Диле Јоргачев
Одделение за заштита на народот
- Член од
- 3 април 2017
- Мислења
- 8.693
- Поени од реакции
- 28.207
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
– Од 16 август се воведува задолжителна потврда за извршена имунизација, најмалку прва доза, со задолжителна редарска служба заради контрола на приложување доказ за вакцинација при влез во секаков вид на објект, вклучително и во угостителски објекти, каде има повеќе од 30 присутни лица,....
ја така го сфаќамДали ова значи дека ако во кафаната има помалце од 30 лица може и невакцинирани да влезат?
Да. И тоа значи дека ако има 30 невакцинирани внатре, буквално нема никаква заштита ниту за вакцинираните ниту за невакцинираните ако упаднат после 30 други вакцинирани. Нема логика.Дали ова значи дека ако во кафаната има помалце од 30 лица може и невакцинирани да влезат?
Уште кога почна пандемијата ни една одлука што ја донесе Филипче не беше логична, но многу луѓе тогаш, па дури и сега, уште го сметаат за семоќниот бог спасител...Да. И тоа значи дека ако има 30 невакцинирани внатре, буквално нема никаква заштита ниту за вакцинираните ниту за невакцинираните ако упаднат после 30 други вакцинирани. Нема логика.
Боље беше да ги редуцираат капацитетите на 50% и да спроведат построга контрола по тоа прашање.
И која е логиката во кафани и ресторани да важат овие правила, а во јсп бус не?![]()
Ќерко, ај реши се жити се.Да. И тоа значи дека ако има 30 невакцинирани внатре, буквално нема никаква заштита ниту за вакцинираните ниту за невакцинираните ако упаднат после 30 други вакцинирани. Нема логика.
Боље беше да ги редуцираат капацитетите на 50% и да спроведат построга контрола по тоа прашање.
И која е логиката во кафани и ресторани да важат овие правила, а во јсп бус не?![]()
За мерките веќе си го кажав моето мислење. Иако контрадикторни, дискриминирачки и мене лично не ми се допаѓаат, мора да се признае дека се скроени перфектно за нашиот балкански менталитет. Нема вакцина, нема кафана.
И мене ми нема логика да ме цитираш за втората половина од реченицата, а првата половина да се правиш дека не си ја прочитал, иако во цитатот ти е.Ми нема логика на многу нормално прашање да одговораш и сега да велиш дека е сарказам.
Може ти е перфектно скроено.
Ај помош малку,препорака за вакцина за прележани? Не знам кои референтни вредности се на Клиника,таму ми беа 5 кома нешто антителата,а сега пред една недела у Биотек се вакви
Прегледај го приврзокот 303540
Автоматски споено мислење:
Поштовани @Igorcemk и @bijons,би сакал од вас препорака као нај едуцирани околу вакциниве
Да. И тоа значи дека ако има 30 невакцинирани внатре, буквално нема никаква заштита ниту за вакцинираните ниту за невакцинираните ако упаднат после 30 други вакцинирани. Нема логика.
ја така го сфаќам
односно, ако е објектот предвиден за 30+, тогаш на врата тие редари енд стаф, а не колку има у моментот
And slatkarnica likes thisCaidzilnica like this
Скоро 50.000 вакцинирани со прва доза за една недела
Според некои документи кои се јавни крајот би бил Март 2025 кога точно ќе се навршат 5 години почнувајки од Април 2020 година а до тогаш јас типувам на бројката 7 дози.Кој ја читал библијата знае за што зборувам.Колку и да се некои убедени дека се ближи крајот на оваа пандемија, плановите на производителите покажуваат дека скоро, а можда и никогаш нема да заврши. Дали ќе биде ковид 22, 23, 25, или грип 22, 23,25, битно е дека ова нема намера да прекине.
Како треба да се размислува после вакви вести ??![]()
New Moderna plant opening in Canada, but we still don’t know where | Globalnews.ca
Moderna CEO Stephane Bancel would not say Tuesday where the plant will be located — saying those kinds of details will be worked out in the coming months.globalnews.ca
Massachusetts-based drug maker Moderna will build an mRNA vaccine manufacturing plant in Canada within the next two years, CEO Stephane Bancel said Tuesday.
“I believe that this technology can allow Canada to be ready for the next virus,” Bancel said at an announcement in Montreal.
Фабриката тек ќе се гради следните 2 години, но државата е сигурна дека ќе профитира од вакви инвестиции, во кои дури директно учествува.
This is the second major deal Ottawa has made to get mRNA vaccines made in Canada in the last three months.
In May, Champagne said Ottawa would provide $199 million to Resilience Technologies in Mississauga, Ont., about half the cost of expanding its existing plant to make up to 640 million doses of mRNA vaccines every year.
Canada has also promised $126 million for a new National Research Council to build a biologics production plant in Montreal, that is set to make the Novavax vaccine, once it is approved.
Canada also promised more than $400 million to help Sanofi complete a $925-million expansion of its vaccine production plant in Toronto. The existing plant mainly makes flu vaccines, and the expansion will focus on that as well.
Ова не го знаев и ми изгледа многу бедно, уствари типично амерички е.
Демек ние го имаме патентот, ама сме една обична лабораторија без можност за вистинско производство и треба друг да го произведува за нас.
Currently Moderna’s vaccine is made by Swiss drugmaker Lonza, at Lonza facilities in Switzerland and New Hampshire.