Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Зш си игра курот ќерка му на Мет Дејмон со Мет Дејмон?
Зш го трола?
И ебам тоа слатот. Полнолетна ли е, смеам да ја пцујам?
Не е, 15 години имала. Мисирка скапана.

Пиг ке крка втор оскар внукот на Копола, на торенти.

@Византиецот , @Anon - chill down, both of you! Избришано се што не треба да стои во темава, и тоа за прв пат после 8 месеци откако сум модератор. Please, нека остане ова најмирното катче, сигурно има други теми во други подфоруми каде можете да си продолжите со муабетот на тој начин. ;)

имам план од сега да гледам филмови по режисери.
Кога сме на оваа тема, сакам да им се обратам на тука присутните за еден совет и мислење.
Вреди ли да се позанимавам со ликот и делото на Вес Андерсон или ќе ме нервира таа педофилска фаца како што ме нервира неговиот розев филм со хотелот кајшто избега Груевски?

Кога сме на оваа тема, сакам да им се обратам на тука присутните за еден совет и мислење.
Вреди ли да се позанимавам со ликот и делото на Вес Андерсон или ќе ме нервира таа педофилска фаца како што ме нервира неговиот розев филм со хотелот кајшто избега Груевски?
Вреди, ама мислам дека Вес се гледа во специфично расположение кога ти се гледа некој спор арт зачинет со witty хумор. Мене ми се неговите филмови многу зен и ги гледам за атмосферата што ја нудат.Според мене Moonrise Kingdom и The Royal Tenenbaums се најдобри па ако не ти се свиѓаат тие, не го гледај воопшто понатаму.

Последно уредено:
Штом хотелот те нервира, ич не му седнувај.

Не е за сечиј вкус Вес.

Мене ми е мех-мух Андерсон ама Isle of Dogs и Fantastic Mr. Fox се добри. Па ајде можеби и Moonrise Kingdom.

А сеа глеам сите со 8ца сум ги оценил :pos: вклуувајќи го и хотелот кој не сум сигурен зошто 8ца ама веројатно многу сум се мислел меѓу 7 и 8.

Хотелот не е розев, шарен е. Ги има сите бои. :D
Евентуално Isle of dogs, ама пак, хуморот е тој, не се мачи поарно.

А Вон Триер да го гледаш? :D
Барем Nymphomaniac и The House that Jack Built, другиве може да се too much.
Е да, добро што ме потсети, и за овој сакав да прашам со оглед на тоа што иам доста филмови изгледано од неколку дански режисери ама некако овој го одбегнувам, дали ради тоа што не ме привлекуваат темите или што сум читал дека е тежок режисер не знам. Така и за ПТА мислев па ми испадна топ.

Нема подобар филм на вон Триер од Dogville, тоа е факт, иако на несакање испадна така, од немање пари. После тоа доаѓа Melancholia. Можно е ова да му се и единствените добри филмови.

Какви муабети се вртеа, прашање на време беше кога ќе падне првата понуда за брак. :kafence:
Штом го хејта Дедо Ное, сродна душа ми е. :P

Каков преценет режисер е тоа, не вреди ни името да му го спомнувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom