башка и не се за секого, посебно во ек на пандемија без тестирање. Едноставно бизнис со 11 цифри. Ваљда сега ти е појасно зошто не вакви, зошто не за сите како што диктираат. Што се однесува до цевката, не завршуваат сите на цевка. Затоа велам, не знаеш што се случува по болниците со коронава, дајбоже да не знаеш, а нагаѓаш. Нема потреба.
Патем, сега цдц ги препорачува и на родилките и бремените. Тоа според тебе е нормално?
Ронче бонбонче, дискусија со тебе е еквивалентно ко пробување да имаш диалог со ѕид, само што у вториов случај би рекол дека и ѕидот е попаметен од тебе, барем ако ништо друго НЕ ЗБОРИ глупости.сега сфаќам, муабетот со биг фарма мафијата бил проблемот. Иначе не им даваш пари од свој џеб за неа, буџетот плаќа.
Ронче бонбонче, дискусија со тебе е еквивалентно ко пробување да имаш диалог со ѕид, само што у вториов случај би рекол дека и ѕидот е попаметен од тебе, барем ако ништо друго НЕ ЗБОРИ глупости.
Долго те знам на форумов, и мене ме изненадуваш со мислењата, кои патем ти се контрадикторни.Па во тој период вакцината без никакви сознанија беше спас, ја рекламираа како вакцина и ревакцина за непрележаните и толку. Јас/ние тогаш бевме со ниет да се вакцинираме. До летоска никој не знаеше дека нема таква ефикасност како што треба да ја има, дека има одредени последици и дека на секои 2-3 месеци ќе треба ревакцина. Башка и не се за секого, посебно во ек на пандемија без тестирање. Едноставно бизнис со 11 цифри. Ваљда сега ти е појасно зошто не вакви, зошто не за сите како што диктираат. Што се однесува до цевката, не завршуваат сите на цевка. Затоа велам, не знаеш што се случува по болниците со коронава, дајбоже да не знаеш, а нагаѓаш. Нема потреба.
Патем, сега цдц ги препорачува и на родилките и бремените. Тоа според тебе е нормално?
Автоматски споено мислење:
Да, со 2 реченици, тоа е.
Па во тој период вакцината без никакви сознанија беше спас, ја рекламираа како вакцина и ревакцина за непрележаните и толку. Јас/ние тогаш бевме со ниет да се вакцинираме.
Што е вистина сега?Додуше уште го прележувам, се надевам за 1 недела да ми е подобро па ме пуштат од болница па за 2-3 дена да се пријавам со било која што е ефикасна.
Досега бев строго против ковид вакцина. После овие пола месец мачење со вирусов одвај чекам да се вакцинирам. Ама прво параметрите, хорор се.
Sent from my 4047X using Tapatalk
Дали стварно им веруваш дека болните доаѓале во последен момент?
тука е општо Лудило и неорганизираност... НЕ може да контактираш НИКОГО од надлежни поради некој општи системски проблеми...Ајде здраво на сите!
Ме немаше подолго време на форумов и во државава, речиси месец и половина бев на одмор во Грција (Ситонија -втор крак).
Како се живее во Грција среде пандемија? (практично живеев таму)
- Опуштено, нормално. Може да се каже дека народот таму (грците и странските туристи од цела ЕУ и пошироко) се однесуваат буквално нормално, како да не постои Ковид пандемија.
Таверните, кафичите, итн си функционираат нормално, уличките навечер низ туристичките градови преполни (како и порано), маски само во затворено (на нос се диши, се носи реда ради).
Па што убаво, заборавив дека има пандемија.
Таму никој, ама апсолутно НИКОЈ не се замара со дневни статистики (поима немаат колку нови случаи има), не владее апсолутно никаква паника и страв.
На грците им е дојдено преку ГЛАВА од сето ова. Рачунајте дека речиси цела година излегуваа од врата со СМС и не смееа да мрднат надвор од радиус 2км од каде што живеат. ПАНИКА ги фаќа доколку повторно го доживеат тој локдаун.
Дали се дружев?
- Секако. Камперски живот, кој знае знае, кој не -ништо.
На гости секоја вечер, кај мене гости постојано (грци што ми се долгогодишни пријатели од кампот).
Гезмиња, муабети, пијанки, итн. секоја вечер. Во превод, апсолутно НОРМАЛЕН ЖИВОТ.
Дали сите тие беа вакцинирани? Секако дека не. Дали ми беше една тронка страв? -НЕ
Паднавме неколку пати на лабав муабет околу ЕФЕКТИВНОСТА НА ВАКЦИНИТЕ со новиве мутации, особено популарната ДЕЛТА.
Грција е голема држава. Употребуваат високо ефективни вакцини (не кинески).
НО има едно големо НО, што вели дека многу, многу од вакцинираните се ЗАРАЗИЛЕ и поминале релативно тешко/лесно (правиме муабет за блиски на мои пријатели од таму).
Делта сој е во прашање, нешто тенка работа вакциниве и Делтава.
Моментално, ги плашат Грците со многу силни рестрикции ЗА НЕВАКЦИНИРАНИТЕ, што е крајно лудо. Па дури ни во супермаркет да не можат да влезат. Револтирани се максимално, спрема мене оправдано.
Кога се враќам тука, прво што гледам владее ненормален СТРАВ!
Гледам ПОДЕЛБИ и осуди помеѓу населението на ВАКЦИНИРАНИ и НЕВАКЦИНИРАНИ. Паника помеѓу народот, страв, статистики, црни сценарија, смак света. Тотално ЛУДО!
Краток заклучок, тука вака не се живее. Тука повеќето се скочанети, блокирани, во паника.
Па ова може да трае со години, можеби и уште подолго.
Со тој страв и паника што владее тука, ЗДРАВЈЕ СЕ ГУБИ! Дајте малку опуштено, има вирус, има делумно ефикасни вакцини, тоа е! Мора да се живее животот и понатаму. Тука како астероид да не закачил.
Читам вчера, некој што не е вакциниран немало да може облека да си купи, кафе да се напие и останато во Македонија.
Дали сметам дека тоа е во ред? НЕ!
Секогаш сум велел, вакцинацијата е сопствено право на избор, не ги осудувам ниту тие ЗА, ниту тие ПРОТИВ вакцинација. ВООПШТО не судам. Но сепак излегува дека ја прават задолжителна, од околу, преку редови.
Искочи она што се велеше теорија на заговор, дека невакцинираните еден ден нема да можат ни на работа да одат, еве го постепено се реализира.
Еееееј до каде отиде светот.
Што знам за ова, мислам дека, тоа дека се попаметни ќе излези дека е само уште еден мит кој што ќе падни.Се знаеше во почеток штом евреите почнаа масовна имунизација дека вакцините имаат далеку поголем бенефит отколку штета. Барем се далку попаметни од нас, а и од поголемиот дел од светот и најверојатно од тие 3 држави каде што практично живееш.
Лурц, жал ми е што ти се деси ама сепак некои работи не се точни. Не мора секој 2-3 месеци ревакцинација. Проф. Дростен од Германија денес кажа, само мал дел од луѓето есенва треба да добијат трета доза, тие што не развиле доволно имунитет значи тие над 70 и болните. Другите имале доволен имунитет со целосна вакцинација. Ако политиката форсира трета доза тоа не значи дека е научно потребно. Да, трета доза дава уште плус имунитет ама целта е повеќе да се покријат политички грешки како лоши мерки или слаб здравствен систем.Па во тој период вакцината без никакви сознанија беше спас, ја рекламираа како вакцина и ревакцина за непрележаните и толку. Јас/ние тогаш бевме со ниет да се вакцинираме. До летоска никој не знаеше дека нема таква ефикасност како што треба да ја има, дека има одредени последици и дека на секои 2-3 месеци ќе треба ревакцина. Башка и не се за секого, посебно во ек на пандемија без тестирање. Едноставно бизнис со 11 цифри. Ваљда сега ти е појасно зошто не вакви, зошто не за сите како што диктираат. Што се однесува до цевката, не завршуваат сите на цевка. Затоа велам, не знаеш што се случува по болниците со коронава, дајбоже да не знаеш, а нагаѓаш. Нема потреба.
Автоматски споено мислење:
Да, со 2 реченици, тоа е.
Мислиш дека така лесно ќе си извакцинираат цело население без да знаат секој детал од клиничките испитувања на Фајзер? Мислеа дека готово ќе престане да се шири пошто нели 95% ама затоа пак немаат проблеми со смртност и пренатрупаност по болници.Што знам за ова, мислам дека, тоа дека се попаметни ќе излези дека е само уште еден мит кој што ќе падни.
Реалноста е дека цел Израел е експериментална лабораторија на Фајзер. И тоа му плаќаат на Фајзер за тоа. Се што можеше Евреиве пробаа, деца од 12-18 години, трета доза. Се надевам нема да почнат да тестираат со деца од претшколска возраст.
Поубо за Фајзер здравје.