Ајде и вас (тебе
) да ве активираме малце.
Какви се очекувањата од Сари? Што мислат фановите за него? Шо формација ќе игра? Каков пласман очекуваш од Лацио годинава? Можни трансфери?
За мене ќе зборам, пошто со многу лацијали изгледа не се слагам баш
Јас очекувам супер да легне Сари, игра убав и офанзивен фудбал, има и играчи за тоа, најверојатно ќе иде 4-3-3 најчесто. Можно е да им биде на почеток проблем да се адаптираат, ама со оглед на тоа дека нема таков притисок како у Јуве да речеме, ќе му биде оставено време да ги доведе до негова перфекција. Исто едвај чекам да заврши трансфер рокот, зошто не сакам никого да продадат (освен Муричи). На еден тренинг пред некое време, дел од публиката го свиреле Хисај (тоа е делот со кој не се слагам со голем дел лацијали), многу добро ги среди Сари, им отиде и им се закани дека ако уште еднаш исвиркуваат, ќе ги избрка и нема да ги прима на тренинзи.
Иначе најмило ми е кога никој не го спомнува Лацио, тогаш играат најдобро (underdog), и очекувам да се борат за првите четири места, ама се‘ зависи од кохезијата што би ја направил Сари. Со Инзаги тоа беше еден од најбитните моменти, и искрено копилето ме изнервира многу што си отиде од клубот после 22 години, ама па реално ако гледаме на работите, сака да се испроба и во друг клуб и тоа му е шанса да се докаже како тренер. Сега му посакувам се‘ најдобро со Интер, и да гледа да не ги испушти конците у соблекувална (лацијалите гинеа за него).